Απευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενοΠληροφορίες πρόσβασης

Αποσκευές

Αποσκευές ειδικών προδιαγραφών και ειδικά επιτρεπόμενα όρια αποσκευών

Επιβάτες με ειδικές ανάγκες

Οι επιβάτες με ειδικές ανάγκες δικαιούνται μεγαλύτερο επιτρεπόμενο όριο αποσκευών χωρίς πρόσθετη χρέωση:

 • Τα άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο μπορούν να το μεταφέρουν ως αποσκευή εφόσον είναι πλήρως πτυσσόμενο.
 • Οι επιβάτες που χρειάζονται ορθοπεδικά μέσα υποστήριξης ή πατερίτσες δικαιούνται να τα δηλώσουν ως αποσκευές.
 • Οι επιβάτες που χρειάζονται φορητή συσκευή αιμοκάθαρσης δικαιούνται να μεταφέρουν μία τέτοια συσκευή και ολόκληρο τον εξοπλισμό της.
 • Επίσης, οι επιβάτες με προβλήματα ακοής ή όρασης που χρησιμοποιούν σκύλους-οδηγούς μπορούν να τους μεταφέρουν σε ειδικό κλουβί μεταφοράς ζώων, το οποίο όμως τοποθετείται στον χώρο αποσκευών του αεροσκάφους, χωρίς να επιτρέπεται η είσοδος των ζώων στον θάλαμο επιβατών.
 • Οι επιβάτες με διαταραχές ύπνου επιτρέπεται να μεταφέρουν μία συσκευή άπνοιας, είτε CPAP (Συνεχούς Θετικής Πίεσης Αεραγωγών) είτε PAP (Θετικής Πίεσης Αεραγωγών) ως παραδοτέα αποσκευή, σύμφωνα με τους κανονισμούς περί επικίνδυνων ειδών της ΙΑΤΑ. Μάθετε περισσότερα για τη χρήση των συσκευών αυτών εν πτήσει, ανατρέχοντας στις πληροφορίες μας για την υγεία και τα προσιτά ταξίδια.

Δεν επιτρέπεται η μεταφορά φορητών συσκευών αιμοκάθαρσης στο αεροπλάνο ως χειραποσκευή λόγω των κανονισμών επικίνδυνων υλικών. Μπορούν να παραδοθούν με τις αποσκευές, πριν από την πτήση, δωρεάν. Ισχύουν εξαιρέσεις για τα δρομολόγια προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, στα οποία επιτρέπεται η μεταφορά των φορητών συσκευών αιμοκάθαρσης στο αεροπλάνο ως χειραποσκευή δωρεάν και επιπλέον του επιτρεπόμενου ορίου. Ισχύουν περιορισμοί μεγέθους και βάρους.

Επιβάτες που ταξιδεύουν με βρέφη

Επιβάτες που ταξιδεύουν με βρέφη (κάτω των δύο ετών) έχουν διαφορετικό επιτρεπόμενο όριο αποσκευών ανάλογα με το δρομολόγιο.


Όλα τα δρομολόγια, εκτός από ταξίδια με προορισμούς από και προς την Αμερική και την Αφρική:

 • Μία χειραποσκευή με διαστάσεις που δεν θα υπερβαίνουν τα 55 x 38 x 22 εκ. και μέγιστο βάρος τα 5 κιλά.
 • Παραδοθείσα αποσκευή έως 10 κιλά.

Όλα τα δρομολόγια από και προς την Αμερική και την Αφρική:

 • Μία χειραποσκευή με διαστάσεις που δεν θα υπερβαίνουν τα 55 x 38 x 22 εκ. και μέγιστο βάρος τα 5 κιλά.

Το επιτρεπόμενο όριο αποσκευών θα αναγράφεται στο εισιτήριο του βρέφους.


Μπορείτε να επίσης να ρωτήσετε το προσωπικό μας κατά το check-in αν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να μεταφέρετε μαζί σας στο αεροπλάνο δωρεάν κάποιο από τα παρακάτω αντικείμενα:

 • Πλήρως πτυσσόμενο καροτσάκι
 • Πορτ-μπεμπέ
 • Βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου

Αν επιθυμείτε να έχετε μαζί σας στο θάλαμο επιβατών εγκεκριμένο καθισματάκι αυτοκινήτου επικοινωνήστε μαζί μας για να προμηθευτείτε παιδικό κάθισμα αεροπλάνου με τον ανάλογο παιδικό ναύλο.


Δείτε πώς η Emirates κάνει το ταξίδι με βρέφη πιο ασφαλές, πιο εύκολο και πιο άνετο.

Αθλητικός εξοπλισμός

Όλος ο αθλητικός εξοπλισμός, όπως εξοπλισμός γκολφ, ποδήλατα και εξοπλισμός σκι

Η Emirates δέχεται αθλητικό εξοπλισμό ως παραδοτέες αποσκευές και ως τμήμα του επιτρεπόμενου ορίου αποσκευών σας. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μια λίστα του αθλητικού εξοπλισμού. Αν έχετε σκοπό να πάρετε μαζί σας ποδήλατο ως παραδοτέα αποσκευή, επικοινωνήστε μαζί μας τουλάχιστον 24 ώρες εκ των προτέρων. Ενδέχεται να ισχύουν ειδικοί κανονισμοί συσκευασίας.


Επιτρεπόμενο όριο αποσκευών με βάση το βάρος

Τεμάχια αποσκευών με συνολικές διαστάσεις που υπερβαίνουν τα 300 εκ. (118 ίντσες) δεν μεταφέρονται ως παραδοτέες αποσκευές, αλλά αποστέλλονται υποχρεωτικά ως φορτίο. Δεν γίνονται εξαιρέσεις στον συγκεκριμένο κανόνα.


Επιτρεπόμενο όριο αποσκευών με βάση τον αριθμό τεμαχίων

Οι συνολικές διαστάσεις (μήκος + πλάτος + ύψος) όλου του αθλητικού εξοπλισμού δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 300 εκ (118 ίντσες). Αθλητικός εξοπλισμός με συνολικές διαστάσεις που υπερβαίνουν τα 300 εκ. (118 ίντσες) δεν μεταφέρονται ως παραδοτέες αποσκευές, αλλά αποστέλλονται υποχρεωτικά ως φορτίο.

Σε κάθε περίπτωση, αν το συνολικό βάρος ή ο αριθμός τεμαχίων των αποσκευών σας υπερβαίνουν το σύνηθες δωρεάν επιτρεπόμενο όριο αποσκευών του ναύλου, θα επιβαρυνθείτε με χρέωση για υπέρβαρο. Επισκεφθείτε την ενότητα Αγορά επιπλέον επιτρεπόμενου ορίου αποσκευών για περισσότερες πληροφορίες.


Εξοπλισμός αυτόνομης κατάδυσης – SCUBA

Ο εξοπλισμός αυτόνομης κατάδυσης κατά κανόνα περιλαμβάνει στολές κατάδυσης, βατραχοπέδιλα, μάσκες, αναπνευστήρες, ρυθμιστές πλευστότητας κ.λπ. Αν μεταφέρονται και φιάλες κατάδυσης, θα πρέπει να είναι άδειες.


Αθλητικά όπλα και πυρομαχικά

Τα όπλα που έχουν σχεδιαστεί για αγωνιστική χρήση, όπως πιστόλια και τουφέκια σκοποβολής, αεροβόλα, τουφέκια για σαφάρι, κυνηγετικές καραμπίνες κ.λπ., μπορούν να μεταφερθούν με πτήσεις της Emirates ως παραδοτέες αποσκευές υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Το όπλο πρέπει να είναι εντελώς άδειο και, αν είναι εφικτό, αποσυναρμολογημένο και τοποθετημένο σε βαλίτσα ή ειδική θήκη όπλου.
 • Η μεταφορά οποιουδήποτε τύπου όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, συμπεριλαμβανομένων αντικειμένων που περιέχουν εκρηκτικές ύλες, πρέπει να έχει εγκριθεί από την Emirates τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από την πτήση σας. Πρέπει να συμπληρώσετε το έντυπο που αφορά τα όπλα (το οποίο διατίθεται μόνο στα Αγγλικά) στην ενότητα "Επικοινωνήστε μαζί μας" του Κέντρου Βοήθειας για να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστεί επιπλέον χρόνος για την έγκριση εάν μεσολαβούν δημόσιες αργίες και σαββατοκύριακα στη χώρα διαμονής σας και στα ΗΑΕ.
 • Τα πυρομαχικά πρέπει να είναι αποθηκευμένα με ασφάλεια μέσα σε ανθεκτικό, σφραγισμένο κουτί, τοποθετημένο μέσα σε βαλίτσα και να περιβάλλονται από άλλα αντικείμενα. Η βαλίτσα δεν πρέπει να φέρει την ένδειξη "Εκρηκτικά".
 • Το μέγιστο επιτρεπόμενο μικτό βάρος πυρομαχικών ανά επιβάτη είναι 5 κιλά (11 λίβρες). Οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε γκρουπ πρέπει να μεταφέρουν τα πυρομαχικά στις ατομικές αποσκευές τους και καμία από αυτές να μην υπερβαίνει το όριο βάρους των 5 κιλών (11 λίβρες) σε πυρομαχικά.

Για τους επιβάτες που επιθυμούν να μεταφέρουν όπλα σε πτήση προς ή μέσω Ντουμπάι ισχύουν οι παρακάτω ειδικοί όροι:

 • Όσοι επιβάτες επιθυμούν να φέρουν όπλα και πυρομαχικά στα ΗΑΕ πρέπει να λάβουν ειδική άδεια από το Τελωνείο των ΗΑΕ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας των ΗΑΕ. Για την απόκτηση αυτής της ειδικής άδειας, οι επιβάτες πρέπει να επικοινωνήσουν απευθείας με αυτές τις κρατικές αρχές.
 • Οι επιβάτες που μετεπιβιβάζονται ή διέρχονται με πτήσεις ανταπόκρισης πρέπει να λάβουν άδεια για όπλα και πυρομαχικά πριν από το ταξίδι τους από το Αστυνομικό Τμήμα του Αεροδρομίου του Ντουμπάι και από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Εξοπλισμός σκι

Ο εξοπλισμός σκι μεταφέρεται συνυπολογιζόμενος στο προβλεπόμενο επιτρεπόμενο όριο αποσκευών. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ισχύουν επιπλέον χρεώσεις για τον εξοπλισμό σκι. Επικοινωνήστε με το τοπικό γραφείο της Emirates για περισσότερες πληροφορίες.


Ένα σετ εξοπλισμού για χειμερινό σκι μπορεί να αποτελείται από:

 • ένα ζευγάρι χιονοπέδιλα, ένα ζευγάρι μπατόν σκι και ένα ζευγάρι μπότες για σκι ή
 • ένα σνόουμπορντ και ένα ζευγάρι μπότες

Ένα σετ εξοπλισμού για θαλάσσιο σκι μπορεί να αποτελείται από:

 • ένα ζευγάρι κλασικά πέδιλα θαλάσσιου σκι ή
 • ένα πέδιλο θαλάσσιου σκι για σλάλομ

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κανόνες για τον εξοπλισμό σκι σε ταξίδια από και προς τη Βόρεια, την Κεντρική ή τη Νότια Αμερική.


Άλλος αθλητικός εξοπλισμός

Η Emirates δέχεται σανίδες σέρφινγκ, εξοπλισμό αετοσανίδας (kitesurf), καγιάκ, σανίδες bodyboard, εξοπλισμό για άλμα επί κοντώ, καθώς και άλλο αθλητικό εξοπλισμό ως παραδοτέες αποσκευές στο πλαίσιο του επιτρεπομένου ορίου αποσκευών σας, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Αν περιλαμβάνονται ιστία, αυτά πρέπει να έχουν αφαιρεθεί και να είναι διπλωμένα.
 • Ο εξοπλισμός πρέπει να είναι κατάλληλα συσκευασμένος σε σκληρή θήκη. Ειδάλλως, θα πρέπει να φέρει ένδειξη περιορισμένης ευθύνης (Limited Release).
 • Οι συνολικές διαστάσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 300εκ. (118 ίντσες).

Για τις σανίδες σέρφινγκ θα πρέπει να λαμβάνονται οι ακόλουθες προφυλάξεις:

 • Τα πτερύγια θα πρέπει πάντα να αφαιρούνται ή, αν δεν μπορούν να αφαιρεθούν, θα πρέπει να είναι πολύ καλά συσκευασμένα μέσα σε αφρό πολυστυρενίου.
 • Τόσο η μύτη όσο και η ουρά θα πρέπει να συσκευαστούν με περιτύλιγμα από φυσαλίδες ή με αφρολέξ από νεοπρένιο για προστασία.
 • Οι πλευρές της σανίδας θα πρέπει να περιβάλλονται από χαρτόνι για την απορρόφηση των κραδασμών.
 • Η σανίδα θα πρέπει να συσκευάζεται σε κατάλληλα επενδυμένη τσάντα για σέρφινγκ.

Αν το συνολικό βάρος ή τα τεμάχια των αποσκευών σας υπερβαίνουν το σύνηθες δωρεάν επιτρεπόμενο όριο, θα επιβαρυνθείτε με χρέωση για υπέρβαρο. Επικοινωνήστε με τα τοπικά γραφεία της Emirates για πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις υπέρβαρου. Για πληροφορίες σχετικά με ταξίδια με άλλα είδη αθλητικού εξοπλισμού, κυρίως αθλητικά όπλα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα τοπικά γραφεία της Emirates, όπως ενδέχεται να ισχύουν επιπλέον κανόνες.


Σημείωση: Αν στο δρομολόγιό σας περιλαμβάνονται πτήσεις άλλων αεροπορικών εταιρειών, ενδέχεται για τις συγκεκριμένες πτήσεις να ισχύουν διαφορετικοί κανονισμοί σχετικά με τις αποσκευές. Για πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένα επιτρεπόμενα όρια αθλητικού εξοπλισμού, επικοινωνήστε μαζί μας ή με την εν λόγω αεροπορική εταιρεία.

Κατοικίδια

Δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια ζώα στον θάλαμο επιβατών του αεροσκάφους, εκτός από τα γεράκια μεταξύ Ντουμπάι και ορισμένων προορισμών στο Πακιστάν. Ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση, τα κατοικίδια ζώα μεταφέρονται ως φορτίο ή ως παραδοτέα αποσκευή στον χώρο αποσκευών του αεροσκάφους. Η χρέωση για τα κατοικίδια και το κιβώτιο μεταφοράς εξαρτάται από το βάρος και τις διαστάσεις του ζώου και του κιβωτίου μαζί. Οι χρεώσεις αυτές ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν άλλες παραδοτέες αποσκευές.


Λάβετε υπόψη τους παρακάτω περιορισμούς που αφορούν το βάρος και τις διαστάσεις των ζώων που ταξιδεύουν ως παραδοτέες αποσκευές:

Χρεώσεις υπέρβαρου αποσκευών για τη μεταφορά ζώων
Ζώα και κιβώτια μεταφοράςΤιμή
Όταν το ζώο και το κιβώτιο μεταφοράς μαζί δεν υπερβαίνουν τα 23 κιλά και τα 150 εκ. (59 ίντσες)500 δολάρια ΗΠΑ
Όταν το ζώο και το κιβώτιο μεταφοράς μαζί ζυγίζουν 24 και 32 κιλά με διαστάσεις από 150 εκ. (59 ίντσες) έως 300 εκ. (118 ίντσες)650 δολάρια ΗΠΑ
Όταν το ζώο και το κιβώτιο μεταφοράς μαζί ζυγίζουν πάνω από 32 κιλά με διαστάσεις από 150 εκ. (59 ίντσες) έως 300 εκ. (118 ίντσες)800 δολάρια ΗΠΑ
Όταν οι διαστάσεις του κιβωτίου μεταφοράς υπερβαίνουν τα 300 εκ. (118 ίντσες).Μεταφορά εμπορευμάτων

Επικοινωνήστε με την Emirates αρκετό χρονικό διάστημα πριν από την πτήση σας για να ενημερωθείτε και να επιβεβαιώσετε τις απαιτούμενες διαδικασίες (όπως άδειες, ελέγχους, εμβολιασμούς, κ.λπ.) που πρέπει να γίνουν προκειμένου να επιτραπεί στο κατοικίδιό σας να ταξιδέψει με την πτήση. Για να μπορέσει η Emirates να διευθετήσει τις τελικές λεπτομέρειες που αφορούν το κατοικίδιο, πρέπει πρώτα να ολοκληρώσετε τις παραπάνω διαδικασίες. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα, ειδικά σε σύνθετες περιπτώσεις. Μετά από την ολοκλήρωσή της, πρέπει να υποβάλετε τα σχετικά έγγραφα στην Emirates μία εβδομάδα πριν από την πτήση σας.

Μουσικά όργανα

Η Emirates δεν παρέχει επιπλέον δωρεάν όριο αποσκευών για τη μεταφορά μουσικών οργάνων. Τα μουσικά όργανα θεωρούνται κανονικές παραδοτέες αποσκευές ή χειραποσκευές (υπόκεινται στους περιορισμούς που ισχύουν γενικότερα για τις χειραποσκευές) ή μεταφέρονται στον θάλαμο επιβατών, σε κάθισμα για το οποίο έχει πληρωθεί το αντίστοιχο εισιτήριο.


Αν παραδώσετε ως αποσκευή μουσικό όργανο, το βάρος του οποίου υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο αποσκευών, επιβαρύνεστε με τις συνήθεις χρεώσεις για υπέρβαρο.


Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να ισχύουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και περιορισμοί σχετικά με τη μεταφορά μουσικών οργάνων. Για να διαβάσετε αυτές τις προϋποθέσεις ή αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με τη μεταφορά μουσικών οργάνων, επικοινωνήστε μαζί μας.

Ομοιώματα πλοίων

Όταν αναχωρείτε από τον Μαυρίκιο ισχύει ειδική χρέωση για να μεταφέρετε ομοιώματα πλοίων, τα οποία δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο κανονικό επιτρεπόμενο όριο αποσκευών που δικαιούστε.

Για τα πρώτα 10 κιλά ισχύει χρέωση 150 Ευρώ και για τα επόμενα 10 κιλά ισχύει χρέωση 50 Ευρώ.

Το μέγιστο βάρος που δικαιούστε για το ομοίωμα πλοίου είναι 20 κιλά.

Απαγορεύεται η χρήση αντικειμένων που περιέχουν εκρηκτικές ύλες στις πτήσεις μας

Απαγορεύεται η μεταφορά όλων των ειδών πυροτεχνημάτων και άλλων αντικειμένων που περιέχουν εκρηκτικές ύλες, όπως για παράδειγμα χριστουγεννιάτικες κροτίδες, απλές κροτίδες, πύραυλοι από μπουκάλια, ειδικές συσκευασίες χαρτοπόλεμου και μικρά πυροτεχνήματα σε συρματάκι, στις χειραποσκευές ή στις παραδοτέες αποσκευές στις πτήσεις μας.

Απαγορεύεται η χρήση προσωπικών μηχανοκίνητων οχημάτων στις πτήσεις μας

Για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπουμε τη χρήση προσωπικών μηχανοκίνητων οχημάτων, όπως αιωρούμενες σανίδες (hoverboards), μικρούς μεταφορείς Segway (mini-Segway) και έξυπνα ηλεκτρικά μονόκυκλα (smart wheels) ή μονόκυκλα αυτο-εξισορρόπησης (self-balancing wheels) στις πτήσεις μας. Εξάλλου, δεν μεταφέρονται ούτε ως παραδοτέες αποσκευές ούτε ως χειραποσκευές καθώς περιέχουν μεγάλου μεγέθους μπαταρίες ιόντων λιθίου. Ο εν λόγω κανονισμός ισχύει ακόμα και αν κάνετε ανταπόκριση με πτήση μας από αεροπορική εταιρεία η οποία επιτρέπει αυτά τα οχήματα.