Απευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενοΠληροφορίες πρόσβασης

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βιωσιμότητα δραστηριοτήτων

Στο έδαφος

Το μεγαλύτερο ποσοστό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα προέρχεται από την κατανάλωση καυσίμων για την πρόωση των αεροσκαφών, επομένως η επιλογή των αεροσκαφών μας και ο τρόπος λειτουργίας τους μπορεί να συμβάλλει στον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Δεδομένου ότι τα καύσιμα πρόωσης των αεροσκαφών αποτελούν μία από τις σημαντικότερες δαπάνες μας, η απόδοση των καυσίμων είναι καίρια σημασίας για κάθε πτυχή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας. Λεπτομέρειες σχετικά με την αποδοτικότητά μας στη χρήση καυσίμων, τις εκπομπές και τις επιδόσεις μας όσον αφορά τον θόρυβο και την ηχορύπανση μπορείτε να διαβάσετε στις Περιβαλλοντικές Εκθέσεις του Ομίλου Emirates.

Αεροσκάφος

Η πολιτική επενδύσεων Emirates στην πιο σύγχρονη, οικολογικά αποδοτική τεχνολογία σημαίνει ότι διαθέτουμε έναν από τους νεότερους στόλους του κλάδου. Στα περιβαλλοντικά οφέλη της χρήσης ενός σύγχρονου στόλου ευρείας ατράκτου περιλαμβάνονται αφενός η μείωση θορύβου και αφετέρου οι χαμηλότερες εκπομπές από τον κινητήρα. Όλα τα αεροσκάφη μας συμμορφώνονται πλήρως με τα πρότυπα που έχει θεσπίσει ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) κατά του θορύβου και της ηχορύπανσης στο Κεφάλαιο 4 του κανονισμού του (με εξαίρεση μικρό αριθμό μεταγωγικών αεροσκαφών πλήρους εξωτερικής εκμίσθωσης) και πληρούν τα ισχύοντα πρότυπα του ICAO για τις εκπομπές των κινητήρων. Τα Airbus A380 είναι από τα πιο αθόρυβα αεροσκάφη μεγάλου μεγέθους που κυκλοφορούν στην αγορά, και σχεδιάστηκαν ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές των αεροδρομίων με τα πιο αυστηρά μέτρα κατά του θορύβου και της ηχορύπανσης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το τμήμα Emirates Engineering (μηχανολογικό τμήμα) διασφαλίζει ότι τα αεροσκάφη μας λειτουργούν με τη βέλτιστη απόδοση ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, οι διαδικασίες πλύσης των κινητήρων διατηρούν καθαρά τα εσωτερικά εξαρτήματα του κινητήρα, διασφαλίζοντας αποδοτική κατανάλωση καυσίμων και παρατείνοντας την ωφέλιμη ζωή του κινητήρα. Επίσης, καθαρίζουμε τακτικά τα αεροσκάφη μας με μια διαδικασία "στεγνού καθαρισμού" για εξοικονόμηση νερού, χρησιμοποιώντας μικρή ποσότητα καθαριστικού σε ειδικά πανιά.

Με αυτήν τη διαδικασία εξοικονομούνται χιλιάδες λίτρα νερού σε κάθε πλύση, ενώ η διατήρηση του εξωτερικού του αεροσκάφους καθαρού συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών, καθώς το αεροσκάφος είναι πιο ελαφρύ και αεροδυναμικό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε την αναλυτική παρουσίαση όλων των αεροσκαφών μας.

Λειτουργίες

Η εξοικονόμηση καυσίμων ξεκινά από τον σχεδιασμό των λειτουργιών εδάφους. Έχουμε επενδύσει σε ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα συστήματα προγραμματισμού πτήσεων, προκειμένου να σχεδιάζουμε προσεκτικά τις πτήσεις μας και να βελτιστοποιούμε τα δρομολόγια καθημερινά με βάση τις καιρικές συνθήκες, τους περιορισμούς του εναέριου χώρου και τα συγκεκριμένα αεροσκάφη που διατίθενται για κάθε τομέα. Μετά την απογείωση, το πλήρωμά μας εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για εξοικονόμηση καυσίμων και εκπομπών, όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ υποστηρίζεται επίσης από τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.

Ορισμένα παραδείγματα περιλαμβάνουν τις συνεχείς ανόδους και καθόδους, καθώς και τις αλλαγές δρομολογίων σε πτήσεις μεγάλης απόστασης, προκειμένου να ληφθεί υπόψη η μετατόπιση των ανέμων. Κατά την προσγείωση οι πιλότοι χρησιμοποιούν ανάστροφη ώση (αντί για πλήρη ανάστροφη ώση) και σβήνουν τον έναν κινητήρα κατά τη στάθμευση, εφόσον είναι ασφαλές και εφικτό. Δίνουμε προτεραιότητα στη χρήση της ισχύος εδάφους και του προ-κλιματισμένου αέρα, εφόσον διατίθεται, ώστε να μπορεί να απενεργοποιηθεί η βοηθητική μονάδα ισχύος του αεροσκάφους - μια μικρή τουρμπίνα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του αεροσκάφους. Όλα αυτά τα μέτρα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση καυσίμων και εκπομπών, καθώς και στη μείωση του θορύβου.

Η Emirates υποστηρίζει τις προσπάθειες σε ολόκληρο τον κόσμο για τη βελτίωση της αποδοτικότητας της διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας και την παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας στις πτήσεις. Οι ειδικοί των λειτουργιών πτήσης συνεργάζονται με διεθνείς οργανισμούς ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας προκειμένου να προσφέρουν πιο αποδοτικά δρομολόγια και λειτουργικές διαδικασίες εφαρμόζοντας την τελευταία τεχνολογία ώστε να υποστηρίξουν αυτές τις βελτιώσεις.

Εν πτήσει

Οι προσπάθειές μας για ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεών μας συνεχίζονται και εντός του αεροσκάφους.

Οι κουβέρτες της Οικονομικής Θέσης στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων κατασκευάζονται από 100% ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Κάθε κουβέρτα είναι κατασκευασμένη από 28 μπουκάλια, τα οποία τεμαχίζονται και νηματοποιούνται, ώστε να υφανθούν οι απαλές, ζεστές και βιώσιμες κουβέρτες. Χρησιμοποιώντας αυτές τις κουβέρτες αποφεύγεται η κατάληξη των πλαστικών μπουκαλιών σε χώρους υγειονομικής ταφής, ενώ εξοικονομούνται ενέργεια και εκπομπές κατά τη διαδικασία κατασκευής σε σχέση με τη χρήση νέων πλαστικών υλικών.

Η μείωση του περιττού μεταφερόμενου βάρους συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμων. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε ελαφρά κιβώτια μεταφοράς εμπορευμάτων και βελτιστοποιούμε την ποσότητα του πόσιμου νερού που φορτώνεται για κάθε πτήση με βάση το προγραμματισμένο φορτίο επιβατών και την απόσταση της πτήσης.

Βιοκαύσιμα

Η Emirates δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ετησίως σε καύσιμα, επομένως φυσικά και παρακολουθεί την εξέλιξη της τεχνολογίας των βιοκαυσίμων με μεγάλο ενδιαφέρον. Προσβλέπουμε στην εξέλιξη των βιοκαυσίμων σε τεχνικά ασφαλή, οικονομικά ανταγωνιστική και πραγματικά βιώσιμη εναλλακτική λύση, με ρεαλιστική αλυσίδα εφοδιασμού από την πρώτη ύλη έως το αεροσκάφος.

Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση

Καθημερινά στις πτήσεις μας σερβίρουμε εκατομμύρια γεύματα και αν αναρωτιέστε τι συμβαίνει με τα είδη σερβιρίσματος γευμάτων έπειτα από κάθε πτήση, σας ενημερώνουμε ότι τα ανακυκλώνουμε και τα επαναχρησιμοποιούμε.

Έχουμε επενδύσει σε ένα τεράστιο πρόγραμμα ανακύκλωσης κλειστού βρόχου(Ανοίγει PDF σε νέα καρτέλα) ώστε να μειώσουμε τα απορρίμματα και να δώσουμε στα πλαστικά αντικείμενα νέα ζωή. Αντί να τα στέλνουμε όλα στα σκουπίδια, οι δίσκοι γευμάτων στην Οικονομική Θέση και την Premium Οικονομική, τα πιάτα και τα μπολ των σνακ πλένονται, υπόκεινται σε επεξεργασία και μετατρέπονται σε νέα προϊόντα έτοιμα προς χρήση.

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής βρίσκονται στα ΗΑΕ μειώνοντας περαιτέρω το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα από τη μεταφορά και την κατασκευή. Επίσης, οι εγκαταστάσεις μας έχουν κατασκευαστεί στη βάση βιώσιμων πρακτικών, όπως η ηλιακή ενέργεια, η αποτελεσματική χρήση του νερού και τα ελάχιστα δυνατά απορρίμματα.

Πώς να πλύνετε ένα αεροσκάφος A380 χωρίς νερό

Εν πτήσει

Το μεγαλύτερο ποσοστό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα προέρχεται από την κατανάλωση καυσίμων για την πρόωση των αεροσκαφών, επομένως η επιλογή των αεροσκαφών μας και ο τρόπος λειτουργίας τους μπορεί να συμβάλλει στον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Δεδομένου ότι τα καύσιμα πρόωσης των αεροσκαφών αποτελούν μία από τις σημαντικότερες δαπάνες μας, η απόδοση των καυσίμων είναι καίρια σημασίας για κάθε πτυχή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας. Λεπτομέρειες σχετικά με την αποδοτικότητά μας στη χρήση καυσίμων, τις εκπομπές και τις επιδόσεις μας όσον αφορά τον θόρυβο και την ηχορύπανση μπορείτε να διαβάσετε στις Περιβαλλοντικές Εκθέσεις του Ομίλου Emirates.

Ηλεκτρισμός

Η άφθονη ηλιοφάνεια του Ντουμπάι συμβάλλει στη λειτουργία του υπερσύγχρονου Κέντρου Συντήρησης Μηχανών, όπου έχει τοποθετηθεί μια συστοιχία ηλιακών φωτοβολταϊκών πάνελ ενός μεγαβάτ. Τα 2.990 πάνελ σχηματίζουν μια στέγη πάνω από τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και αναμένεται να παράγουν περισσότερες από 1.800 μεγαβατώρες (MWh) ηλεκτρικής ενέργειας, εξοικονομώντας περίπου 800 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Έχουμε τοποθετήσει επίσης φωτεινές πηγές με διόδους εκπομπής φωτός (LED) σε όλες τις εγκαταστάσεις μας, εξοικονομώντας μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος - με τα φώτα LED στο τερματικό σταθμό Emirates SkyCargo στο Dubai World Central (DWC) εξοικονομούμε περισσότερα από 970 MWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Το τμήμα Emirates Engineering έχει τοποθετήσει αυτά τα φώτα που ενεργοποιούνται από αισθητήρες κίνησης στα υπόστεγα μηχανικών, καθώς και σε αποθήκες. Η ομάδα μηχανικών χρησιμοποιεί επίσης φώτα LED για τη συντήρηση της καμπίνας των αεροσκαφών, τα οποία έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι πολύ πιο κρύα από τα φώτα που αντικαθιστούν. Οι συνδυασμένες πρωτοβουλίες τους εξοικονομούν περισσότερα από 2.850 MWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Τέλος, το ανακαινισμένο γραφείο μας στο Λονδίνο διαθέτει φωτισμό LED, αναβαθμισμένο σύστημα κλιματισμού και πιο αποτελεσματική χρήση του χώρου, με αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 60%.

Περιορισμός κατανάλωσης, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση

Οι επιχειρηματικές μας μονάδες αναζητούν διαρκώς ευκαιρίες για τη μείωση της κατανάλωσης πόρων, την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων και την ανακύκλωση υλικών μετά την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής τους - όλα σημαντικές πτυχές μιας κυκλικής οικονομίας.

Το Τμήμα Πληροφορικής λάνσαρε την καμπάνια "Think Before You Print", η οποία πέτυχε μείωση των όγκων εκτύπωσης κατά 33% μόλις σε οκτώ μήνες, εξοικονομώντας εκατομμύρια φύλλα χαρτιού και περισσότερα από 2 εκατομμύρια kWh ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακόμη και τα εξαρτήματα αεροσκαφών που έχουν αποσυρθεί μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Το τμήμα Flight Training Facilities προμηθεύεται μια σειρά εξαρτημάτων από το τμήμα Emirates Engineering κατά την αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων των αεροσκαφών. Σε ένα από τα έργα του, αξιοποιήθηκε ένα σύνολο καθισμάτων από ένα Airbus A340-500 που αποσύρθηκε και τροποποιήθηκε ώστε να χωρέσει σε δύο προσομοιωτές καμπίνας εκκένωσης έκτακτης ανάγκης και δύο προσομοιωτές εκπαίδευσης εξυπηρέτησης καμπίνας. Το έργο παρέτεινε τη διάρκεια ζωής των καθισμάτων κατά πέντε έως επτά έτη και εξοικονόμησε για την εταιρεία το κόστος 50 νέων θέσεων.

Η Emirates Flight Catering είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εστίασης εν πτήσει παγκοσμίως και εφαρμόζει ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης αντίστοιχο της κλίμακας λειτουργίας της. Το πρόγραμμά της αξιοποιεί ευρύ φάσμα υλικών ώστε να μην καταλήξει σε χώρους υγειονομικής ταφής, μεταξύ άλλων χαρτί και χαρτόνι, αλουμινόχαρτο και μεταλλικές συσκευασίες, καθώς και πλαστικά μπουκάλια και δοχεία, πολλά από τα οποία συλλέγονται από τα αεροσκάφη μας μετά την άφιξή τους στο Ντουμπάι.

Η Emirates Flight Catering υποστηρίζει επίσης την εκστρατεία δοχείων αλουμινίου του Emirates Environmental Group, με την προσφορά χιλιάδων κιλών δοχείων ανά έτος που συλλέγονται από τις πτήσεις μας.

Επίγεια μεταφορά

Οι διαχειριστές του στόλου των οχημάτων μας εστιάζουν στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των οδικών μας επιχειρήσεων. Το Τμήμα Μεταφορών ακολουθεί μια διπλή προσέγγιση: αποδοτική διαχείριση της ανάπτυξης και συνεχής βελτίωση των υφιστάμενων λειτουργιών.

Έχει εισαγάγει πιο αποδοτικά οχήματα από άποψη κατανάλωσης καυσίμων, βελτιστοποιημένο σχεδιασμό ταξιδιού για τον περιορισμό του αριθμού των δρομολογίων που εκτελούνται, καθώς και τον αριθμό των ταξιδιών χωρίς επιβάτες, ενώ έχει εκπαιδεύσει τους οδηγούς για ασφαλείς και αποτελεσματικές πρακτικές οδήγησης, μεταξύ άλλων για την αποφυγή της περιττής χρήσης του κινητήρα σε κατάσταση βραδυπορείας (ρελαντί). Στις προσπάθειές τους έχουν απονεμηθεί πολλά βραβεία για βιώσιμες μεταφορές στο Ντουμπάι.

Βιώσιμα προϊόντα εν πτήσει
Ορισμένα από τα προϊόντα που απολαμβάνετε κατά τη διάρκεια της πτήσης μας μάς βοηθούν να συμβάλλουμε σε ένα πιο πράσινο μέλλον. Διαβάστε τις ιστορίες πίσω από τα βιώσιμα προϊόντα μας.
Μάθετε περισσότερα