Απευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενοΠληροφορίες πρόσβασης

Πτήσεις προς Κάιρο

Με πάνω από 17 εκατομμύρια κατοίκους, η πρωτεύουσα της Αιγύπτου είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Όμως ο θόρυβος και η φασαρία είναι κομμάτι της γοητείας της πόλης – το Κάιρο το βλέπεις, το ακούς, το νιώθεις. Το κλειδί είναι να αφεθείτε σιγά-σιγά στον μαγνητισμό του – ίσως την πρώτη μέρα, αφού προσγειωθείτε με την πτήση σας προς Κάιρο, να κάνετε μια βόλτα στα σημαντικότερα μνημεία και την επόμενη να προχωρήσετε στα πιο ήσυχα, τα λιγότερο γνωστά, αξιοθέατα. Όταν πια έχετε προσανατολιστεί στην πόλη, είστε έτοιμοι να βρεθείτε ανάμεσα στο πλήθος και να περπατήσετε τα στενά δρομάκια.

Στο Κάιρο και στην περιοχή της Γκίζας εκεί κοντά, βρίσκονται κάποιοι από τους μεγαλύτερους θησαυρούς του κόσμου, με κύριες τις Μεγάλες Πυραμίδες και τη Σφίγγα. Οι τρεις εμβληματικές πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρήνου και του Μυκερίνου, καθώς και το μνημείο που πιστεύεται ότι αναπαριστούσε τη μορφή του Φαραώ Χεφρήνου (η Σφίγγα) μαρτυρούν τα επιτεύγματα του σχεδιασμού και της μηχανικής κατά τους αρχαίους χρόνους. Εδώ θα βρείτε και τον ποταμό Νείλο, που μοιάζει να συνδέει όλα τα άλλα τοπόσημα, όπως τον ουρανοξύστη Πύργο του Καΐρου, το μεγάλο Τζαμί του Μωχάμετ Αλή Πασά, και την φημισμένη όπερα του Καΐρου. Πέρα από τη συναρπαστική ιστορία του, το Κάιρο έχει να προσφέρει και πολλή διασκέδαση.

Για τους κατοίκους του η μεγαλύτερη απόλαυση είναι η έξοδος για φαγητό. Θα δείτε παρέες νέων στα πιο μοντέρνα καφέ ή εστιατόρια, και μεγαλύτερους στα πιο παραδοσιακά καφενεία, όπου μπορείτε να αναζωογονηθείτε με έναν εσπρέσο και έναν ναργιλέ.

Σχεδιάστε το ταξίδι σας

Ημερομηνία παραλαβής - Ώρα
Ημερομηνία παράδοσης - Ώρα

Ξεκινήστε την κράτησή σας στη διεύθυνση emirates.com για να κερδίσετε Μίλια Skywards μέσω της συνεργαζόμενης εταιρείας CarTrawler, με την οποία συνεργαστήκαμε για να συγκρίνουμε πάνω από 1.700 διεθνείς προμηθευτές και να προσφέρουμε εξαιρετικές τιμές σε πάνω από 50.000 τοποθεσίες σε περισσότερες από 145 χώρες.

Πτήσεις από Κύπρος προς Κάιρο

1 προορισμός