Πληροφορίες πρόσβασηςΑπευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Επιλογή θέσης της Emirates

Επιλέξτε τη θέση που προτιμάτε στο αεροσκάφος: θέση στον διάδρομο, θέση με επιπλέον χώρο για τα πόδια ή θέση με θέα δίπλα σε παράθυρο.

Σημαντική πληροφορία

Η επιλογή της θέσης σας σε επιλεγμένες πτήσεις είναι ακόμη εφικτή. Ωστόσο, λόγω των συνθηκών ή για άλλους επιχειρησιακούς λόγους, ενδέχεται να χρειαστεί να αλλάξουμε τη θέση σας πριν από την αναχώρηση ή κατά τη διάρκεια της πτήσης. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο και εσείς έχετε ήδη καταβάλει το αντίτιμο για την επιλογή της θέσης, θα σας επιστρέψουμε το ποσό σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις μας.

Ταξιδέψτε στην αγαπημένη σας θέση

Επιλέξτε μια θέση που σας ταιριάζει στο αεροσκάφος, πριν από την πτήση σας. Είτε πρόκειται για θέση στον διάδρομο, είτε για θέση με επιπλέον χώρο για τα πόδια, είτε για θέση με θέα δίπλα σε παράθυρο, μπορείτε να επιλέξετε την αγαπημένη σας θέση ενώ πραγματοποιείτε κράτηση της πτήσης σας ή αργότερα μέσω της σελίδας Διαχείριση της κράτησής σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε θέση κατά το ηλεκτρονικό check-in ή μέσω της Εφαρμογής της Emirates.

Δεν είστε σίγουροι για το ποια θέση να επιλέξετε; Εξερευνήστε τον εντυπωσιακό τρισδιάστατο (3D) χάρτη θέσεων και τα διαγράμματα θέσεών μας για να βρείτε την αγαπημένη σας θέση.

Επιλογή θέσης στην Οικονομική Θέση

Υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες θέσεων για να διαλέξετε στην Οικονομική Θέση. Ρίξτε μια ματιά και βρείτε τη θέση που σας ταιριάζει.

  • Κανονική θέση: Χαλαρώστε σε μια από τις κανονικές μας θέσεις, που σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν την απόλυτη άνεση. στο παράθυρο, στο κέντρο ή στον διάδρομο.
  • Προτιμώμενη θέση: Οι προτιμώμενες θέσεις βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους ή στον επάνω όροφο ορισμένων πτήσεων με A380, επομένως θα είστε από τους πρώτους επιβάτες που θα αποβιβαστείτε.
  • Θέση διπλής διάταξης: Καθίστε σε μια σειρά δύο θέσεων, με μια θέση στον διάδρομο και μια θέση δίπλα από το παράθυρο. Αυτές οι θέσεις βρίσκονται στο πίσω μέρος του αεροσκάφους Boeing 777 και στον επάνω όροφο σε ορισμένα Α380 του στόλου μας.
  • Θέσεις με επιπλέον χώρο για τα πόδια*: Απολαύστε περισσότερο χώρο για να τεντωθείτε στις θέσεις μας με επιπλέον χώρο για τα πόδια που βρίσκονται στην έξοδο κινδύνου.
Μελετήστε τα σχεδιαγράμματα θέσεων για να δείτε τις επιλογές θέσεων στην Πρώτη Θέση, τη Διακεκριμένη Θέση και την Premium Οκονομική.


*Οι θέσεις αυτές διατίθενται σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφαλείας.

Επιλογή θέσεων στην Πρώτη, τη Διακεκριμένη και την Premium Οικονομική Θέση.

Μπορείτε να επιλέξετε τη θέση σας δωρεάν στην Πρώτη Θέση, όταν ταξιδεύετε στη Διακεκριμένη Θέση με ναύλο Saver, Flex ή Flex Plus, καθώς και όταν ταξιδεύετε στην Premium Οικονομική.


Αν ταξιδεύετε με ειδικό ναύλο στη Διακεκριμένη Θέση μπορείτε να επιλέξτε θέση δωρεάν όταν ανοίξει το check-in, 48 ώρες πριν από την πτήση. Τα Platinum μέλη του προγράμματος Skywards μπορούν να επιλέξουν τη θέση τους ανά πάσα στιγμή.

Χρεώσεις επιλογής θέσης

Αν έχετε ειδικές απαιτήσεις, για παράδειγμα αν ταξιδεύετε με βρέφος ή αν έχετε ιατρικές απαιτήσεις, θα σας προσφέρουμε αυτομάτως μια κατάλληλη θέση χωρίς επιβάρυνση.

Στην Οικονομική Θέση ενδέχεται είτε να μπορείτε να επιλέξετε τη θέση σας δωρεάν εκ των προτέρων, είτε να υπάρχει επιπλέον χρέωση ανάλογα με τον τύπο του ναύλου ή το επίπεδο μέλους σας στο πρόγραμμα Skywards της Emirates.

Κάντε κράτηση εκ των προτέρων για να κατοχυρώσετε την αγαπημένη σας θέση ή επιλέξτε δωρεάν μια Κανονική θέση, μια Προτιμώμενη θέση ή μια θέση διπλής διάταξης όταν ανοίξει το ηλεκτρονικό check-in, 48 ώρες πριν από την πτήση σας.


Τύπος ναύλουΚανονικήΠροτιμώμενηΔιπλής διάταξηςΜε επιπλέον χώρο για τα πόδια
Ναύλος Special στην Οικονομική ΘέσηΕπί πληρωμήΕπί πληρωμήΕπί πληρωμήΕπί πληρωμή
Ναύλος Saver στην Οικονομική ΘέσηΕπί πληρωμήΕπί πληρωμήΕπί πληρωμήΕπί πληρωμή
Ναύλος Flex στην Οικονομική ΘέσηΔωρεάνΕπί πληρωμήΕπί πληρωμήΕπί πληρωμή
Ναύλος Flex Plus στην Οικονομική ΘέσηΔωρεάνΔωρεάν*Επί πληρωμήΕπί πληρωμή


*Προτιμώμενη θέση στον κάτω όροφο μόνο.


Οι τιμές αυτές είναι ενδεικτικές για την επιλογή θέσης στην Οικονομική Θέση. Οι χρεώσεις επιλογής θέσης ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την περίοδο, το δρομολόγιο και τον προορισμό.


Τύπος θέσηςΧρέωση σε δολάρια ΗΠΑ
ΚανονικήΜεταξύ 15 και 40
ΠροτιμώμενηΜεταξύ 25 και 100
Διπλής διάταξηςΜεταξύ 35 και 135
Με επιπλέον χώρο για τα πόδιαΜεταξύ 55 και 250

Τα παιδιά (ηλικίας 2-12 ετών) που ταξιδεύουν με ενήλικες δικαιούνται έκπτωση 50% σε κανονικές και προτιμώμενες θέσεις.

Επιλογή θέσης για μέλη του προγράμματος Skywards της Emirates που ταξιδεύουν στην Οικονομική Θέση

Αν είστε μέλος του προγράμματος Skywards ή Skysurfers της Emirates, ή τακτικός επιβάτης της Qantas απολαμβάνετε ακόμα περισσότερα προνόμια.

Μέλη του προγράμματος Skywards της Emirates

Επίπεδο μέλους στο πρόγραμμα Skywards της EmiratesΚανονικήΠροτιμώμενηΔιπλής διάταξηςΜε επιπλέον χώρο για τα πόδια
Platinum μέλη:ΔωρεάνΔωρεάνΔωρεάνΔωρεάν
Platinum μέλη (πρόσθετοι επιβάτες):ΔωρεάνΔωρεάνΔωρεάνΕπί πληρωμή
Gold μέλη (και πρόσθετοι επιβάτες):ΔωρεάνΔωρεάνΕπί πληρωμήΕπί πληρωμή
Silver μέλη:ΔωρεάνΕπί πληρωμήΕπί πληρωμήΕπί πληρωμή
Silver μέλη (πρόσθετοι επιβάτες):Επί πληρωμήΕπί πληρωμήΕπί πληρωμήΕπί πληρωμή
Blue μέλη:Επί πληρωμήΕπί πληρωμήΕπί πληρωμήΕπί πληρωμή


Μέλη στο πρόγραμμα τακτικών επιβατών της Qantas


Επίπεδο μέλους στο πρόγραμμα τακτικών επιβατών της QantasΚανονικήΠροτιμώμενηΔιπλής διάταξηςΜε επιπλέον χώρο για τα πόδια
Μέλος στο σαλόνι αναμονής Chairman's Lounge (και πρόσθετοι επιβάτες):ΔωρεάνΔωρεάνΔωρεάνΕπί πληρωμή
Μέλη Gold, Platinum και Platinum One (πρόσθετοι επιβάτες):ΔωρεάνΔωρεάνΕπί πληρωμήΕπί πληρωμή
Silver μέλη:ΔωρεάνΕπί πληρωμήΕπί πληρωμήΕπί πληρωμή
Silver μέλη (πρόσθετοι επιβάτες):Επί πληρωμήΕπί πληρωμήΕπί πληρωμήΕπί πληρωμή
Bronze μέλη (και πρόσθετοι επιβάτες):Επί πληρωμήΕπί πληρωμήΕπί πληρωμήΕπί πληρωμή

Όροι και προϋποθέσεις

Διαβάστε περισσότερα στους όρους και τις προϋποθέσεις επιλογής θέσης.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την επιλογή θέσης

Συχνές ερωτήσεις

Εάν εξακολουθείτε να έχετε απορίες σχετικά με την επιλογή θέσης, επισκεφτείτε τη σελίδα Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την Προετοιμασία για ταξίδια ή διαβάστε όλες τις Συνήθεις ερωτήσεις.