Απευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενοΠληροφορίες πρόσβασης

Πριν από την πτήση

Προσιτά ταξίδια

Προγραμματίστε ένα εύκολο, ασφαλές και άνετο ταξίδι με τις υπηρεσίες παροχής ταξιδιωτικής βοήθειας και τις ιατρικές υπηρεσίες της Emirates.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, θα φροντίσουμε να σας προσφέρουμε την απαραίτητη ασφάλεια και άνεση καθ' όλη τη διάρκειά του. Ενημερώστε μας σχετικά με το είδος της βοήθειας που χρειάζεστε στο αεροδρόμιο και κατά τη διάρκεια της πτήσης σας. Μπορείτε να μας ενημερώσετε κατά την κράτηση ή τουλάχιστον 48 ώρες πριν ταξιδέψετε. Ακολουθεί ένας κατάλογος των τοπικών αριθμών επικοινωνίας μας εδώ. Διαφορετικά, μπορείτε να ζητήσετε από τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα να κανονίσει τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Παροχή βοήθειας σε επιβάτες με προβλήματα ακοής

Πραγματοποίηση κράτησης

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα ακοής και χρειάζεστε βοήθεια κατά το ταξίδι σας, ενημερώστε μας κατά την πραγματοποίηση της κράτησής σας ή επικοινωνήστε μαζί μας λίγες μέρες πριν από την πτήση σας.

Αν ταξιδεύετε από τις ΗΠΑ ή τον Καναδά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο κειμένου (TTY) 1-888-3201576.

Στο αεροδρόμιο

Μπορούμε να παράσχουμε υπηρεσίες συνάντησης και εξυπηρέτησης από το check-in μέχρι την πύλη, καθώς και από την επιβίβασή σας στο αεροσκάφος μέχρι την άφιξη στον προορισμό σας, σε όλα τα αεροδρόμια.

Υπάρχουν οθόνες που προβάλλουν τις πληροφορίες πτήσεων σε ολόκληρο το αεροδρόμιο και στην πύλη αναχώρησης. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε την Εφαρμογή Emirates δωρεάν, για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πτήση σας καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν τις ώρες check-in, τις ανακοινώσεις επιβίβασης, τον αριθμό ιμάντα αποσκευών στις Αφίξεις στο Ντουμπάι, καθώς και οποιαδήποτε αλλαγή στην πτήση σας, όπως καθυστερήσεις ή ακυρώσεις.

Αν μας ρωτήσετε κατά το check-in, μπορούμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το αν η πτήση σας έχει καθυστέρηση ή αν έχει αλλάξει η πύλη αναχώρησης. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε πληροφορίες από οποιοδήποτε μέλος της ομάδας μας ανά πάσα στιγμή.

Στο αεροσκάφος

 • Όλα τα βίντεο με τις οδηγίες ασφάλειας προβάλλονται με υπότιτλους στα Αγγλικά και τα Αραβικά. Σε επιλεγμένες διαδρομές τα βίντεο με τις οδηγίες ασφάλειας προβάλλονται και με υπότιτλους σε άλλες γλώσσες.
 • Μπορούμε επίσης να σας ενημερώσουμε ξεχωριστά για τη διαδικασία ασφάλειας κατά τη διάρκεια της πτήσης σας. Αν έχετε ήδη επικοινωνήσει μαζί μας, το πλήρωμα καμπίνας θα έρθει να σας ενημερώσει. Διαφορετικά μπορείτε πάντα να ρωτήσετε. Θα σας ενημερώσει σχετικά με τις διαδικασίες ασφάλειας, τις εξόδους κινδύνου και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα.
 • Τα μέλη του πληρώματος καμπίνας θα σας ενημερώσουν αν γίνει κάποια ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της πτήσης.
 • Για λόγους ασφάλειας, δεν μπορούμε να σας προσφέρουμε θέση στις εξόδους του αεροπλάνου.

Ψυχαγωγία εν πτήσει

Πολλές από τις ταινίες και τις τηλεοπτικές μας εκπομπές διατίθενται με κλειστούς ενδογλωσσικούς υπότιτλους που περιγράφουν τους διαλόγους και τους ήχους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά μας με τα περισσότερα ακουστικά βαρηκοΐας όταν βρίσκονται στη θέση "Τ". Αν θέλετε να οργανώσετε τη λίστα αναπαραγωγής σας εκ των προτέρων, μπορείτε να ελέγξετε τις ταινίες και τις τηλεοπτικές εκπομπές που διατίθενται αυτόν τον μήνα με κλειστούς ενδογλωσσικούς υπότιτλους εδώ.

Παροχή βοήθειας σε επιβάτες με προβλήματα όρασης

Πραγματοποίηση κράτησης

Αν χρειάζεστε καθοδήγηση κατά τη μετακίνησή σας στο αεροδρόμιο και βοήθεια στο αεροπλάνο, ενημερώστε μας κατά την πραγματοποίηση της κράτησής σας ή επικοινωνήστε μαζί μας λίγες μέρες πριν από το ταξίδι σας.

Στο αεροδρόμιο

Μπορούμε να παράσχουμε υπηρεσίες συνάντησης και εξυπηρέτησης από το check-in μέχρι την πύλη, ή από την επιβίβαση στο αεροσκάφος μέχρι την άφιξη στον προορισμό σας, σε όλα τα αεροδρόμια.

Στο αεροδρόμιο προβάλλονται οι ανακοινώσεις επιβίβασης, ενώ μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες από οποιοδήποτε μέλος της ομάδας μας ανά πάσα στιγμή.

Στο αεροσκάφος

 • Μπορούμε να σας ενημερώσουμε ξεχωριστά για τη διαδικασία ασφάλειας κατά τη διάρκεια της πτήσης σας. Αν έχετε ήδη επικοινωνήσει μαζί μας, το πλήρωμα καμπίνας θα έρθει να σας ενημερώσει. Διαφορετικά μπορείτε πάντα να ρωτήσετε. Θα σας ενημερώσει σχετικά με τις διαδικασίες ασφάλειας, τις εξόδους κινδύνου και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα.
 • Το πλήρωμα καμπίνας μας θα σας διαβάσει τις επιλογές μενού και θα σας εξηγήσει πού είναι τοποθετημένο το κάθε αντικείμενο μπροστά σας.
 • Για λόγους ασφάλειας, δεν μπορούμε να σας προσφέρουμε θέση στις εξόδους του αεροπλάνου.

Ψυχαγωγία εν πτήσει

Πολλές από τις ταινίες και τις τηλεοπτικές μας εκπομπές περιλαμβάνουν ηχητική περιγραφή, η οποία αφηγείται τι συμβαίνει σε κάθε σκηνή. Μπορείτε να ελέγξετε τις ταινίες και τις τηλεοπτικές εκπομπές που διατίθενται αυτόν τον μήνα με ηχητική περιγραφή εδώ.

Ταξίδι με σκύλο-οδηγό

Ο σκύλος-οδηγός ή ο σκύλος υπηρεσίας σας μπορεί να πετάξει μαζί σας δωρεάν, ενώ σε ορισμένες διαδρομές μπορεί να ταξιδέψει στην καμπίνα. Πρέπει να μας ενημερώσετε τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πτήση σας, ώστε να μπορέσουμε να προβούμε στις αναγκαίες ενέργειες. Περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι με σκύλο-οδηγό θα βρείτε παρακάτω σε αυτήν τη σελίδα.

Παροχή βοήθειας σε άτομα με προβλήματα κινητικότητας

Πραγματοποίηση κράτησης

Αν χρειάζεστε βοήθεια κατά τη μετακίνησή σας στο αεροδρόμιο ή στην καμπίνα του αεροσκάφους, μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Μπορούμε να φροντίσουμε να έχετε αναπηρικό αμαξίδιο σε κάθε αεροδρόμιο, καθώς και να σας βοηθήσουμε να ταξιδέψετε με το δικό σας αναπηρικό αμαξίδιο ή βοήθημα κινητικότητας. Ενημερώστε μας κατά την πραγματοποίηση της κράτησής σας ή επικοινωνήστε μαζί μας 48 ώρες πριν από την πτήση σας.

Στο αεροδρόμιο

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε από την άφιξη στην είσοδο του τερματικού αεροσταθμού μέχρι την επιβίβασή στην πτήση σας, και από την επιβίβαση στην πτήση σας μέχρι την άφιξη στο σημείο από όπου θα σας παραλάβουν.

Ταξίδι με το δικό σας αναπηρικό αμαξίδιο ή βοήθημα κινητικότητας

Μπορείτε να φέρετε στην καμπίνα ιατρικό εξοπλισμό και έως και δύο βοηθήματα κινητικότητας, όπως το δικό σας πτυσσόμενο χειροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο, τα οποία δεν προσμετρούνται στο συνολικό επιτρεπόμενο όριο αποσκευών σας για την καμπίνα.

Προτού ταξιδέψετε, πρέπει να ελέγξετε αν το αναπηρικό αμαξίδιο ή τα βοηθήματα κινητικότητάς σας μπορούν να μεταφερθούν και να αποθηκευτούν με ασφάλεια στην καμπίνα του αεροσκάφους, καθώς και αν υπάρχει αρκετός χώρος. Διαφορετικά μπορείτε να τα παραδώσετε για μεταφορά ως φορτίο.

Μεταφορά του αναπηρικού αμαξιδίου ή του βοηθήματος κινητικότητάς σας ως φορτίο

Το αναπηρικό αμαξίδιο ή το βοήθημα κινητικότητάς σας μπορεί να μεταφερθεί ως φορτίο, ανάλογα με το μέγεθος και το βάρος του. Πρέπει να έχει συσκευαστεί κατάλληλα ώστε να μπορεί να μεταφερθεί με ασφάλεια στον χώρο αποσκευών του αεροσκάφους.

Μόλις προσγειωθείτε, θα σας έχουμε ετοιμάσει ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Στη συνέχεια θα μπορείτε να παραλάβετε το αναπηρικό αμαξίδιο ή το βοήθημα κινητικότητάς σας από τον χώρο αποσκευών.

Ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια και βοηθήματα κινητικότητας

Υπάρχουν ορισμένοι επιπλέον κανονισμοί ασφάλειας που πρέπει να λάβουμε υπόψη για τη μεταφορά συγκεκριμένων μπαταριών. Επομένως, πρέπει να γνωρίζουμε τον τύπο της μπαταρίας, καθώς και το μέγεθος και το βάρος του αναπηρικού αμαξιδίου πριν από την πτήση σας. Επίσης σας συνιστούμε να φτάσετε στο αεροδρόμιο τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από την πτήση σας, για να έχουμε τον χρόνο να εξασφαλίσουμε την ασφαλή μεταφορά του βοηθήματος κινητικότητάς σας βάσει των κανονισμών.

Μπαστούνια, πατερίτσες και ράβδοι περιπάτου

Μπορείτε να φέρετε στο αεροσκάφος μπαστούνι, πατερίτσες ή ράβδο περιπάτου και εμείς θα φροντίσουμε να αποθηκευτούν με ασφάλεια.

Προτεραιότητα στην επιβίβαση

Σε περίπτωση που θα θέλατε να έχετε περισσότερο χρόνο να τακτοποιηθείτε στο αεροσκάφος, μπορείτε να ζητήσετε να επιβιβαστείτε πρώτος/η στην πτήση.

Παροχή βοήθειας και προσβασιμότητα στην πτήση σας

Παροχή βοήθειας σε άτομα με προβλήματα κινητικότητας

Το πλήρωμα καμπίνας της Emirates μπορεί να σας φέρει ό,τι χρειάζεστε από την αποθήκη ή τον ειδικό αποθηκευτικό χώρο πάνω από το κάθισμά σας, καθώς και να σας βοηθήσει να μετακινηθείτε στο αεροσκάφος με το αναπηρικό αμαξίδιο που διαθέτουμε.

Ειδικές θέσεις για άτομα με προβλήματα κινητικότητας

Θα σας εξασφαλίσουμε ειδική θέση για άτομα με προβλήματα κινητικότητας στον διάδρομο. Οι θέσεις μας έχουν πτυσσόμενα υποβραχιόνια, για να μπορείτε να μετακινηθείτε εύκολα από τη θέση σας στο αναπηρικό αμαξίδιο ή και αντίστροφα σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Για λόγους ασφάλειας δεν μπορούμε να σας προσφέρουμε θέση στις εξόδους του αεροπλάνου.

Ταξίδι με τη βοήθεια συνοδού

Το πλήρωμα καμπίνας της Emirates μπορεί να σας βοηθήσει να μετακινηθείτε εντός του αεροσκάφους, αλλά δεν μπορεί να σας σηκώσει. Σε περίπτωση που χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια κατά τη μετακίνησή σας από και προς το αναπηρικό αμαξίδιό, με την τουαλέτα, με το φαγητό, με τη χορήγηση φαρμάκων ή χρειάζεστε παροχή προσωπικής φροντίδας, πρέπει να ταξιδέψετε με τη βοήθεια συνοδού. Περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι με τη βοήθεια συνοδού θα βρείτε παρακάτω σε αυτήν τη σελίδα.

Παροχή βοήθειας σε επιβάτες με διανοητική ή αναπτυξιακή υστέρηση ή αναπηρία

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Μπορούμε να παράσχουμε υπηρεσίες συνάντησης και εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο κατά τη μετακίνησή σας από και προς το αεροσκάφος.

Επίσης, μπορούμε να σας εξηγήσουμε τις διάφορες πινακίδες, να σας δώσουμε οδηγίες για το πώς μπορείτε να φτάσετε στο τμήμα αλλοδαπών και μετανάστευσης, τον έλεγχο ασφάλειας και την πύλη επιβίβασης, και να σας συνοδεύσουμε σε ήσυχους χώρους και σαλόνια. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να είστε από τους πρώτους που θα επιβιβαστούν στην πτήση, για να έχετε περισσότερο χρόνο να τακτοποιηθείτε στο αεροσκάφος.

Για λόγους ασφάλειας, αν δεν μπορείτε να κατανοήσετε ή να ακολουθήσετε τις οδηγίες ασφάλειας, πρέπει ταξιδέψετε με τη βοήθεια συνοδού.

Ταξιδιωτικός οδηγός φιλικός για άτομα με αυτισμό

Ο Ταξιδιωτικός οδηγός φιλικός για άτομα με αυτισμό θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε την περιήγησή σας στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Θα βρείτε πληροφορίες για τα διαφορετικά στάδια και τον τρόπο που μπορεί να σας βοηθήσει το προσωπικό.

Παροχή οξυγόνου σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα

Παροχή οξυγόνου για ιατρικούς λόγους

Μπορούμε να παράσχουμε οξυγόνο για ιατρικούς λόγους δωρεάν εν πτήσει. Πρέπει να έχετε συμπληρώσει την ιατρική μας φόρμα τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πτήση σας, για να γνωρίζουμε τη ροή σε λίτρα ανά λεπτό που χρειάζεστε.

Ταξίδι με τον δικό σας φορητό συμπυκνωτή οξυγόνου (POC)

Μπορείτε να ταξιδέψετε με τον δικό σας POC, εφόσον έχει εγκριθεί και επιτραπεί η χρήση του εν πτήσει. Δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε την ιατρική μας φόρμα.

Τα εγκεκριμένα μοντέλα είναι:

 • Airsep Focus
 • AirSep Free Style
 • Airsep Free Style 5
 • Airsep Lifestyle
 • Delphi.RS-00400
 • DeVilbiss Healthcare iGo
 • Inogen One
 • Inogen One G2
 • Inogen One G3
 • Inogen One G4
 • Inova Labs LifeChoice
 • Inova Labs Lifechoice Activox
 • International Biophysics LifeChoice
 • Invacare Solo2
 • Invacare XPO2
 • Oxlife Independence
 • Oxus RS-00400
 • Oxywell Oxygen System (μοντέλο 4000)
 • Precision Medical EasyPulse
 • Respironics EverGo
 • Respironics SimplyGO
 • S8 AutoSetSpirit
 • SeQuel Eclipse
 • eQuinox Oxygen System (model 4000)
 • SeQuel SAROS
 • VBOX Trooper

Προτού ταξιδέψετε με τον POC σας

Βεβαιωθείτε ότι οι μπαταρίες που έχετε σας καλύπτουν για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας (συμπεριλαμβανομένων του χρόνου ανταπόκρισης και τυχόν απρόσμενων καθυστερήσεων), καθώς δεν μπορείτε να συνδέσετε τους POCs στην πρίζα τροφοδοσίας που είναι ενσωματωμένη στο κάθισμά σας.

Μπορείτε να παραδώσετε και άλλους POCs για μεταφορά στον χώρο των αποσκευών, υπό την προϋπόθεση ότι:

 • Ο POC είναι άδειος και χωρίς πίεση
 • Η μπαταρία έχει αφαιρεθεί και αποθηκευτεί ξεχωριστά, ή
 • Ο POC έχει ακροδέκτες μπαταρίας με εσοχή και οι αποθηκευμένοι ακροδέκτες μπαταρίας δεν ακουμπούν κανένα μεταλλικό αντικείμενο, συμπεριλαμβανομένων των ακροδεκτών άλλων μπαταριών.

Υποχρεωτική η δήλωση γιατρού για ταξίδια με POC

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Γενικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (GCAA) των ΗΑΕ, την ημέρα που θα ταξιδέψετε πρέπει να έχετε μαζί σας κατά το check-in υπογεγραμμένη δήλωση γιατρού.

Μπορείτε να κατεβάσετε δείγμα της απαιτούμενης δήλωσης γιατρού για τη χρήση συσκευών POC εδώ.

Το έντυπο πρέπει να αναφέρει:

 • Ότι έχετε τη σωματική και γνωστική ικανότητα να δείτε, να ακούσετε και να καταλάβετε τις ακουστικές και οπτικές ενδείξεις και προειδοποιήσεις της συσκευής και ότι είστε σε θέση να αντιδράσετε ανάλογα, χωρίς τη βοήθεια τρίτων, στις ενδείξεις και τις προειδοποιήσεις αυτές.
 • Αν η παροχή οξυγόνου είναι αναγκαία για όλη τη διάρκεια της πτήσης ή μόνο για μέρος της.
 • Τη μέγιστη ροή οξυγόνου που αντιστοιχεί στην ατμοσφαιρική πίεση της καμπίνας υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας.

Ταξίδι με εξοπλισμό PAP ή CPAP, ανεμιστήρα και αναπνευστικές συσκευές

Μπορείτε να ταξιδέψετε με εξοπλισμό Θετικής Πίεσης (PAP) ή Συνεχούς Θετικής Πίεσης (CPAP) στο αεροσκάφος χωρίς σχετικό ιατρικό έντυπο, εκτός κι αν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια. Ο εξοπλισμός δεν προσμετράται στο συνολικό επιτρεπόμενο όριο αποσκευών σας.

 • Ο εξοπλισμός δεν πρέπει να υπερβαίνει τους ισχύοντες περιορισμούς μεγέθους και βάρους, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί δίχως να εμποδίζει την πρόσβαση και να μπορεί να αποθηκευτεί με ασφάλεια στην καμπίνα.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι μπαταρίες που έχετε σας καλύπτουν για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας (συμπεριλαμβανομένων του χρόνου ανταπόκρισης και τυχόν απρόσμενων καθυστερήσεων). Μπορείτε, ωστόσο, να συνδέσετε τις συσκευές PAP ή CPAP στην πρίζα τροφοδοσίας που είναι ενσωματωμένη στο κάθισμά σας.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή οποιαδήποτε στιγμή, με εξαίρεση όσο βρίσκεστε στο ταξί, κατά την απογείωση και την προσγείωση
 • Για λόγους ασφάλειας δεν μπορείτε να καθίσετε στις εξόδους του αεροπλάνου.

Μεταφορά μπαταριών PAP και CPAP

 • Πρέπει να έχετε μαζί σας δύο πλήρως φορτισμένες μπαταρίες σε ασφαλή συσκευασία για μεταφορά στην καμπίνα. Μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή σας στην πρίζα τροφοδοσίας που είναι ενσωματωμένη στο κάθισμά σας, ωστόσο δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τη διαθεσιμότητά της καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης.
 • Για την αποφυγή βραχυκυκλώματος οι μπαταρίες πρέπει να έχουν ακροδέκτες με εσοχή ή να έχουν συσκευαστεί κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μην ακουμπούν κανένα μεταλλικό αντικείμενο, συμπεριλαμβανομένων των ακροδεκτών άλλων μπαταριών.
 • Αν πρόκειται να φέρετε συσκευές CPAP/PAP στην καμπίνα, τις οποίες δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της πτήσης, πρέπει να αφαιρέσετε τις μπαταρίες τους και να τις συσκευάσετε ξεχωριστά.

Ταξίδι με συνοδό ή ιατρικό συνοδό

Το πλήρωμα καμπίνας της Emirates μπορεί να σας βοηθήσει να κατεβάσετε πράγματα από τους ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους πάνω από το κάθισμά σας ή να μετακινηθείτε εντός της καμπίνας. Ωστόσο, δεν μπορούν να σας σηκώσουν, να σας παράσχουν προσωπική φροντίδα ή να σας χορηγήσουν φάρμακα.

Αν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια, πρέπει να κάνετε κράτηση ναύλου για ταξίδι με συνοδό ή ιατρικό βοηθό.

Για την άνεση και την ασφάλειά σας, πρέπει να ταξιδέψετε με τη βοήθεια συνοδού εφόσον:

 • Δεν είστε σε θέση να κατανοήσετε ή να ανταποκριθείτε σε οδηγίες ασφάλειας.
 • Δεν είστε σε θέση να αυτοεξυπηρετηθείτε σε περίπτωση εγκατάλειψης του αεροσκάφους.
 • Έχετε σοβαρά προβλήματα ακοής και όρασης και δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό καμπίνας.
 • Πρέπει να ταξιδέψετε σε φορείο ή με θερμοκοιτίδα, ή χρειάζεστε ιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε επιπλέον ιατρική φροντίδα ή ταξιδεύετε ενώ έχετε κάποια ιατρική πάθηση, συμπληρώστε την ιατρική μας φόρμα τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πτήση σας.

Ταξίδι με σκύλο-οδηγό ή σκύλο υπηρεσίας

Ο σκύλος-οδηγός ή ο σκύλος ψυχιατρικής βοήθειας (PSA) μπορεί να πετάξει μαζί σας δωρεάν. Ανάλογα με τη διαδρομή, μπορεί να ταξιδέψει είτε στην καμπίνα μαζί σας είτε ως φορτίο σε ειδικό τμήμα του χώρου αποσκευών του αεροσκάφους. Εάν ταξιδεύετε με σκύλο υπηρεσίας πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος επιπλέον αποσκευής.

Ταξίδι με σκύλο υπηρεσίας στην καμπίνα

Οι σκύλοι υπηρεσίας και οι σκύλοι-οδηγοί μπορούν να ταξιδέψουν στην καμπίνα σε απευθείας πτήσεις από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) προς το Ντουμπάι, ή σε απευθείας πτήσεις μεταξύ του Ντουμπάι και των ΗΠΑ ή του Καναδά. Επίσης μπορούν να ταξιδέψουν στην καμπίνα σε διαδρομές μεταξύ των χωρών της ΕΕ και των ΗΠΑ, καθώς και σε διαδρομές μεταξύ της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Για να γίνει δεκτός στην πτήση, ο σκύλος σας πρέπει να μπορεί να ταξιδέψει με άνεση χωρίς να εμποδίζει τους διαδρόμους και τις εξόδους κινδύνου του αεροσκάφους. Για λόγους ασφάλειας δεν μπορούμε να σας προσφέρουμε θέση στις εξόδους του αεροπλάνου.

Ταξίδι με σκύλο υπηρεσίας ως φορτίο

Σύμφωνα με τους Κανονισμούς των ΗΑΕ, σε όλες τις άλλες διαδρομές προς το Ντουμπάι, οι σκύλοι υπηρεσίας πρέπει να ταξιδεύουν ως φορτίο. Η μεταφορά τους κατ' αυτόν τον τρόπο είναι δωρεάν. Η παγκοσμίας φήμης ομάδα φροντίδας ζώων της Emirates θα φροντίσει ώστε ο σκύλος υπηρεσίας ή ο σκύλος-οδηγός σας να ταξιδέψει με ασφάλεια και άνεση.

Πραγματοποίηση κράτησης

Σε περίπτωση που σκοπεύετε να ταξιδέψετε με τον σκύλο υπηρεσίας σας, ενημερώστε μας τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πτήση σας. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος υπηρεσίας ή ο σκύλος-οδηγός σας έχει περάσει όλους τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους και έχει όλες τις απαραίτητες άδειες πριν από το ταξίδι σας, διαδικασία για την οποία μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνος. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις διαδικασίες.

Ταξίδια προς και από τις ΗΠΑ

Αν ταξιδεύετε με ζώο συνοδείας σε πτήση της Emirates είτε προς είτε από τις ΗΠΑ, πρέπει να συμπληρώσετε το Έντυπο αεροπορικής μεταφοράς ζώου συνοδείας του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ πριν ταξιδέψετε για να βεβαιώσετε την υγεία, την εκπαίδευση και τη συμπεριφορά του ζώου. Επιπλέον, αν η πτήση διαρκεί περισσότερο από 8 ώρες, θα πρέπει επίσης να υποβάλετε ένα Έντυπο βεβαίωσης ανακούφισης αναγκών ζώου συνοδείας του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ για να βεβαιώσετε ότι ο σκύλος δεν θα κάνει την ανάγκη του στο αεροσκάφος ή ότι μπορεί να το κάνει με υγιεινό τρόπο. Αφού κατεβάσετε και συμπληρώσετε τα έντυπα, υποβάλετέ τα εδώ στην ομάδα ειδικής βοήθειας για έλεγχο και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να επιβεβαιώσουμε ότι έχουν επικυρωθεί πριν ταξιδέψετε.

Υπεύθυνοι διευθέτησης παραπόνων

Οι υπεύθυνοι διευθέτησης παραπόνων μπορούν να σας βοηθήσουν αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή ανησυχίες σχετικά με τις υπηρεσίες προσβασιμότητας και τους κανονισμούς για τα άτομα με αναπηρίες καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας από και προς τις ΗΠΑ.

Διαθέτουμε υπεύθυνους διευθέτησης παραπόνων σε όλα τα αεροδρόμια των ΗΠΑ από τα οποία ξεκινούν ή στα οποία καταλήγουν τα δρομολόγια που εκτελούμε. Οι υπεύθυνοι διευθέτησης παραπόνων είναι διαθέσιμοι αυτοπροσώπως ή μέσω τηλεφώνου, κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας.

Αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή ανησυχίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας, απευθυνθείτε σε κάποιον υπεύθυνο διευθέτησης παραπόνων. Σε περίπτωση που η καταγγελία σας δεν επιλυθεί ικανοποιητικά από τον υπεύθυνο διευθέτησης παραπόνων, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (Ανοίγει εξωτερικός ιστότοπος σε νέα καρτέλα) με κάποιον από τους ακόλουθους τρόπους.

Τμήμα Προστασίας Καταναλωτών Αεροπορικών Υπηρεσιών με Αναπηρίες (χωρίς χρέωση)

Σε περίπτωση που ο υπεύθυνος διευθέτησης παραπόνων μας δεν επιλύσει ικανοποιητικά την καταγγελία σας:

+1-800-778-4838 (φωνητική υπηρεσία) (μόνο ΗΠΑ)

+1-800-455-9880 (TTY) (μόνο ΗΠΑ)

Τμήμα Προστασίας Καταναλωτών Αεροπορικών Υπηρεσιών

Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την υπηρεσία μας:

202-366-2220 (φωνητική υπηρεσία)

202-366-0511 (TTY)

Επικοινωνήστε μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση:
Air Consumer Protection Division, C-75
US Department of Transportation,
1200 New Jersey Avenue, SE.,
West Building, Room W96-432,
Washington, DC 20590

Ο κανονισμός του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ για την απαγόρευση των διακρίσεων λόγω αναπηρίας στα αεροπορικά ταξίδια ισχύει σε όλες τις πτήσεις από και προς τις ΗΠΑ.

Μπορείτε να βρείτε αντίγραφο αυτού του κανονισμού σε προσβάσιμη μορφή στον ιστότοπο του Υπουργείου Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών (Ανοίγει εξωτερικός ιστότοπος σε νέα καρτέλα). Μπορείτε επίσης να ζητήσετε αντίγραφο αυτού του κανονισμού χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται παραπάνω.

Κατάλογος δικαιωμάτων των επιβατών με αναπηρία για τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ

Ο Κατάλογος δικαιωμάτων των επιβατών με αναπηρία για τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ (Ανοίγει σελίδα στην ίδια καρτέλα) περιγράφει τα θεμελιώδη δικαιώματα των επιβατών με αναπηρία που ταξιδεύουν αεροπορικώς, σύμφωνα με τον Νόμο για την Πρόσβαση στις αερομεταφορές και τον κανονισμό εφαρμογής του (14 Code of Federal Regulations (CFR) Part 382).

Οι υπηρεσίες αυτές δεν διατίθενται για κοινές πτήσεις πολλαπλών κωδικών οι οποίες δεν εκτελούνται από την Emirates. Για να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία που εκτελεί την πτήση σας.