Απευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενοΠληροφορίες πρόσβασης

Πτήσεις προς Καζαμπλάνκα

Το όνομα Καζαμπλάνκα φέρνει στον νου μάλλον εικόνες της κλασσικής πια ταινίας του 1942 παρά της πόλης του Μαρόκου. Το παράδοξο πάντως είναι ότι ο Humphrey Bogart και οι άλλοι συντελεστές της διαχρονικής ταινίας που εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου δεν έφτασαν ποτέ στην Καζαμπλάνκα. Η ταινία γυρίστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά στο Χόλιγουντ.

Με πέντε εκατομμύρια κατοίκους, η Καζαμπλάνκα είναι η μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου, αλλά και ολόκληρου του Μαγκρέμπ. Ενδέχεται ωστόσο να την παραβλέψει κανείς γιατί επικρατεί η άποψη ότι είναι περισσότερο πόλη των επιχειρήσεων παρά τουριστικός προορισμός. Πρόκειται για απολύτως εσφαλμένη αντίληψη.

Κάντε την κράτησή σας για την μαροκινή μεγαλούπολη χωρίς προκαταλήψεις, γιατί με το που θα φτάσετε, το πρώτο πράγμα που θα σας εντυπωσιάσει είναι η σαφής απουσία τουριστών. Για τους περισσότερους επισκέπτες, ο πρώτος σταθμός είναι το Μαρακές ή η πρωτεύουσα, το Ραμπάτ, και πολλοί περιορίζονται σε μια ημερήσια εκδρομή στην Καζαμπλάνκα. Καθώς όμως η πόλη κρύβει αρχιτεκτονικά διαμάντια, όπως το τέμενος Hassan II, είναι σίγουρο ότι χάνουν.

Η Καζαμπλάνκα – ή Κάζα όπως τη λένε οι κάτοικοί της – προσφέρει το ιδεώδες μείγμα από μέρη να δείτε και πράγματα να κάνετε. Αρχαία κτίσματα και παλαιότερες περιοχές έρχονται να συναντηθούν με σύγχρονες συνοικίες. Οι Μαροκινοί είναι πολύ εργατικοί αλλά ξέρουν πώς να χαλαρώνουν και να περούν καλά, και τη νύχτα η Corniche, ο παραλιακός δρόμος, πραγματικά ζωντανεύει. Στα περισσότερα εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα θα βρείτε ντόπιους, και η εξυπηρέτηση είναι σχεδόν πάντα θερμή και φιλική.

Η Καζαμπλάνκα είναι επίσης παράδεισος για τους λάτρεις του φαγητού. Βρίσκεις διάφορες νοστιμότατες κουζίνες – από λιτή τοπική μέχρι περίτεχνη γαλλική. Ότι και να κάνετε στην Καζαμπλάνκα είναι βέβαιο ότι θα περάσετε καλά.

Σχεδιάστε το ταξίδι σας

Ημερομηνία παραλαβής - Ώρα
Ημερομηνία παράδοσης - Ώρα

Ξεκινήστε την κράτησή σας στη διεύθυνση emirates.com για να κερδίσετε Μίλια Skywards μέσω της συνεργαζόμενης εταιρείας CarTrawler, με την οποία συνεργαστήκαμε για να συγκρίνουμε πάνω από 1.700 διεθνείς προμηθευτές και να προσφέρουμε εξαιρετικές τιμές σε πάνω από 50.000 τοποθεσίες σε περισσότερες από 145 χώρες.