Απευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενοΠληροφορίες πρόσβασης

Πτήσεις προς Αμμάν

Το Αμμάν είναι ένα ευχάριστο κράμα ιστορικής παράδοσης και σύγχρονου πολιτισμού. Πλούσιες σε βλάστηση ιστορικές περιοχές, όπως η περιοχή Jebel Al Weibdeh, βρίσκονται δίπλα σε πολύβουες σύγχρονες γειτονιές του κέντρου της πόλης, στις οποίες θα βρείτε κινηματογράφους, εστιατόρια, θέατρα και πολυτελή ξενοδοχεία.

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για μία ανερχόμενη μητρόπολη του Αραβικού κόσμου στην οποία ανθεί το λιανεμπόριο. Κάντε κράτηση σε μια από τις πτήσεις μας προς Αμμάν για να δείτε από κοντά τις ατελείωτες αγοραπωλησίες στα σουκ και να επισκεφτείτε τις ακριβές εμπορικές περιοχές στα προάστια της πόλης, όπως την περιοχή Sweifieh, στις οποίες οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να ξοδέψουν τα χρήματά τους. Οι διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων, όπως οι Four Seasons, Le Méridien και Marriott είναι παρούσες στην πόλη.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αγορές που προσφέρονται για εξερεύνηση. Είναι ευχάριστο (και διασκεδαστικό) να παζαρεύεις σε αναζήτηση αναμνηστικών ή απλώς να περιπλανάσαι ανάμεσα σε υφάσματα με περίτεχνα κεντήματα, σε αντικείμενα από ασήμι δουλεμένα από ντόπιους τεχνίτες, σε αρώματα από βότανα και καρυκεύματα.

Όπως πολλές περιοχές της Μέσης Ανατολής, έτσι και η αρχιτεκτονική στην πόλη του Αμμάν μαρτυρά το πλούσιο και έντονο ιστορικό της παρελθόν. Δίπλα σε κλασικά μνημεία, όπως το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο του Αμμάν και τα ερείπια μιας παρηκμασμένης ελληνικής μητρόπολης, βρίσκονται εντυπωσιακά αραβικά τεμένη.

Μην φύγετε από την πόλη, χωρίς να επισκεφτείτε την Ακρόπολη του Αμμάν η οποία δεσπόζει πάνω από την πόλη. Με την επίσκεψη στην Ακρόπολη του Αμμάν θα νιώσετε ότι μεταφέρεστε ξαφνικά στον κόσμο της ελληνικής μυθολογίας χάρη στον εντυπωσιακό Ναό του Ηρακλή. Στη συνέχεια, επισκεφτείτε το ιστορικό παλάτι Umayyad Palace και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Πρόκειται για δύο διαμάντια της αρχιτεκτονικής.

Προγραμματίστε την περιήγησή σας λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα για να απολαύσετε την εκπληκτικότερη θέα της περιοχής υπό τους ήχους του εσπερινού καλέσματος για προσευχή, όπως αυτό ηχεί από τα τεμένη της πόλης.

Σχεδιάστε το ταξίδι σας

Ημερομηνία παραλαβής - Ώρα

Ημερομηνία παράδοσης - Ώρα

Ξεκινήστε την κράτησή σας στη διεύθυνση emirates.com για να κερδίσετε Μίλια Skywards μέσω της συνεργαζόμενης εταιρείας CarTrawler, με την οποία συνεργαστήκαμε για να συγκρίνουμε πάνω από 1.700 διεθνείς προμηθευτές και να προσφέρουμε εξαιρετικές τιμές σε πάνω από 50.000 τοποθεσίες σε περισσότερες από 145 χώρες.

Πτήσεις από Κύπρος προς Αμμάν

1 προορισμός