Απευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενοΠληροφορίες πρόσβασης

Πτήσεις προς Τζέντα

Όπως άλλωστε και το μεγαλύτερο τμήμα του Βασιλείου, το Νταμάμ συνδυάζει τη φυσική ομορφιά στην ξηρά και στη θάλασσα με τα εντυπωσιακά ανθρωπογενή επιτεύγματα.

Στην πόλη αυτή δεν υπάρχουν "ημίμετρα". Το αεροδρόμιο όπου προσγειώνονται οι πτήσεις προς Νταμάμ, το Διεθνές Αεροδρόμιο "Βασιλιάς Φαχντ", είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο από πλευράς χερσαίας έκτασης και το λιμάνι "Βασιλιάς Αμπντουλαζίζ" είναι το μεγαλύτερο του Αραβικού Κόλπου.

Όντας η πρωτεύουσα της Ανατολικής Επαρχίας, το Νταμάμ είναι σημαντικό κέντρο εμπορικών συναλλαγών. Η πλούσια κομβική πόλη προσελκύει πολλούς επιχειρηματίες, κάτι που οδήγησε στη διαμόρφωση του κέντρου της πόλης με αριστοτεχνικό τρόπο. Το κέντρο αναπτύχθηκε κατά μήκος της διάσημης παραλιακής οδού του Νταμάμ, μιας πανοραμικής ημικυκλικής έκτασης κατά μήκος της ακτής με διάσπαρτες εγκαταστάσεις σύγχρονης τέχνης και φοίνικες που λικνίζονται στον άνεμο.

Το εμπορικό κύρος του Νταμάμ ωστόσο δεν επισκιάζει την πολιτιστική του αξία. Η πόλη βρίθει βιβλιοθηκών, μουσείων, εστιατορίων και τοποθεσιών με φυσική ομορφιά. Μια από τις πιο όμορφες είναι το πάρκο αναψυχής που φέρει το όνομα του Βασιλιά Φαχντ και είναι ένας παράδεισος με δέντρα, λουλούδια και διακοσμητικές λιμνούλες. Υπάρχει επίσης το Μουσείο της Περιφέρειας του Νταμάμ που στεγάζεται στη δημόσια βιβλιοθήκη και φιλοξενεί κειμήλια του παρελθόντος, τα οποία αποτυπώνουν τη μοναδική ιστορία της Σαουδικής Αραβίας.

Τα γρήγορα και εξυπηρετικά δίκτυα μεταφορών, το ηλιόλουστο κλίμα και η ευημερούσα οικονομία αποτελούν λόγους έλξης ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο. Οι κάτοικοι του Νταμάμ είναι λοιπόν, όπως θα περίμενε κανείς, μείγμα διαφόρων εθνικοτήτων. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στα εστιατόρια της πόλης. Μπορείτε να δειπνήσετε σε εστιατόρια με κουζίνα από διάφορες χώρες, όπως Λίβανος, Συρία, Υεμένη και Τουρκία, Ινδία, Φιλιππίνες, Κίνα και Ιαπωνία, καθώς και σε εστιατόρια με ευρωπαϊκές επιρροές.

Σχεδιάστε το ταξίδι σας

Ημερομηνία παραλαβής - Ώρα
Ημερομηνία παράδοσης - Ώρα

Ξεκινήστε την κράτησή σας στη διεύθυνση emirates.com για να κερδίσετε Μίλια Skywards μέσω της συνεργαζόμενης εταιρείας CarTrawler, με την οποία συνεργαστήκαμε για να συγκρίνουμε πάνω από 1.700 διεθνείς προμηθευτές και να προσφέρουμε εξαιρετικές τιμές σε πάνω από 50.000 τοποθεσίες σε περισσότερες από 145 χώρες.

Πτήσεις από Κύπρος προς Νταμάμ

1 προορισμός

Οι προορισμοί μας σε Σαουδική Αραβία
Σαουδική Αραβία
Πρόκειται για μια πόλη διαποτισμένη από τη θρησκευτική της σπουδαιότητα. Επισκεφτείτε τη Μεδίνα για να ανακαλύψετε ένα κράμα αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού.
Σαουδική Αραβία
Επισκεφτείτε το Ριάντ, την καρδιά της Σαουδικής Αραβίας, για να εξερευνήσετε μια απαστράπτουσα όαση που βρίθει εστιατορίων, ξενοδοχείων και ιστορίας.
Σαουδική Αραβία
Καθώς δεσπόζει πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, η Τζέντα συνδυάζει με επιδεξιότητα σύγχρονα στοιχεία με στοιχεία της αρχαιότητας.