Απευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενοΠληροφορίες πρόσβασης

Πτήσεις προς Ριάντ

Παρότι κάποτε ήταν μια πόλη με κτίρια από λασπότουβλα χτισμένη κατά μήκος των εμπορικών δρόμων της ερήμου, το Ριάντ είναι σήμερα μία από τις πλουσιότερες πόλεις του κόσμου. Καθώς το αεροπλάνο πλησιάζει να προσγειωθεί στο Ριάντ, αντικρίζει κανείς ουρανοξύστες, όπως τον Al Faisaliah, να υψώνονται μέσα από την έρημο και γυαλιστερά 4x4 να κυκλοφορούν στους αυτοκινητοδρόμους μιας πόλης η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων προορισμών επιχειρηματικού τουρισμού.

Η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας είναι ωστόσο πολλά περισσότερα από έναν δυναμικό επιχειρηματικό προορισμό. Πρόκειται για μια απαστράπτουσα όαση, ένα σημείο συνάντησης της αραβικής και της δυτικής παράδοσης και διαθέτει πολυάριθμα εστιατόρια, ξενοδοχεία, ιστορία και πολιτισμό, εφάμιλλα οποιασδήποτε άλλης πρωτεύουσας του Κόλπου.

Το Ριάντ βρίσκεται στο κέντρο της χώρας και είναι η παλλόμενη καρδιά της Σαουδικής Αραβίας. Αν περιηγηθείτε με αυτοκίνητο σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης σχεδόν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, θα συναντήσετε τεκμήρια της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Μέσης Ανατολής, τα οποία μας ταξιδεύουν στη ζωή των Βεδουίνων στην έρημο. Επισκεφτείτε το παζάρι καμηλών στην οδό Dammam στα ανατολικά της πόλης ή ταξιδέψτε με αυτοκίνητο στην επονομαζόμενη "Άκρη του Κόσμου" – στο εντυπωσιακό υψίπεδο Tuwaig.

Αν αναζητάτε ανακούφιση από τη ζέστη, κατευθυνθείτε προς το εθνικό πάρκο της λίμνης Kharrarah και στους καταρράκτες Hifna στα περίχωρα. Το εν λόγω εθνικό πάρκο πλημμυρίζει την περίοδο των βροχοπτώσεων και τότε σχηματίζεται μια λίμνη με βάθος που επαρκεί για κολύμπι. Πρόκειται επίσης για μια τοποθεσία προσφιλή για πικ νικ τις ζεστές απογευματινές ώρες.

Τα σπορ είναι εξαιρετικά δημοφιλή στο Ριάντ και η πόλη ζει στον ρυθμό τους τις ημέρες των αγώνων, πράγμα αναμενόμενο αν σκεφτεί κανείς ότι περισσότεροι από 70.000 ποδοσφαιρόφιλοι κατακλύζουν το στάδιο King Fahd International Stadium. Αν όμως το αγαπημένο σας σπορ είναι τα ψώνια, στο Ριάντ θα βρείτε δρόμους που βρίθουν από εμπορικά κέντρα, πολλά από τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναίκες. Εκεί θα βρείτε ό,τι καλύτερο σε κοσμήματα, ρουχισμό και τρόφιμα εγχώριας προέλευσης ή εισαγωγής.

Σχεδιάστε το ταξίδι σας

Ημερομηνία παραλαβής - Ώρα
Ημερομηνία παράδοσης - Ώρα

Ξεκινήστε την κράτησή σας στη διεύθυνση emirates.com για να κερδίσετε Μίλια Skywards μέσω της συνεργαζόμενης εταιρείας CarTrawler, με την οποία συνεργαστήκαμε για να συγκρίνουμε πάνω από 1.700 διεθνείς προμηθευτές και να προσφέρουμε εξαιρετικές τιμές σε πάνω από 50.000 τοποθεσίες σε περισσότερες από 145 χώρες.

Πτήσεις από Κύπρος προς Ριάντ

1 προορισμός

Οι προορισμοί μας σε Σαουδική Αραβία
Σαουδική Αραβία
Πρόκειται για μια πόλη διαποτισμένη από τη θρησκευτική της σπουδαιότητα. Επισκεφτείτε τη Μεδίνα για να ανακαλύψετε ένα κράμα αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού.
Σαουδική Αραβία
Λίγο πριν προσγειωθείτε στο Νταμάμ, θα αντικρίσετε την πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας να ξεπροβάλλει μέσα από την έρημο, απαστράπτουσα, διεθνών προδιαγραφών και πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου.
Σαουδική Αραβία
Καθώς δεσπόζει πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, η Τζέντα συνδυάζει με επιδεξιότητα σύγχρονα στοιχεία με στοιχεία της αρχαιότητας.