Απευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενοΠληροφορίες πρόσβασης

Πριν την πτήση

Κανόνες και επισημάνσεις

Διαβάστε τους διεθνείς κανόνες και κανονισμούς, καθώς και τους όρους μεταφοράς και τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Όροι μεταφοράς

Η αγορά ενός εισιτηρίου για αεροπορικό ταξίδι με την Emirates, συνιστά σύμβαση μεταφοράς. Σας δίνει δικαίωμα μεταφοράς σε μια πτήση ή μια σειρά πτήσεων. Οι όροι διέπονται από α) τους όρους και τις προϋποθέσεις του εισιτηρίου, β) τους όρους μεταφοράς, γ) τους ισχύοντες ναύλους και δ) τους κανονισμούς μας.

Διαβάστε τους πλήρεις Όρους μεταφοράς
Σε όλον τον κόσμο

Γενικές ειδοποιήσεις

Δήλωση διαφάνειας βάσει του Νόμου περί Σύγχρονης Δουλείας

Η σύγχρονη δουλεία, η μερική δουλεία, η καταναγκαστική εργασία και η εμπορία ανθρώπων είναι εγκλήματα και παραβιάζουν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Νόμος περί Σύγχρονης Δουλείας (Modern Slavery Act) του 2015 ψηφίστηκε από τη βρετανική βουλή για την αντιμετώπιση της δουλείας στη χώρα και συνδυάζει πρότερα αδικήματα που αφορούν την εμπορία ανθρώπων και τη δουλεία.

Ο Όμιλος Emirates τηρεί όλους τους νόμους των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται, συμπεριλαμβανομένων των νόμων κατά της εμπορίας ανθρώπων και της δουλείας. Ο Όμιλος Emirates εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής στη σύγχρονη δουλεία και δεσμεύεται να ενεργεί με ήθος και ακεραιότητα σε όλες του τις επιχειρηματικές συνδιαλλαγές, σχέσεις και εφοδιαστικές αλυσίδες.

Η πολιτική του Ομίλου Emirates κατά της δουλείας και της εμπορίας ανθρώπων(Ανοίγει αρχείο PDF σε νέα καρτέλα)

Η δήλωση της Emirates σχετικά με τη σύγχρονη δουλεία(Ανοίγει αρχείο PDF σε νέα καρτέλα)

Καναδάς

Ειδοποιήσεις Καναδά

Ακολουθεί ανακοίνωση της Καναδικής Υπηρεσίας Συνόρων (CBSA) σχετικά με τα προγράμματα API και PNR

Η Καναδική Υπηρεσία Συνόρων μπορεί να συλλέγει εκ των προτέρων πληροφορίες άφιξης (σύμφωνα με το υποκεφάλαιο 107.1(1) του Νόμου περί Τελωνείων(Ανοίγει εξωτερικός ιστότοπος σε νέα καρτέλα) και την παράγραφο 148(1)(d) τουΝόμου Μετανάστευσης και Προστασίας Προσφύγων (IRPA)(Ανοίγει εξωτερικός ιστότοπος σε νέα καρτέλα) ), καθώς και εκ των προτέρων πληροφορίες αναχώρησης και αρχεία εξόδου (κεφάλαιο 93 του Νόμου περί Τελωνείων(Ανοίγει εξωτερικός ιστότοπος σε νέα καρτέλα) και κεφάλαιο 11 του Κανονισμού Ασφάλισης Εργασίας (EIR)(Ανοίγει εξωτερικός ιστότοπος σε νέα καρτέλα)). Η Καναδική Υπηρεσία Συνόρων χρησιμοποιεί τις προαναφερόμενες πληροφορίες για τον εντοπισμό ατόμων που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του Καναδά. Όσοι ταξιδεύουν προς τον Καναδά ενδέχεται να υποβληθούν σε πιο ενδελεχείς ελέγχους και ερωτήσεις κατά την άφιξη. Η Καναδική Υπηρεσία Συνόρων χρησιμοποιεί επίσης τις προαναφερόμενες πληροφορίες για να ελέγχει πριν από την αναχώρηση αν όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς προς τη χώρα διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για την είσοδό τους στον Καναδά, αν εξαιρούνται από τη συγκεκριμένη απαίτηση ή αν υπάγονται στα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου. Η Καναδική Υπηρεσία Συνόρων θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες εξόδου μόνο για τον καλύτερο εντοπισμό των ατόμων και των εμπορευμάτων υψηλού κινδύνου που αναχωρούν ή πρόκειται να αναχωρήσουν από τον Καναδά. Τα αρχεία εισόδου και εξόδου της Καναδικής Υπηρεσίας Συνόρων δύνανται να κοινοποιηθούν και σε άλλες κρατικές υπηρεσίες για σκοπούς μετανάστευσης, κοινωνικών παροχών ή επιβολής του νόμου. Οι επιβάτες μπορούν να ζητήσουν αντίγραφο των προαναφερόμενων πληροφοριών εισόδου και εξόδου που παρέχονται σχετικά με αυτούς υποβάλοντας γραπτό αίτημα στην Καναδική Υπηρεσία Συνόρων. Όποιος επιβάτης πιστεύει ότι οι πληροφορίες που παρέχονται σχετικά με αυτόν είναι εσφαλμένες, μπορεί να υποβάλει γραπτό αίτημα στην Καναδική Υπηρεσία Συνόρων για τη διόρθωσή τους. Οι επιβάτες μπορούν να υποβάλουν γραπτή καταγγελία στην Καναδική Υπηρεσία Συνόρων, εφόσον πιστεύουν ότι η υπηρεσία αρνήθηκε αδίκως να τους παράσχει πρόσβαση στις πληροφορίες που παρέχονται σχετικά με αυτούς, δεν διόρθωσε τις πληροφορίες που παρέχονται σχετικά με αυτούς ή διαχειρίστηκε με εσφαλμένο τρόπο τις πληροφορίες που παρέχονται σχετικά με αυτούς. Οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα API/PNR, IAPI και Air Exit στον σχετικό ιστότοπο (Ανοίγει εξωτερικός ιστότοπος σε νέα καρτέλα).

Γκισέ Αρχικού Ελέγχου

Από τις 25 Ιουνίου, η Συνοριακή Τελωνειακή Αρχή του Καναδά θα τοποθετήσει Γκισέ Αρχικού Ελέγχου στις αφίξεις του Διεθνούς αεροδρομίου Pearson στο Τορόντο (YYZ) σε αντικατάσταση του χειρόγραφου εντύπου δήλωσης προς τις τελωνειακές αρχές.

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε την εφαρμογή και να συμπληρώσετε το έντυπο δήλωσης προς τις τελωνειακές αρχές πριν από την άφιξη. Εάν ταξιδεύετε προς τον Καναδά με πτήση της Emirates, μπορείτε να υποβάλετε εκ των προτέρων τη δήλωση προς την υπηρεσία Τελωνείων και Μετανάστευσης μέσω της εφαρμογής ArriveCAN έως 72 ώρες πριν από την αναχώρησή σας ώστε να αποφύγετε καθυστερήσεις στον Καναδά. Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Συνοριακής Τελωνειακής Αρχής του Καναδά (CBSA).    

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Κανονισμός ΕΚ αριθ. 261/2004, που ισχύει από τις 17 Φεβρουαρίου 2005, παρέχει στους επιβάτες που επιβιβάζονται σε πτήση σε μια χώρα της ΕΕ ορισμένα δικαιώματα σε περίπτωση άρνησης επιβίβασης, ματαίωσης ή μεγάλης καθυστέρησης των πτήσεων.

Αν πιστεύετε ότι δικαιούστε αποζημίωση σύμφωνα με τις εν λόγω επισημάνσεις, επικοινωνήστε με το πλησιέστερο γραφείο της Emirates.

Εθνικές αρχές επιβολής του νόμου(Ανοίγει εξωτερικός ιστότοπος σε νέα καρτέλα)

Λάβετε υπόψη ότι δεν έχουν ορίσει όλες οι χώρες της ΕΕ εθνικές αρχές επιβολής του νόμου.

Από την 1η Μαΐου 2009 η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει νέους περιορισμούς στην εισαγωγή προϊόντων ζωικής προέλευσης που προορίζονται για προσωπική κατανάλωση. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής(Ανοίγει εξωτερικός ιστότοπος σε νέα καρτέλα).

Σύνοψη των Διατάξεων περί Ευθύνης της ΕΕ

Περιγράφουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε εσάς ως πελάτη και τις αποσκευές σας σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΚ.

Σύνοψη των Διατάξεων περί Ευθύνης της ΕΕ(Ανοίγει αρχείο PDF σε νέα καρτέλα)

Κατάλογος απαγορευμένων αεροπορικών εταιρειών στην ΕΕ

Κατάλογος της ΕΕ για την ασφάλεια της αεροπλοΐας(Ανοίγει εξωτερικός ιστότοπος σε νέα καρτέλα)

Σε περίπτωση κράτησης σε πτήση που πρόκειται να εκτελεστεί από αεροπορική εταιρεία που περιλαμβάνεται στον εν λόγω κατάλογο, ενδέχεται να δικαιούστε επιστροφή χρημάτων ή μεταφορά με άλλη πτήση σύμφωνα με το Άρθρο 8 του Κανονισμού ΕΚ αριθ. 261/04. Λάβετε υπόψη ότι για την πτήση σας θα ισχύσουν οι απαιτήσεις επιλεξιμότητας που προδιαγράφονται στον Κανονισμό ΕΚ 261/04.

Προστασία έναντι αφερεγγυότητας

Η Emirates εφαρμόζει προστασία έναντι αφερεγγυότητας μέσω της εταιρείας International Passenger Protection Limited (IPP)(Ανοίγει εξωτερικός ιστότοπος σε νέο παράθυρο) που λειτουργεί ως Εξουσιοδοτημένος Πάροχος Ασφαλιστικής Κάλυψης για Ορισμένους Ασφαλιστές της Lloyd's. Η εν λόγω ασφάλιση αφορά μόνο την Αφερεγγυότητα για όλα τα ποσά που καταβλήθηκαν σε εμάς (Αεροπορική Εταιρεία Emirates) σχετικά με Οργανωμένα Ταξίδια και Συνδεδεμένους Ταξιδιωτικούς Διακανονισμούς για τα οποία/τους οποίους έγινε κράτηση όπως ορίζει ο Κανονισμός του 2018 σχετικά με τα Οργανωμένα Ταξίδια και τους Συνδεδεμένους Ταξιδιωτικούς Διακανονισμούς(Ανοίγει αρχείο PDF σε νέα καρτέλα) και/ή η Οδηγία (ΕΕ) 2015/2302(Ανοίγει εξωτερικός ιστότοπος σε νέα καρτέλα)

Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτημα αποζημίωσης λόγω της Αφερεγγυότητάς μας, επικοινωνήστε με την εταιρεία IPP στο Ηνωμένο Βασίλειο στο τηλέφωνο +44 (0)345 266 1872 ή υποβάλετε αίτημα μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα www.ipplondon.co.uk/claims.asp(Ανοίγει εξωτερικός ιστότοπος σε νέα καρτέλα)

Χονγκ Κονγκ

Ειδοποιήσεις Χονγκ Κονγκ

Απαγόρευση για τα εναλλακτικά προϊόντα καπνίσματος

Από τις 30 Απριλίου 2022, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ απαγορεύει αυστηρά την κατοχή και εισαγωγή εναλλακτικών προϊόντων καπνίσματος σε πακέτα, δέματα ή ως εμπορεύματα. Τα εναλλακτικά προϊόντα καπνίσματος περιλαμβάνουν ηλεκτρονικά προϊόντα καπνίσματος, θερμαινόμενα προϊόντα καπνού και φυτικά τσιγάρα. Στους εισερχόμενους ταξιδιώτες δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν τέτοια είδη στις αποσκευές τους, συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων και των αξεσουάρ τους.

Η απαγόρευση δεν ισχύει για φάρμακα που έχουν εγκριθεί από το Διάταγμα Φαρμάκων και Δηλητηρίων, καθώς και για επιβάτες ανταποκρίσεων μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ οι οποίοι δεν περνούν από την υπηρεσία μετανάστευσης. Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ θα επιβάλει μέγιστη ποινή φυλάκισης έξι μηνών και πρόστιμο 50.000 δολαρίων ΗΠΑ σε πελάτες που δεν συμμορφώνονται.

Μαλαισία

Ειδοποιήσεις Μαλαισίας

Τα δικαιώματα των επιβατών προστατεύονται σύμφωνα με τον Κώδικα Προστασίας Καταναλωτών Αεροπορικών Υπηρεσιών της Μαλαισίας (MACPC), ανεξάρτητα από το εάν έχουν προμηθευτεί ταξιδιωτική ασφάλιση από την αεροπορική εταιρεία ή από οποιονδήποτε άλλο πάροχο υπηρεσιών ταξιδιωτικής ασφάλισης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Κώδικα Προστασίας Καταναλωτών Αεροπορικών Υπηρεσιών της Μαλαισίας (MACPC), επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.mavcom.my(Ανοίγει εξωτερικός ιστότοπος σε νέα καρτέλα).

Μαλδίβες

Ειδοποιήσεις Μαλδίβων

Τα εισιτήρια που εκδίδονται για πτήσεις που αναχωρούν από το Μαλέ (MLE) περιλαμβάνουν τα τέλη ανάπτυξης και εξυπηρέτησης αερολιμένα. Ανέρχονται σε 25 δολάρια ΗΠΑ το καθένα, αλλά οι κάτοικοι των Μαλδίβων λαμβάνουν έκπτωση στα συγκεκριμένα τέλη και χρειάζεται να καταβάλλουν 12 δολάρια ΗΠΑ για κάθε φόρο. Οι υπήκοοι των Μαλδίβων μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων για το ποσό 13 δολαρίων ΗΠΑ για κάθε φόρο που δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο https://mira.gov.mv/forms/r834-guide-to-airport-service-charge-and-development-fee.pdf(Ανοίγει αρχείο PDF σε νέα καρτέλα).

Σαουδική Αραβία

Ειδοποιήσεις Σαουδικής Αραβίας

Τανζανία

Ειδοποιήσεις Τανζανίας

Απαγορεύεται η εισαγωγή, η εξαγωγή, η κατασκευή, η πώληση, η αποθήκευση και η χρήση πλαστικών σακουλών, ανεξάρτητα από το πάχος τους στην ηπειρωτική Τανζανία.

Οι ταξιδιώτες που πρόκειται να επισκεφτούν την Τανζανία συνιστάται να αποφεύγουν τη μεταφορά ή τη συσκευασία πλαστικών σακουλών στις βαλίτσες ή τις χειραποσκευές τους.

Ωστόσο, επιτρέπονται πλαστικές συσκευασίες για ιατρικά είδη, είδη διατροφής, υγιεινής και διαχείρισης αποβλήτων. Επιπλέον, τα πλαστικά είδη μεταφοράς που είναι γνωστά ως "σακούλες Ziploc" και χρησιμοποιούνται ειδικά για τη μεταφορά ειδών προσωπικής υγιεινής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα επιτρέπονται και αναμένεται να παραμείνουν στην κατοχή των ταξιδιωτών καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους.

Ηνωμένο Βασίλειο

Ειδοποιήσεις Ηνωμένου Βασιλείου

Ο Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 261/2004 (όπως τροποποιήθηκε από τον Κανονισμό του 2019 για τα Δικαιώματα Επιβατών Αεροπορικών Μεταφορών και την Άδεια Διοργανωτών Αεροπορικών Ταξιδιών (ATOL) (τροποποίηση) (έξοδος από την ΕΕ)) παρέχει στους επιβάτες που επιβιβάζονται σε πτήση εντός του Ηνωμένου Βασιλείου ορισμένα δικαιώματα σε περίπτωση άρνησης επιβίβασης, ακύρωσης ή μεγάλης καθυστέρησης της πτήσης.

Εάν πιστεύετε ότι δικαιούστε επιστροφή χρημάτων σύμφωνα με αυτές τις ειδοποιήσεις, επικοινωνήστε απευθείας με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας μας, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό έντυπο σχολίων ή παραπόνων, για να υποβάλετε αίτημα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορείτε να υποβάλετε παράπονα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) - Ομάδα Συμβουλών και Παραπόνων Επιβατών (PACT), συμπληρώνοντας το ηλεκτρονικό έντυπο παραπόνων, μέσω του ιστοτόπου της CAA.

Διαβάστε τις πλήρεις Προϋποθέσεις μεταφοράς

Σύνοψη βασικών όρων

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Ειδοποιήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Σύνθετες Πληροφορίες Επιβατών – Πολιτική Απορρήτου

Η παρακάτω επισήμανση της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ ισχύει για όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν από ή προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής:

"Η Υπηρεσία Ασφαλείας Μεταφορών των ΗΠΑ (TSA) απαιτεί να δηλώσετε το πλήρες όνομα, την ημερομηνία γέννησης και το φύλο σας για τους σκοπούς της διασταύρωσης με καταλόγους υπόπτων βάσει του Κώδικα των ΗΠΑ, τίτλος 49, κεφάλαιο 114, του Νόμου περί Μεταρρύθμισης των Υπηρεσιών Πληροφοριών και Πρόληψης της Τρομοκρατίας του 2004 και του Κώδικα Ομοσπονδιακών Κανονισμών (C.F.R.), τίτλος 49, τμήματα 1540 και 1560. Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε τον αριθμό άρσης συνωνυμίας (redress number) εφόσον υπάρχει. Αν δεν συμπληρώσετε το πλήρες όνομα, την ημερομηνία γέννησης και το φύλο σας, ενδέχεται να μην σας επιτραπεί να ταξιδέψετε ή να μην έχετε δικαίωμα πρόσβασης στη ζώνη επιβίβασης. Η TSA δύναται να κοινοποιεί τις πληροφορίες που παρέχετε στα σώματα ασφαλείας, στις υπηρεσίες πληροφοριών ή και σε άλλους φορείς σύμφωνα με τη δημοσιευμένη ανακοίνωσή της σχετικά με την τήρηση μητρώων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική απορρήτου της TSA ή για να διαβάσετε την επισήμανση περί τήρησης του συστήματος μητρώων και την αξιολόγηση των επιπτώσεων των ανωτέρω στα προσωπικά δεδομένα, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της TSA στη διεύθυνση www.tsa.gov(Ανοίγει εξωτερικός ιστότοπος σε νέα καρτέλα).

Σχέδιο Διαχείρισης Καθυστερήσεων σε Θέση Αναμονής της Emirates

Η Emirates δεσμεύεται να εξασφαλίζει σε όλους τους επιβάτες τα καλύτερα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας παρέχοντας κορυφαίες υπηρεσίες στον κλάδο της σε κάθε πτήση που πραγματοποιεί. Το Σχέδιο Διαχείρισης για Καθυστερήσεις μακράς διάρκειας στον διάδρομο απογείωσης ("Σχέδιο") περιγράφει τα μέτρα που λαμβάνει η Emirates κατά τη διάρκεια καθυστερήσεων μακράς διάρκειας στον διάδρομο απογείωσης σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς του Αμερικανικού Υπουργείου Μεταφορών.

Το Σχέδιο ισχύει για όλες τις προγραμματισμένες και έκτακτες διεθνείς πτήσεις που εκτελούνται από την Emirates προς και από τις ΗΠΑ σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς του Υπουργείου Μεταφορών. Το Σχέδιο ενεργοποιείται όταν αυτές οι πτήσεις αντιμετωπίζουν απρόβλεπτα περιστατικά συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων μακράς διάρκειας στον διάδρομο απογείωσης σε αεροδρόμια των ΗΠΑ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η Emirates δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις μακράς διάρκειας στον διάδρομο απογείωσης (όπως καιρικά φαινόμενα, εναέρια κυκλοφορία, ρυθμίσεις κυκλοφορίας, κυβερνητικοί περιορισμοί και κατασκευαστικά έργα σε αεροδρόμια). Ανεξάρτητα από την αιτία της καθυστέρησης, η Emirates εφαρμόζει τα μέτρα που προβλέπονται στο Σχέδιο.

Εξυπηρέτηση Πελατών:

 1. Σύμφωνα με τον κανόνα περί καθυστερήσεων στον διάδρομο απογείωσης του Τμήματος Μεταφορών (DOT), οι επιβάτες πτήσεων με καθυστέρηση στον διάδρομο απογείωσης έχουν τη δυνατότητα να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος εντός τριών ωρών (για πτήσεις εσωτερικού) ή τεσσάρων ωρών (για διεθνείς πτήσεις) από την έναρξη της εν λόγω καθυστέρησης. Για όλες τις πτήσεις που καλύπτονται από αυτό το Σχέδιο, η Emirates δεν επιτρέπει σε αεροσκάφος να παραμένει σε διάδρομο απογείωσης στις ΗΠΑ για περισσότερες από τέσσερις ώρες πριν από την αποβίβαση των επιβατών εκτός εάν:
  • Ο κυβερνήτης αποφανθεί ότι υπάρχει ζήτημα ασφάλειας εξαιτίας του οποίου το αεροσκάφος δεν μπορεί να αποχωρήσει από τη θέση του στον διάδρομο απογείωσης και να αποβιβάσει τους επιβάτες, ή
  • Η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας συμβουλεύσει τον κυβερνήτη ότι η επιστροφή στην πύλη ή σε άλλο σημείο αποβίβασης με σκοπό την αποβίβαση των επιβατών μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά τη λειτουργία του αεροδρομίου.
 2. Για όλες τις πτήσεις που καλύπτονται από το Σχέδιο, η Emirates παρέχει επαρκή εφοδιασμό σε τρόφιμα και πόσιμο νερό το αργότερο δύο ώρες μετά την έναρξη της καθυστέρησης στον διάδρομο απογείωσης, εκτός εάν ο κυβερνήτης αποφανθεί ότι υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας που αποκλείουν τέτοιου είδους υπηρεσίες.
 3. Για όλες τις πτήσεις που καλύπτονται από το Σχέδιο, η Emirates θα παρέχει υπηρεσίες τουαλέτας, καθώς και επαρκή ιατρική περίθαλψη εφόσον χρειαστεί, για όσο διάστημα το αεροσκάφος παραμένει στον διάδρομο απογείωσης.
 4. Για όλες τις πτήσεις με καθυστέρηση στον διάδρομο απογείωσης ενός αεροδρομίου των ΗΠΑ άνω των 30 λεπτών που καλύπτονται από το παρόν Σχέδιο:
  • η Emirates θα ενημερώσει τους επιβάτες σχετικά με την κατάσταση της καθυστέρησης στον διάδρομο απογείωσης, μόλις αυτή υπερβεί τα 30 λεπτά,
  • η Emirates θα ενημερώνει τους επιβάτες σχετικά με την κατάσταση της καθυστέρησης στον διάδρομο απογείωσης, όποτε κρίνει ότι είναι απαραίτητο, και
  • η Emirates θα ειδοποιήσει εγκαίρως τους επιβάτες, μόλις παρουσιαστεί κατάλληλη ευκαιρία για αποβίβαση.
 5. Η Emirates διαθέτει επαρκείς πόρους διαθέσιμους για την εφαρμογή του Σχεδίου.
 6. Η Emirates συντονίζει αυτό το Σχέδιο σε συνεργασία με τις αρχές του αεροδρομίου, την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ και τη Διεύθυνση Ασφαλείας Μεταφορών σε όλα τα αεροδρόμια των ΗΠΑ που η Emirates δραστηριοποιείται (περιλαμβάνοντας αεροδρόμια εκτροπής εντός των ΗΠΑ).
 7. Σημειώνεται ότι οι κοινές πτήσεις πολλαπλών κωδικών που εκτελούνται από διαφορετικό αερομεταφορέα καλύπτονται από το σχέδιο καθυστερήσεων μακράς διάρκειας στον διάδρομο απογείωσης όταν προκύψει κάποια καθυστέρηση μακράς διάρκειας στον διάδρομο απογείωσης σε αεροδρόμιο που βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Για την προβολή των αρχείων PDF χρειάζεστε το πρόγραμμα Adobe Acrobat Reader.
Λήψη του Acrobat Reader