Απευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενοΠληροφορίες πρόσβασης

Πτήσεις προς Σαουδική Αραβία

Η συντριπτική πλειοψηφία της τουριστικής κίνησης του βασιλείου περιστρέφεται γύρω από το ιερό προσκύνημα στη Μέκκα, με περισσότερο από δέκα εκατομμύρια ταξιδιώτες να επισκέπτονται ετησίως την ιερότερη πόλη του Ισλάμ. Εντούτοις, η μεγαλύτερη εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως και μία από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη καταβάλλει προσπάθεια να αλλάξει αυτά τα δεδομένα και να ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να παραμείνουν στη χώρα για περισσότερο διάστημα. Οι περισσότεροι επισκέπτες θα χρειαστεί να εκδώσουν θεώρηση εισόδου (βίζα) για να επιβιβαστούν σε πτήσεις προς Σαουδική Αραβία, αν και η συγκεκριμένη απαίτηση δεν ισχύει για πολίτες ορισμένων χωρών, μεταξύ των οποίων το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Ομάν και το Κατάρ.

Η φυσική ομορφιά των έρημων παραλιών της Ερυθράς Θάλασσας όπως οι Haql, Al-Shuaibah, Beesh, Yanbu και Farasan, με αμμοθίνες έως εκεί που βλέπει το μάτι καθώς και πλούσιους κοραλλιογενείς υφάλους, αποτελούν σπουδαίο πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Επιπλέον, σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν περισσότερα από 200 δημόσια και ιδιωτικά μουσεία, με το Εθνικό Μουσείο στην πρωτεύουσα Ριάντ να είναι ένα από τα καλύτερα.

Τα όρη Asir στα νοτιοδυτικά συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο απομονωμένων περιοχών του πλανήτη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Mada’in Saleh, όπου 131 τύμβοι στέκουν μισοθαμμένοι στο έδαφος, το παλαιό εμπορικό κέντρο Al-Faw και το φρούριο Najran Fort.

Τα ξενοδοχεία στη Σαουδική Αραβία ποικίλλουν προσφέροντας πολυτέλεια πέντε αστέρων έως απλή, καθαρή διαμονή. Το Al Ahsa InterContinental και το Four Seasons Hotel Riyadh είναι δύο από τα καλύτερα, με το ιδιότυπο Al-Barraq Hotel να αποτελεί επιλογή για λιγότερο συμβατικούς ταξιδιώτες.

Οι προορισμοί μας σε Σαουδική Αραβία
Πρόκειται για μια πόλη διαποτισμένη από τη θρησκευτική της σπουδαιότητα. Επισκεφτείτε τη Μεδίνα για να ανακαλύψετε ένα κράμα αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού.
Λίγο πριν προσγειωθείτε στο Νταμάμ, θα αντικρίσετε την πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας να ξεπροβάλλει μέσα από την έρημο, απαστράπτουσα, διεθνών προδιαγραφών και πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου.
Επισκεφτείτε το Ριάντ, την καρδιά της Σαουδικής Αραβίας, για να εξερευνήσετε μια απαστράπτουσα όαση που βρίθει εστιατορίων, ξενοδοχείων και ιστορίας.
Καθώς δεσπόζει πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, η Τζέντα συνδυάζει με επιδεξιότητα σύγχρονα στοιχεία με στοιχεία της αρχαιότητας.

Η εμπειρία με την Emirates

Όταν πετάτε με την Emirates, ανυπομονείτε για πολλά περισσότερα εκτός από τον προορισμό σας