Απευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενοΠληροφορίες πρόσβασης

Αεροπορικά εισιτήρια για Μεντίνα

Η Μεδίνα είναι μια πόλη της Σαουδικής Αραβίας με μεγάλη θρησκευτική και πνευματική σημασία. Περίπου εννέα εκατομμύρια Μουσουλμάνοι ταξιδεύουν στη Μεδίνα ετησίως για θρησκευτικό προσκύνημα. Το κύριο αξιοθέατο για τους επισκέπτες είναι το τέμενος Al-Masjid an-Nabawi, όπου μπορούν να επισκεφθούν τον τόπο ταφής του Προφήτη και να προσευχηθούν στο Alrawdah Alsharefah. Στο Ισλάμ, το Alrawdah θεωρείται κήπος του παραδείσου όπου όλες οι προσευχές θα εισακουστούν.

Το τέμενος Al-Masjid an-Nabawi ή αλλιώς το Τέμενος του Προφήτη που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης προσελκύει καθημερινά χιλιάδες Μουσουλμάνους. Άνθρωποι συρρέουν από ολόκληρο τον κόσμο για να δουν το τέμενος που έχτισε ο Προφήτης, καθώς και τον τόπο ταφής του. Όπως το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, το τέμενος βρίσκεται στην απαγορευμένη ζώνη της Μεδίνας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι προσβάσιμο μόνο από Μουσουλμάνους, οι οποίοι απολαμβάνουν κατ' αποκλειστικότητα την εκπληκτική αρχιτεκτονική του περιβόητου πράσινου θόλου. Επίσης, μπορούν να δουν τέσσερα σουνιτικά τεμένη του Χαλίφη τα οποία ανακαινίστηκαν και συντηρούνται από την κυβέρνηση.

Στα περίχωρα, οι δρόμοι κατακλύζονται από πλανόδιους εμπόρους που πωλούν αναμνηστικά και τοπικά έργα τέχνης, όπως επιμελώς κεντημένα χαλάκια προσευχής και αντίγραφα του Κορανίου.

Προσκυνητές και Μουσουλμάνοι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν ιερούς τόπους όπως το νεκροταφείο Al-Baqi, στο οποίο έχουν ταφεί οι σύντροφοι και τα μέλη της οικογένειας του Προφήτη, καθώς και μια σειρά από άλλα ιστορικά τεμένη, όπως το τέμενος Quba.

Εκτός της απαγορευμένης ζώνης μπορείτε να καταλύσετε σε ένα από τα διεθνούς φήμης ξενοδοχεία, όπως το Le Méridien (πρώην Sheraton).

Το τεράστιο κύμα εισροής διαφορετικών εθνικοτήτων κάθε χρόνο έχει συμβάλλει στην γλωσσική, πολιτισμική και γαστρονομική πολυμορφία της Μεδίνας. Στους δρόμους της Μεδίνας θα βρει κανείς λιβανέζικα, τουρκικά, ινδικά και περσικά εστιατόρια. Δίπλα δε στα αμερικανικά και ευρωπαϊκά ξενοδοχεία βρίσκονται τεράστια αραβικά εμπορικά κέντρα που πωλούν προϊόντα διεθνούς προέλευσης. Η Μεδίνα είναι τυπικό παράδειγμα πόλης που συνδυάζει συναρπαστικά αρχαία και σύγχρονα πολιτιστικά στοιχεία.

Σχεδιάστε το ταξίδι σας

Ημερομηνία παραλαβής - Ώρα
Ημερομηνία παράδοσης - Ώρα

Ξεκινήστε την κράτησή σας στη διεύθυνση emirates.com για να κερδίσετε Μίλια Skywards μέσω της συνεργαζόμενης εταιρείας CarTrawler, με την οποία συνεργαστήκαμε για να συγκρίνουμε πάνω από 1.700 διεθνείς προμηθευτές και να προσφέρουμε εξαιρετικές τιμές σε πάνω από 50.000 τοποθεσίες σε περισσότερες από 145 χώρες.

Πτήσεις από Κύπρος προς Μεδίνα (Μαντίνα)

1 προορισμός

Οι προορισμοί μας σε Σαουδική Αραβία
Σαουδική Αραβία
Λίγο πριν προσγειωθείτε στο Νταμάμ, θα αντικρίσετε την πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας να ξεπροβάλλει μέσα από την έρημο, απαστράπτουσα, διεθνών προδιαγραφών και πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου.
Σαουδική Αραβία
Επισκεφτείτε το Ριάντ, την καρδιά της Σαουδικής Αραβίας, για να εξερευνήσετε μια απαστράπτουσα όαση που βρίθει εστιατορίων, ξενοδοχείων και ιστορίας.
Σαουδική Αραβία
Καθώς δεσπόζει πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, η Τζέντα συνδυάζει με επιδεξιότητα σύγχρονα στοιχεία με στοιχεία της αρχαιότητας.