Απευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενοΠληροφορίες πρόσβασης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ EMIRATES

Διοικητική ομάδα

Σχεδόν όλα τα ανώτερα στελέχη στη διεύθυνση του Ομίλου Emirates βρίσκονται στην εταιρεία από την αρχή. Χάρη στο καινοτόμο πνεύμα και τη διορατική ματιά τους, η Emirates είναι σήμερα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, καθώς και ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών αεροδρομίου και ταξιδιωτικών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή.
πορτρέτο της Αυτού Υψηλότητας του Σεΐχη Ahmed bin Saeed Al Maktoum

Η Αυτού Υψηλότης Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αεροπορικής Εταιρείας και του Ομίλου Emirates

Η Αυτού Υψηλότητα, ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος του Ομίλου Emirates ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στον κλάδο της αεροπλοΐας το 1985, οπότε διορίστηκε πρόεδρος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ντουμπάι (ΥΠΑ). Την ίδια χρονιά, έγινε Πρόεδρος της νεοϊδρυθείσας εταιρείας Emirates και ανέλαβε τα ηνία της λειτουργίας της αεροπορικής εταιρείας με δύο μισθωμένα αεροσκάφη και πτήσεις σε δύο προορισμούς από το Ντουμπάι. Σήμερα, ηγείται του ομίλου Emirates, ο οποίος περιλαμβάνει την dnata.

Η Emirates είναι πλέον μια πολυβραβευμένη αεροπορική εταιρεία παγκόσμιου βεληνεκούς με ένα δίκτυο περισσότερων από 150 προορισμών που καλύπτουν έξι ηπείρους. Με περισσότερα από 270 αεροσκάφη, η αεροπορική εταιρεία διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών Boeing 777 και Airbus A380s στον κόσμο. Υπό την ηγεσία του, τα τελευταία 30 χρόνια η Emirates αποτελεί μια κερδοφόρα εταιρεία, κάτι ιδιαιτέρως σπάνιο στον κλάδο των αερομεταφορών.

Η dnata αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους αεροπορικών υπηρεσιών παγκοσμίως που δραστηριοποιείται σε 127 αεροδρόμια. Προσφέροντας υπηρεσίες εδάφους, φορτίου, ταξιδιών και εστίασης σε 85 χώρες σε έξι ηπείρους, η dnata αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη για πάνω από 300 αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετεί παγκοσμίως.

Η συνεισφορά του Σεΐχη Ahmed ήταν καθοριστικής σημασίας στην ανάδειξη του Ντουμπάι παγκοσμίως ως κορυφαίου επιχειρηματικού, τουριστικού, εμπορικού και συγκοινωνιακού κόμβου, όπου η αεροπορία αντιπροσωπεύει πλέον το 28% του ΑΕΠ. Έχοντας αναλάβει διάφορες ηγετικές θέσεις στην κυβέρνηση, ο ρόλος του στη διαμόρφωση πολιτικών και στρατηγικών συνέβαλε στην ενίσχυση του οράματος, της οικονομίας, των κοινοτήτων και του πολιτισμού του Ντουμπάι. Είναι χορηγός πολλών φιλανθρωπικών οργανώσεων, ενώ έχει κερδίσει εθνικά και διεθνή βραβεία υψηλού κύρους.

Η Αυτού Υψηλότης Σεΐχης Ahmed είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Ντένβερ στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Η Βασιλική Αεροναυτική Εταιρεία (Royal Aeronautical Society) τίμησε τα επιτεύγματά του στον τομέα της αεροπορίας αναγορεύοντάς τον Εταίρο της το 1994, κατά τις αεροπορικές επιδείξεις του Φάρνμπορο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τον Μάιο του 2013, ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου City University London - Cass Business School.

πορτρέτο του Προέδρου της αεροπορικής εταιρείας Emirates Σερ Tim Clark

Σερ Tim Clark

Πρόεδρος της Αεροπορικής Εταιρείας Emirates

Ο Σερ Tim εντάχθηκε στην ιδρυτική ομάδα της αεροπορικής εταιρείας μας το 1985 ως Επικεφαλής του Τμήματος Σχεδιασμού Δρομολογίων και έγινε Πρόεδρος το 2003. Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της Emirates στον παγκόσμιο κολοσσό που είναι σήμερα.

Πριν από την ένταξή του στην Emirates, ο Σερ Tim εδραίωσε τη φήμη του ως ταλαντούχος σχεδιαστής δρομολογίων της Gulf Air, η οποία τον είχε προσλάβει από την Caledonian Airways. Κατείχε επίσης τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Sri Lankan Airlines μέχρι το 2008.

Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι Εταίρος της Βασιλικής Αεροναυτικής Εταιρείας (Royal Aeronautical Society). Επίσης, είναι επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Middlesex και του έχει απονεμηθεί τιμητικό δίπλωμα από το Newcastle Business School του Πανεπιστημίου Northumbria, τα οποία βρίσκονται και τα δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

πορτρέτο του Γενικού Διευθυντή Επιχειρήσεων της Emirates Adel Ahmad Al Redha

Adel Ahmad Al Redha

Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών της Αεροπορικής εταιρείας Emirates

Από τότε που εντάχθηκε στον Όμιλο Emirates το 1988, ο κ. Al Redha έχει υπάρξει κομβικό στέλεχος της ομάδας επιχειρησιακού συντονισμού σε διάφορες θέσεις. Παράλληλα με την ανάπτυξη της εταιρείας, έχει κάνει σημαντικά βήματα στην καριέρα του και έχει επεκτείνει τα καθήκοντά του. Στη μακρόχρονη πείρα του περιλαμβάνονται όλα τα βασικά επιχειρησιακά τμήματα και το σύνολο της υλικοτεχνικής υποστήριξης, μεταξύ άλλων μηχανολογική υποστήριξη, λειτουργίες πτήσεων, παροχή υπηρεσιών, υπηρεσίες αεροδρομίου, λειτουργίες δικτύου και προμήθειες αεροσκαφών.

Ο κ. Al Redha ανέλαβε τη θέση που έχει σήμερα το 2013. Στο πλαίσιο των διαφόρων καθηκόντων του στην εταιρεία, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εισαγωγή προγραμμάτων για αρχάριους, καθώς και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μηχανολογίας και διαχείρισης εναέριων μεταφορών για τους υπηκόους των ΗΑΕ που ήθελαν να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στον κλάδο της αεροπλοΐας. Επίσης, διαδραμάτισε ρόλο ζωτικής σημασίας στην επέκταση του τμήματος μηχανολογίας και συντήρησης, όπου συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η λειτουργία του υπερσύγχρονου κέντρου συντήρησης μηχανών και η ίδρυση της Ακαδημίας Εκπαίδευσης Πτήσεων της Emirates (Emirates Flight Training Academy).

Κατέχει βασικό ρόλο στον καθορισμό των χαρακτηριστικών των αεροσκαφών, καθώς και στην επιθεώρηση του στόλου της Emirates σε ό,τι αφορά το εσωτερικό των θαλάμων επιβατών και του συστήματος ψυχαγωγίας εν πτήσει. Επιπλέον, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση στην ψηφιοποίηση όλων των λειτουργιών. Πρόσφατα εγκαινιάστηκε ο εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικός θάλαμος διακυβέρνησης και η χρήση βιομετρικών μηχανημάτων και αυτοματοποιημένης μετακίνησης επιβατών εντός του αεροδρομίου.

Μέλος της Βασιλικής Αεροναυτικής Εταιρείας, ο κ. Al Redha είναι κάτοχος πτυχίου Θετικών Επιστημών στη Μηχανολογική Τεχνολογία και τη Συντήρηση Αεροσκαφών από το Πανεπιστήμιο Northrop των ΗΠΑ, ενώ επίσης έχει μεταπτυχιακό τίτλο στις Εναέριες Μεταφορές από το Πανεπιστήμιο Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου.

πορτρέτο του Adnan Kazim

Adnan Kazim

Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Αεροπορικής εταιρείας Emirates

Ο Adnan Kazim είναι επικεφαλής των Εμπορικών Λειτουργιών στο μεγάλο δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας, το οποίο εκτείνεται σε σχεδόν 160 προορισμούς σε 86 χώρες. Επίσης, έχει υπό την υπευθυνότητά του σημαντικά τμήματα στο Ντουμπάι όπως το Ηλεκτρονικό εμπόριο, τα Κέντρα Επικοινωνίας και Λιανικού Εμπορίου, το πρόγραμμα τακτικών επιβατών Skywards της Emirates και το Emirates SkyCargo.

Διευθύνει τις ομάδες Στρατηγικού Σχεδιασμού και Βελτιστοποίησης Εσόδων, που αποτελούν σημαντικές λειτουργίες και οι ομάδες του διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμπορική επιτυχία της αεροπορικής εταιρείας.

Ο Adnan εντάχθηκε στην Emirates το 1992. Γρήγορα ανελίχθηκε στις τάξεις της εταιρείας, και διεύθυνε με επιτυχία τις εμπορικές περιοχές της αεροπορικής εταιρείας από υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις όπως αυτή του Aνώτερου Αντιπρόεδρου για την περιοχή του Κόλπου, Μ.Α και Ιράν, και του Ανώτερου Αντιπρόεδρου Αφρικής.

Η τεράστια εμπειρία του τον βοήθησε ώστε παίξει ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση της στρατηγικής ανάπτυξης της αεροπορικής εταιρείας στους τομείς του σχεδιασμού στόλου, διεύρυνσης αγοράς και σχέσεων με κυβερνητικούς φορείς. Τελευταία ανέλαβε τη θέση του Τομεακού Ανώτερου Αντιπρόεδρου Στρατηγικού Σχεδιασμού, Βελτιστοποίησης Εσόδων και Αεροπολιτικών Υποθέσεων.

Ο Adnan αποφοίτησε από τον πανεπιστήμιο Al Ain των ΗΑΕ.

Ο Adnan είναι μέλος του συμβουλίου του Ιδρύματος Emirates Airline Foundation, το οποίο έχει σημαντική δράση για τη βελτίωση της ποιότητα ζωής και της αξιοπρέπειας παιδιών που ζουν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας σε όλο τον κόσμο.

πορτρέτο του Ali Mubarak Al Soori

Ali Mubarak Al Soori

Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος - Γραφείο Προέδρου, Διαχείριση Εγκαταστάσεων/Έργων και Αποτελεσμάτων Χρήσης (P&L)

Ο Ali Mubarak Al Soori εντάχθηκε στην εταιρεία μας το 1986. Είναι υπεύθυνος για τη διεξαγωγή των ποικίλων δραστηριοτήτων προμηθειών του Ομίλου Emirates και έχει ηγηθεί της διαδικασίας κατασκευής διαφόρων περιουσιακών στοιχείων και υποδομών ανά τον κόσμο.

Έχει επιβλέψει την κατασκευή πολλών κτιρίων της ακίνητης περιουσίας του Ομίλου, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ των οποίων τα Κεντρικά Γραφεία του Ομίλου, το Κέντρο Ταξιδίων της dnata και το Κέντρο Μηχανολογικής Υποστήριξης της Emirates. Στον κλάδο της φιλοξενίας, ο κ. Al Soori επέβλεψε την κατασκευή των ξενοδοχείων JW Marriott Marquis Hotel, Dubai Marriott Harbour Hotels & Suites, Al Maha, A Luxury Collection Desert Resort and Spa, Le Meridien Al Aqah Beach Resort and Spa, του συγκροτήματος 7he Sevens sports complex στο Ντουμπάι, καθώς και μεγάλων θερέτρων στο εξωτερικό, όπως το Emirates One & Only Wolgan Valley Resort & Spa στα Γαλάζια Όρη της Αυστραλίας.

Είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των εσόδων από τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, καθώς και από όλα τα εμπορικά περιουσιακά στοιχεία.

Michael Doersam

Γενικός Οικονομικός Διευθυντής, Όμιλος Emirates

Ο Michael εντάχθηκε στην Emirates το 2006 ως Αντιπρόεδρος Διεύθυνσης Οικονομικών και Διαχείρισης Κινδύνων στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στο Ντουμπάι. Στο πλαίσιο του ρόλου του, ήταν υπεύθυνος για τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες στο δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας σε περισσότερες από 80 χώρες και για τη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου του Ομίλου στην εγχώρια αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Δύο χρόνια αργότερα, το 2008, διορίστηκε ως Αντιπρόεδρος Οικονομικών του Ομίλου.

Τον Ιούνιο του 2021 διορίστηκε ως Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου, υπεύθυνος για την οικονομική στρατηγική, τις οικονομικές εκθέσεις, τα ταμειακά αποθεματικά, τη διοικητική λογιστική, τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και την ασφαλιστική κάλυψη εντός της εταιρείας.

Ο Michael είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Emirates Aviation University, της Emirates Flight Catering, της MMI/Emirates Leisure Retail και της Emirates-CAE Flight Training.

Έχει ενεργό συμμετοχή στον τομέα των αερομεταφορών ως μέλος του Συμβουλίου Παροχής Χρηματοπιστωτικών Συμβουλών σε Αεροπορικές Εταιρείες της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), ενώ πραγματοποιεί τακτικά διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο του St. Gallen.

Προτού ενταχθεί στην Emirates, ο Michael ήταν Επικεφαλής Ελέγχου στην Berlin-Chemie AG στον φαρμακευτικό κλάδο.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Lufthansa AG όπου κατείχε διάφορες διοικητικές θέσεις στους τομείς των οικονομικών, του εσωτερικού ελέγχου, της διαχείρισης δαπανών, του εταιρικού ελέγχου και της διαχείρισης κινδύνων με έδρα στην Κολωνία, την Μπανγκόκ, το Τορόντο και τη Φρανκφούρτη. Μετά τη Lufthansa, ο Michael ανέλαβε τα καθήκοντά του ως υπεύθυνος χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων στη Star Alliance, προτού ενταχθεί στην Thomas Cook AG (πρώην C&N) ως Διευθυντής Εταιρικού Ελέγχου.

Ο Michael είναι κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, κάτοχος πτυχίου στη Διεθνή Διοίκηση από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων INSEAD και κάτοχος πιστοποιητικού σπουδών από το Πανεπιστήμιο του St. Gallen.