Απευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενοΠληροφορίες πρόσβασης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ασυνόδευτοι ανήλικοι

Όταν το παιδί σας ταξιδεύει μόνο του, θα είμαστε δίπλα του συνεχώς ώστε να του εξασφαλίσουμε ένα ταξίδι πραγματική περιπέτεια.
Ασυνόδευτοι Ανήλικοι και νεαροί επιβάτες

Η υπηρεσία μας για Ασυνόδευτους Ανήλικους προορίζεται για παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών που ταξιδεύουν μόνα τους. Η υπηρεσία μας αφορά επίσης παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών τα οποία ταξιδεύουν σε διαφορετική θέση καμπίνας από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους. Θα θεωρούνται συνοδευόμενα μόνο εάν ταξιδεύουν στην ίδια θέση καμπίνας με επιβάτη άνω των 16 ετών.

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε ένα ειδικό αίτημα για την υπηρεσία Ασυνόδευτων Ανήλικων για νεαρούς ταξιδιώτες ηλικίας 12 έως 15 ετών που ταξιδεύουν μόνοι, αν θέλετε να τους συνοδεύσουμε στο ταξίδι τους.

Θα βοηθήσουμε το παιδί σας να απολαύσει ένα ευχάριστο και αξέχαστο ταξίδι από το check-in μέχρι να συναντήσει τον γονέα ή τον κηδεμόνα του στον προορισμό του.

 • Βοήθεια στο αεροδρόμιο
  Ένα εξειδικευμένο μέλος της ομάδας μας θα συναντήσει το παιδί σας στο γκισέ check-in Ασυνόδευτων Ανηλίκων. Θα το συνοδεύσει καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο αεροδρόμιο για να το βοηθήσει να περάσει από τον έλεγχο ασφάλειας και τον έλεγχο Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, πριν συναντήσει το προσωπικό θαλάμου επιβατών στην πόρτα του αεροσκάφους.
 • Προτεραιότητα στην επιβίβαση
  Οι οικογένειες και οι νεαροί επιβάτες επιβιβάζονται πάντα πρώτοι στο αεροσκάφος. Έτσι, έχουν περισσότερο χρόνο να τακτοποιηθούν πριν από την πτήση. Το προσωπικό θαλάμου επιβατών τους βοηθά να τοποθετήσουν τις χειραποσκευές τους και να καθίσουν άνετα.
 • Φροντίδα κατά τη διάρκεια της πτήσης
  Το προσωπικό θαλάμου επιβατών είναι εκεί για να φροντίσει ότι ο νεαρός σας επιβάτης θα απολαύσει ένα ευχάριστο, άνετο και αξέχαστο ταξίδι. Κατά την πραγματοποίηση της κράτησής σας, υποδείξτε μας το γεύμα που προτιμά το παιδί σας και αν θέλει να καθίσει σε θέση δίπλα στο παράθυρο ή τον διάδρομο. Εάν είναι τα γενέθλιά του, μπορείτε να παραγγείλετε μια τούρτα λίγες μέρες πριν και θα τα γιορτάσουμε παρέα. Επίσης, το πλήρωμά μας διαθέτει φωτογραφική μηχανή Polaroid ώστε ο νεαρός επιβάτης να κρατήσει για πάντα τις αναμνήσεις από την πτήση του.
 • Παροχή βοήθειας μετά την άφιξη
  Μετά την άφιξη του παιδιού σας, ένα εξειδικευμένο μέλος της ομάδας μας θα βρίσκεται στην πόρτα του αεροσκάφους για να το καλωσορίσει στον προορισμό του. Θα βοηθήσουμε το παιδί σας στο αεροδρόμιο και ύστερα θα το οδηγήσουμε στον γονέα ή τον κηδεμόνα του.
 • Ποιος είναι ο ναύλος για έναν ασυνόδευτο ανήλικο;

  Για να πετάξουν μόνα τους, τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών πρέπει να ταξιδέψουν με ναύλο ενηλίκου. Τα παιδιά που ταξιδεύουν σε διαφορετική θέση καμπίνας από εκείνη του γονέα ή του κηδεμόνα τους θα θεωρούνται επίσης ασυνόδευτοι ανήλικοι και θα πετούν με ναύλους ενηλίκων.

  Τα παιδιά άνω των 12 ετών μπορούν να ταξιδεύουν μόνα τους με ναύλο ενηλίκων. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Ασυνόδευτων Ανήλικων για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, η χρέωση είναι 50 δολάρια ΗΠΑ για κάθε σκέλος του ταξιδιού.

 • Πώς να κάνετε κράτηση για παιδί που πρόκειται να ταξιδέψει ασυνόδευτο;
  Επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνετε κράτηση για παιδί που πρόκειται να ταξιδέψει ασυνόδευτο και να κανονίσετε τις λεπτομέρειες της υπηρεσίας Ασυνόδευτων ανηλίκων έως και 12 ώρες πριν από την αναχώρηση. Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση μέσω του LiveChat ή στο τοπικό γραφείο της Emirates.
   
  Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα σχετικά με την υπηρεσία Ασυνόδευτων ανηλίκων στις Συχνές ερωτήσεις και τους όρους και τις προϋποθέσεις που ακολουθούν παρακάτω.
Σαλόνι Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Όταν φτάσετε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, μπορείτε να οδηγήσετε τον νεαρό σας επιβάτη που πρόκειται να ταξιδέψει μόνος του κατευθείαν στο Σαλόνι Ασυνόδευτων Ανηλίκων δίπλα στον χώρο check-in. Θα ολοκληρώσουμε εκεί τη διαδικασία check-in, πριν τον οδηγήσουμε σε ένα από τα σαλόνια αναχώρησής μας, που προορίζονται μόνο για τους νεαρούς εξερευνητές που ταξιδεύουν μόνοι. 

Τα σαλόνια μας διαθέτουν βιντεοπαιχνίδια, δωρεάν Wi-Fi και άνετους καναπέδες. Τα παιδιά κατά τη διάρκεια της αναμονής για την πτήση τους μπορούν να απολαύσουν ποτά και σνακ, ενώ επίσης υπάρχουν και παιδικές τουαλέτες. 

Αν το παιδί σας πετά σε πτήση ανταπόκρισης στο Ντουμπάι, τότε θα οδηγηθεί σε ένα από τα Σαλόνια Ασυνόδευτων Ανηλίκων ώστε να περιμένει εκεί πριν παραδοθεί στο προσωπικό του θαλάμου επιβατών. Θα φροντίσουμε επίσης να γευματίσει εάν βρίσκεται μαζί μας κατά τη διάρκεια ενός γεύματος.

Όροι και προϋποθέσεις

 • Οι νεαροί επιβάτες (YP) είναι παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών.
 • Η υπηρεσία Ασυνόδευτων Ανήλικων για Νεαρούς επιβάτες (YP) ισχύει μόνο για πτήσεις που εκτελούνται από την Emirates. Θα πρέπει να διευθετήσετε τις λεπτομέρειες αυτής της υπηρεσίας ξεχωριστά για το ταξίδι αναχώρησης και επιστροφής.
 • Ο μέγιστος χρόνος αναμονής για την πτήση ανταπόκρισης στο αεροδρόμιο είναι 4 ώρες (όταν το δρομολόγιο του παιδιού σας περιλαμβάνει σύνδεση με άλλη αεροπορική εταιρεία στο πλαίσιο του δρομολογίου του).
 • Ο μέγιστος επιτρεπόμενος χρόνος αναμονής για την πτήση ανταπόκρισης είναι 8 ώρες εάν το παιδί σας πρέπει να επιβιβαστεί σε άλλη πτήση της Emirates στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB). Εάν ο χρόνος αναμονής για την πτήση ανταπόκρισης υπερβαίνει τις 8 ώρες, αυτό θα υπόκειται στην έγκριση της Emirates.
 • Ένας νεαρός επιβάτης δεν μπορεί να διανυκτερεύσει σε αεροδρόμιο ανταπόκρισης εκτός εάν κανονιστεί να τον συναντήσει και να τον φροντίσει ένας ενήλικος κηδεμόνας στην τοποθεσία της ανταπόκρισης. Αυτό θα υπόκειται σε έγκριση.
 • Τα παιδιά που χρειάζονται ειδική βοήθεια ή φροντίδα πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα άνω των 16 ετών ο οποίος ταξιδεύει με κανονικό ναύλο.
 • Για λόγους ασφάλειας, ο νόμιμος γονέας ή κηδεμόνας θα χρειαστεί να συμπληρώσει και να υπογράψει μια δήλωση αποζημίωσης για να μπορεί να πετάξει το παιδί μαζί μας. Θα βρείτε τα σχετικά έντυπα στα γραφεία της Emirates στο αεροδρόμιο.
 • Ο γονέας ή ο κηδεμόνας του νεαρού επιβάτη πρέπει να παραμείνει στο αεροδρόμιο μέχρι να αναχωρήσει η πτήση. Ο γονέας ή ο κηδεμόνας που συνοδεύει στην αναχώρηση ή παραλαμβάνει τον νεαρό επιβάτη στο αεροδρόμιο πρέπει να επιδείξει αποδεικτικό ταυτότητας. Προσφέρουμε την υπηρεσία Ασυνόδευτων Ανηλίκων για νεαρούς επιβάτες μόνο στις πτήσεις της Emirates και όχι σε πτήσεις συνεργαζόμενων αεροπορικών εταιρειών. Επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία που σας ενδιαφέρει για να ενημερωθείτε σχετικά με τις υπηρεσίες που αφορούν παιδιά που ταξιδεύουν μόνα.
 • Η αεροπορική εταιρεία θα κρατήσει το διαβατήριο του νεαρού επιβάτη, ενώ η υπηρεσία παρέχεται από τον μεταφορέα.
 • Αποτελεί ευθύνη του πελάτη να κάνει check-in με την Emirates για την υπηρεσία στο αεροδρόμιο.
 • Η επί πληρωμή υπηρεσία Ασυνόδευτων Ανηλίκων για νεαρούς επιβάτες ηλικίας 12 έως 15 ετών:
  • Προσφέρεται ανά επιβάτη, ανά σκέλος
  • Είναι μη μεταβιβάσιμη
  • Υπόκειται στους όρους και τους περιορισμούς που ισχύουν για τις επιστροφές χρημάτων
 • Οι νεαροί επιβάτες που πετούν από την Ιαπωνία προς το Ντουμπάι μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία Ασυνόδευτων Ανηλίκων δωρεάν.
 • Αλλαγές στις επί πληρωμή υπηρεσίες για νεαρούς επιβάτες:
  Εκούσιες και ακούσιες αλλαγές στην αρχική κράτηση της υπηρεσίας επιτρέπονται όταν αλλάζει η πτήση, η ημερομηνία ή το δρομολόγιο στο εισιτήριο.
 • Επιστροφές χρημάτων
  Οι όροι που ισχύουν για την επί πληρωμή υπηρεσία για νεαρούς επιβάτες είναι ανεξάρτητοι από τους όρους που ισχύουν για τις επιστροφές χρημάτων από εισιτήρια. Θα δικαιούστε επιστροφή χρημάτων μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις:
  • Η υπηρεσία δεν παρέχεται από την Emirates
  • Σας μεταφέρουμε σε πτήση που δεν εκτελείται από την Emirates ή
  • Πραγματοποιήσατε την κράτηση της πτήσης σας μέσω του ιστοτόπου www.emirates.com/us/english για δρομολόγια που περιλαμβάνουν ένα σκέλος πτήσης προς ή από τις ΗΠΑ τουλάχιστον 7 ημέρες πριν από την αναχώρηση και ακυρώσατε την πτήση σας εντός 24 ωρών από την κράτηση

  Εάν επιθυμείτε επιστροφή χρημάτων για κρατήσεις των επί πληρωμή υπηρεσιών για νεαρούς επιβάτες που έχουν πραγματοποιηθεί στο διαδίκτυο ή μέσω κάποιου γραφείου της Emirates, θα πρέπει να υποβάλετε την αίτησή σας για επιστροφή χρημάτων μετά την εκτέλεση της πτήσης χρησιμοποιώντας τη φόρμα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

  Η επεξεργασία των αιτήσεων επιστροφής χρημάτων δεν είναι δυνατό να γίνει ούτε εν πτήσει, ούτε στο αεροδρόμιο. Οι αιτήσεις επιστροφής χρημάτων γίνονται αποδεκτές εντός τριών μηνών από την ημερομηνία της τελευταίας πτήσης του δρομολογίου σας.

  Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, θα σας επιστρέψουμε το πλήρες ποσό (συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε επιστρεπτέου φόρου) στον αρχικό τρόπο πληρωμής που χρησιμοποιήθηκε για την εξόφληση της υπηρεσίας Νεαρών Επιβατών.

  Έχετε υπόψη ότι δεν μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων για την υπηρεσία Νεαρών Επιβατών εάν ακυρώσετε οικειοθελώς την πτήση σας.