Απευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενοΠληροφορίες πρόσβασης

Ασφάλεια

Η ασφάλεια αποτελεί μία από τις βασικές αξίες της Emirates και συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο όλων των λειτουργιών και πρακτικών μας. Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε και να βελτιώνουμε διαρκώς τα επίπεδα ασφαλείας μας, καθώς και να καλλιεργήσουμε μια εταιρική κουλτούρα με επίκεντρο την ασφάλεια σε ολόκληρη την επιχείρησή μας.

Η ασφάλεια στην Emirates

Η Emirates έχει αποκτήσει τη φήμη ότι προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες στον τομέα των τελευταίων και πιο αποδοτικών αεροσκαφών ευρείας ατράκτου στους αιθέρες και αυτή η επιτυχία υποστηρίζεται από την ασφάλεια, η οποία αποτελεί πάντα την πρώτη μας προτεραιότητα.

Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν με την Emirates πέρυσι στο παγκόσμιο δίκτυο των 150 προορισμών της και καθώς ο αριθμός των επιβατών και προορισμών συνεχίζει να αυξάνεται, η διαχείριση της ασφάλειας στην αεροπορική εταιρεία αποτελεί πάντα τον βασικό γνώμονα σε όλες μας τις δραστηριότητες.

Η ασφάλεια αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις εταιρικές μας αξίες που καθορίζει τον σκοπό μας, ενώ φροντίζουμε η ασφάλεια να αποτελεί μέρος όλων των πρακτικών μας.

"Θα προστατεύσουμε τους πελάτες, το προσωπικό και τα περιουσιακά μας στοιχεία μέσω μιας αδιάκοπης δέσμευσης για διεθνή και άλλα κατάλληλα πρότυπα ασφαλείας, καθώς και την υιοθέτηση πρακτικών με έμφαση στην ασφάλεια ως πρωταρχική προσωπική ευθύνη".
Η Αυτού Υψηλότητα, ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum,
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Airline & Group

Έχουμε διαμορφώσει μια υγιή εταιρική κουλτούρα με επίκεντρο την ασφάλεια, όπου οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας της αεροπορικής εταιρείας.

Το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας

Το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας (SMS) της Emirates βασίζεται στα πρότυπα και τις συστάσεις του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Συμμορφώνεται πλήρως με τις κανονιστικές απαιτήσεις της Γενικής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (GCAA) των Ηνωμένων Εμιράτων.

Το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας της Emirates έχει τέσσερις συνιστώσες και 12 επιμέρους στοιχεία - οι συνιστώσες είναι: Πολιτική Ασφαλείας και Στόχοι, Διαχείριση Κινδύνου Ασφάλειας, Εγγύηση Ασφάλειας και Προώθηση Ασφάλειας. Η δέσμευσή μας για την ασφάλεια διατυπώνεται στην Πολιτική ασφάλειας της Emirates (Ανοίγει σε νέο παράθυρο).

Το εκτεταμένο πρόγραμμα επικοινωνίας και εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας διασφαλίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι κατανοούν τις ευθύνες τους και τον ρόλο που διαδραματίζουν στη συνολική ασφάλεια της αεροπορικής εταιρείας.

Ασφάλεια επιχειρήσεων

Στο επίκεντρο των επιχειρήσεών μας βρίσκεται ένα αυστηρό σύστημα διαχείρισης κινδύνων ασφάλειας και η έμφαση στην ασφαλή συμπεριφορά και τις πρακτικές ασφαλείας. Εφαρμόζουμε διεξοδικά αρχές διαχείρισης κινδύνων και αλλαγών σε όλες τις πτυχές των επιχειρήσεών μας, συμπεριλαμβανομένων των πτητικών λειτουργιών, των εμπορευματικών μεταφορών, της μηχανικής, των υπηρεσιών εδάφους και της ασφάλειας καμπίνας.

Διαθέτουμε έναν από τους νεώτερους στόλους στους αιθέρες και καταβάλλουμε συνεχώς προσπάθειες για τη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας. Οι προληπτικές μας πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν:

  • Την εισαγωγή νέων επιχειρησιακών ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογίας που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα της ασφάλειας
  • Τις επενδύσεις σε τεχνολογία αιχμής για την υποστήριξη δραστηριοτήτων έγκαιρης και προληπτικής διαχείρισης της ασφάλειας
  • Τη συμμετοχή και την προεδρία σε διάφορους παγκοσμίως αναγνωρισμένους συλλόγους ασφάλειας της αεροπορίας
  • Τη συχνή ανταλλαγή δεδομένων με διεθνείς οργανισμούς αεροπορίας και άλλους οργανισμούς για τη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας στον ευρύτερο κλάδο της αεροπορίας.
Υγεία και Ασφάλεια στον Χώρο Εργασίας (WHS)/Επαγγελματική περίθαλψη

Η Υγεία και Ασφάλεια στον Χώρο Εργασίας (WHS) αποτελεί μια σημαντική πτυχή του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας της Emirates. Η στρατηγική για την Υγεία και Ασφάλεια στον Χώρο Εργασίας έχει ως στόχο να διαφυλάξει την υγεία των εργαζομένων μας, να αποτρέψει τραυματισμούς και να διαμορφώσει έναν ασφαλή και υγιεινό χώρο εργασίας.

Οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ασφάλεια, να φορούν τον κατάλληλο εξοπλισμό ατομικής προστασίας και να διασφαλίζουν ότι τηρούνται οι οδηγίες εργασίας και οι τυποποιημένες διαδικασίες λειτουργίας. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν προσωπική ευθύνη για την αποφυγή επικίνδυνων ενεργειών και καταστάσεων.

Διαχείριση κρίσεων (Σχεδιασμός αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης)

Η προετοιμασία για το μη αναμενόμενο μπορεί να αποτελεί πρόκληση, αλλά είναι ένα σημαντικό κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας μας στην Emirates. 

Έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται emcare και διαθέτουμε σε ετοιμότητα ομάδες άμεσης ανταπόκρισης. Προσφέρουμε ανθρωπιστική υποστήριξη στους επιβάτες μας, η οποία αφορά οποιαδήποτε μορφή κρίσης, όπως φυσικές καταστροφές, ασθένειες, ατυχήματα ή άλλα πλήγματα.

Πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο να είναι κανείς προετοιμασμένος για κάτι που δεν έχει συμβεί, παρά να είναι απροετοίμαστος για κάτι που συμβαίνει. Πραγματοποιούμε επίσης τακτικά ασκήσεις έτσι ώστε να είμαστε πάντα έτοιμοι να προστατεύσουμε την ευημερία των επιβατών και των συναδέλφων μας.