Απευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενοΠληροφορίες πρόσβασης

Πριν την πτήση

Ταξίδια προς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση για ESTA για να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ και πώς μπορείτε να περάσετε από τις επισπευσμένες διαδικασίες ελέγχου ασφάλειας στο αεροδρόμιο.

Ηλεκτρονικό σύστημα έγκρισης ταξιδιών (Electronic System for Travel Authorisation – ESTA)

Σύμφωνα με το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου (Visa Waiver Program – VWP) οι πολίτες ορισμένων χωρών μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ESTA. Αυτό το σύστημα σας επιτρέπει να παραμείνετε στις Ηνωμένες Πολιτείες για έως και 90 ημέρες χωρίς να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση εισόδου (βίζα).


Πώς μπορείτε να λάβετε ESTA

Εάν δικαιούστε ESTA, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση πριν ταξιδέψετε στις ΗΠΑ αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς. Μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά αίτηση για ESTA ανά πάσα στιγμή, αλλά σας συνιστούμε να υποβάλετε τη φόρμα το αργότερο 72 ώρες πριν από την πτήση σας.


Εάν η αίτησή σας απορριφθεί, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για μη μεταναστευτική βίζα (non-immigrant visa) από την Πρεσβεία ή το Προξενείο των ΗΠΑ προτού προσέλθετε στο αεροδρόμιο.


Μάθετε περισσότερα για τις χώρες του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου (VWP) και υποβάλετε ηλεκτρονική αίτηση για έγκριση του ταξιδιού.

Επισπευσμένες διαδικασίες ελέγχου

Έχουμε συνεργαστεί με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (TSA), προκειμένου να απολαύσετε επισπευσμένες διαδικασίες ελέγχου κατά την πτήση σας από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορείτε να επιταχύνετε τον έλεγχο ασφάλειας στις ΗΠΑ χωρίς να χρειάζεται να βγάλετε τα παπούτσια σας, το laptop, τη ζώνη ή τυχόν υγρά που μεταφέρετε.


Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Department of Homeland Security) χρεώνει 85 δολάρια ΗΠΑ για την υπηρεσία εκ των προτέρων ελέγχου, που καλύπτει χρονικό διάστημα πέντε ετών. Θα πρέπει πρώτα να αποδεχτείτε τους κανονισμούς ασφαλείας της TSA και η διαδικασία διαρκεί δύο με τρεις εβδομάδες μετά την αίτηση.


Απολαύστε τις επισπευσμένες διαδικασίες ελέγχου της TSA κατά την αναχώρηση από τα ακόλουθα αεροδρόμια των ΗΠΑ:

  • Νέα Υόρκη (JFK)
  • Χιούστον (IAH)
  • Ουάσιγκτον (IAD)
  • Σαν Φρανσίσκο (SFO)
  • Σιάτλ (SEA)
  • Σικάγο (ORD)
  • Ορλάντο (MCO)
  • Ντάλας (DFW)
  • Βοστόνη (BOS)

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την υπηρεσία και τον τρόπο υποβολής αίτησης, επισκεφτείτε τον ιστότοπο της TSA.

Δείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις μας. Αποτελεί δική σας ευθύνη να αποκτήσετε θεώρηση εισόδου (βίζα) εφόσον απαιτείται και η Emirates δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη αν ταξιδεύετε χωρίς αυτή. Η ESTA δεν εγγυάται την είσοδο στις ΗΠΑ και υπόκειται στην έγκριση της υπηρεσίας αλλοδαπών και μετανάστευσης.