Πληροφορίες πρόσβασηςΑπευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα του Προέδρου

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

Η δέσμευση του Ομίλου Emirates για ενέργειες και δράσεις στο πλαίσιο της βιωσιμότητας

Το 2020, αναμένεται ότι το Ντουμπάι θα υποδεχτεί 20 εκατομμύρια τουρίστες και θα έχει ετήσια έσοδα από τον τουρισμό τα οποία θα ανέλθουν στα 300 δισεκατομμύρια ντιρχάμ ΗΑΕ. Η αεροπορική εταιρεία Emirates θα έχει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη αυτού του στόχου. Το ίδιο και η εταιρεία dnata, ο θυγατρικός μας πάροχος αεροπορικών υπηρεσιών που από τα πρώτα του ταπεινά βήματα εξελίχθηκε πια σε εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας.

Σήμερα, η Emirates συνδέει με τις πτήσεις της 145 πόλεις με το Ντουμπάι και μεταξύ τους, διαμεσολαβώντας και διευκολύνοντας τη ροή της εμπορικής και της τουριστικής δραστηριότητας σε έξι ηπείρους. Ταυτόχρονα, η dnata παρέχει υπηρεσίες εδάφους, συλλογικής εστίασης, μεταφοράς εμπορευμάτων και μετακινήσεων όχι μόνο στο Ντουμπάι, αλλά σε 90 πόλεις 38 χωρών σε πέντε ηπείρους. 

Η πόλη του Ντουμπάι επενδύει σε έργα υποδομών ώστε να μπορέσει να ικανοποιήσει τις μελλοντικές ανάγκες ανάπτυξής της, και το ίδιο κάνει και ο Όμιλος Emirates. Έως το 2020, η Emirates εκτιμά ότι θα έχει φτάσει να μεταφέρει σε ετήσια βάση 70 εκατομμύρια επιβάτες με 300 και πλέον αεροσκάφη, γι' αυτό αυξάνει το ανθρώπινο δυναμικό της και κατασκευάζει εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας για να υποστηρίζει επιχειρησιακά δραστηριότητες αυτής της κλίμακας. Θα συνεχίσουμε να ισχυροποιούμε την παρουσία μας σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να εξυπηρετούμε και να συνδέουμε ακόμα περισσότερες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για μας, η ανάπτυξη δεν αποτυπώνεται μόνο στα αριθμητικά στοιχεία. Σκοπεύουμε να είμαστε εδώ στο διηνεκές και αντιλαμβανόμαστε ότι, στην κλίμακα που δραστηριοποιούμαστε, οι ενέργειές μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά για την οικονομία των κρατών, την ευημερία των κοινοτήτων και την προστασία του περιβάλλοντος. Καταβάλλουμε συνειδητή προσπάθεια να βελτιώσουμε με ουσιαστικό τρόπο την επίδραση της δραστηριότητάς μας σε οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό επίπεδο.

Από αυτή την άποψη, ένας από τους τομείς στους οποίους πάντα δίναμε έμφαση είναι η διαχείριση της κατανάλωσης των πλουτοπαραγωγικών πόρων. Ο περιορισμός της περιττής κατανάλωσης δεν είναι ωφέλιμη μόνο για το περιβάλλον, αλλά αντανακλάται άμεσα και στα αποτελέσματα της εταιρείας. Η αποδοτικότητα στη χρήση των καυσίμων είχε ανέκαθεν και συνεχίζει να έχει περίοπτη θέση στην επιχειρηματική μας δράση.

Η Emirates διαθέτει έναν από τους νεότερους και πιο αποδοτικούς στόλους αεροσκαφών. Τον περασμένο χρόνο παραλάβαμε 24 νέα αεροσκάφη τύπου Airbus A380 και Boeing 777, επιβατικά και μεταγωγικά. Αυτά τα νέα αεροσκάφη αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα εμπορικά αεροσκάφη και μας βοηθούν να βελτιώνουμε συνεχώς τη συνολική αποδοτικότητά μας στη χρήση καυσίμων και τα επίπεδα ηχορύπανσης του στόλου μας.

Τον Νοέμβριο του 2013 προχωρήσαμε σε μια εκτενέστατη επένδυση στην πιο πρόσφατη και περιβαλλοντικά αποδοτική αεροπορική τεχνολογία παραγγέλνοντας 150 αεροσκάφη Boeing 777X επόμενης γενιάς. Όταν αρχίσει η παράδοσή τους από το 2020, τα αεροσκάφη 777X θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε σε επίπεδα ακόμη υψηλότερης αποδοτικότητας στη χρήση καυσίμων.

Στην Emirates δίνουμε πάντοτε έμφαση στην όσο το δυνατόν πιο αποδοτική και υπεύθυνη χρήση των αεροσκαφών μας. Πέραν των δικών μας προσπαθειών στον τομέα της επιχειρησιακής απόδοσης, κλειδί για την εκτέλεση δρομολογίων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση καυσίμων και χρόνου είναι και οι συνεργασίες μας με παρόχους υπηρεσιών αεροπλοΐας.

Όσον αφορά τις επίγειες δραστηριότητές μας, οι εταιρείες και οι επιχειρηματικές μονάδες του Ομίλου ανακυκλώνουν τις διάφορες πρώτες ύλες, ελαχιστοποιούν την κατανάλωση νερού και χάρτου, και χρησιμοποιούν με πιο αποδοτικό τρόπο τα οχήματα εδάφους. Για παράδειγμα, οι ομάδες Αεροπορικών Επιχειρήσεων της dnata χρησιμοποιούν τις ελάχιστες δυνατές ποσότητες νερού για την πλύση των αεροσκαφών, και ανακυκλώνουν τις εφημερίδες και όλα τα υπόλοιπα χαρτικά είδη που συγκεντρώνονται από τις καμπίνες επιβατών των αεροσκαφών της Emirates στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Συν τοις άλλοις, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε, όπως κάναμε παραδοσιακά, τη βιοποικιλότητα και την προστασία των περιβάλλοντος. Στον Προστατευόμενο Βιότοπο της Ερήμου του Ντουμπάι (Dubai Desert Conservation Reserve–DDCR), τον οποίο υποστηρίζει η Emirates, απελευθερώθηκαν χίλιοι χλαμυδόγαλοι, ένα είδος πτηνών το οποίο έχει ιδιαίτερη πολιτιστική σημασία για τα ΗΑΕ και απειλείται με εξαφάνιση.

Αυτά τα πτηνά αναπτύχθηκαν και κάποια μάλιστα μπόρεσαν να δώσουν και απογόνους. Το καταφύγιό μας στην ορεινή περιοχή του αγριότοπου των Blue Mountains της Αυστραλίας, Emirates Wolgan Valley Resort and Spa, συνεχίζει να βραβεύεται για τη βιώσιμη ανάπτυξή του και να φιλοξενεί σπάνια είδη άγριας χλωρίδας και πανίδας που απειλούνται με αφανισμό.

Αυτά ήταν μόνο μερικά από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των προσπαθειών μας τον τελευταίο χρόνο. Ελπίζω ότι, καθώς θα διαβάζετε και το υπόλοιπο αυτής της έκθεσης, θα νιώσετε την ίδια αγαλλίαση με εμένα διαπιστώνοντας την πρόοδο που πραγματοποιήσαμε στη βελτίωση των δεικτών απόδοσής μας στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και τις άλλες παραμέτρους βιωσιμότητας.

Γνωρίζουμε ότι κάθε προσπάθεια, ακόμα κι η πιο μικρή, έχει σημασία, ειδικά όταν μεγεθύνεται στην κλίμακα της παγκόσμιας δραστηριότητάς μας και του εργατικού μας δυναμικού. Ακριβώς όπως γνωρίζουμε επίσης ότι οι προσπάθειές μας στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης θα έχουν πραγματικά ουσιαστικό αποτέλεσμα μόνον αν είναι συνεχείς και μακροπρόθεσμες. Όλοι μας στον Όμιλο Emirates δηλώνουμε την απόλυτη δέσμευσή μας στην υπεύθυνη διαχείριση της επιχειρηματικής και περιβαλλοντικής δράσης μας.

Μετά τιμής,

Η Αυτού Υψηλότητα Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας και του Ομίλου Emirates