Απευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενοΠληροφορίες πρόσβασης

Πτήσεις προς Κοπεγχάγη

Με εστιατόρια διεθνών προδιαγραφών, μοντέρνα καφέ, συναρπαστική ιστορία και γενικά πολιτισμένη ατμόσφαιρα, η Κοπεγχάγη δεν είναι μόνο ένας από τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο, αλλά και το καλύτερο μέρος για να ζει κανείς, τελεία και παύλα.

Τι κάνει λοιπόν αυτή τη φιλελεύθερη και φιλική προς το περιβάλλον πρωτεύουσα της Δανίας τόσο ελκυστική; Η απλότητά της. Μόλις προσγειωθεί η πτήση σας προς Κοπεγχάγη, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να πάτε παντού με ποδήλατο – αυτό, δηλαδή, που κάνουν όλοι – και να επισκεφθείτε τα πάρκα, τα κάστρα, τα λιμάνια και τις ακτές της. Η πόλη σε κάνει να νιώθεις ασφαλής και παρά τους ένα εκατομμύριο και πλέον κατοίκους της, οι ρυθμοί της είναι επίσης πολύ χαλαροί σαν όλοι να βρίσκονται σε ένα διαρκές διάλειμμα για καφέ.

Και τι καφέ. Πράγματι, η δανική πρωτεύουσα διαθέτει μια από τις καλύτερες παραδόσεις στον καφέ παγκοσμίως. Επισκεφθείτε τα καφέ γύρω από το Nyhavn, ένα λιμάνι στο μέσο της πόλης.

Το σύγχρονο σκανδιναβικό ντιζάιν, γνωστό σε όλον τον κόσμο, προέρχεται από την Κοπεγχάγη. Εδώ δεν θα δείτε φανταχτερά ούτε υπερβολικά φουτουριστικά εστιατόρια ή μπαρ. Αντίθετα, τόσο το φαγητό όσο και η επίπλωση αποδεικνύουν την προσήλωση της πόλης στα βιολογικά προϊόντα και τα φυσικά υλικά. Η νέα σκανδιναβική κουζίνα είναι σήμερα πολύ δημοφιλής στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Επίσης, η πόλη μπορεί άνετα να ισχυρισθεί (επισήμως) ότι διαθέτει το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, το Noma.

Δεν είναι μόνο η κουζίνα της Κοπεγχάγης που τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης. Ένας από τους βασικούς πόλους έλξης της Δανίας τα πρόσφατα χρόνια είναι το λιτό, αλλά απίστευτο ντιζάιν. Ζεστά υφάσματα, χαμηλός φωτισμός, απλή, αλλά λειτουργική επίπλωση. Όλα αυτά συνθέτουν έναν αυθεντικά μοντέρνο προορισμό.

Και βέβαια αυτή η αρχή ισχύει και για τα καλύτερα καταλύματα στην Κοπεγχάγη, όπως τα μοντέρνα ξενοδοχεία Avenue και Scandic Front, που εκθειάζουν οι διαμορφωτές των τάσεων. Και καθώς η Κοπεγχάγη διαθέτει μια τεράστια γκάμα καταλυμάτων, από ξενοδοχεία επιχειρηματικών χρήσεων έως παλιά κλασικά παλάτια που προσφέρουν πλούσια παραδοσιακή φιλοξενία, οι ταξιδιώτες σίγουρα θα βρουν αυτό που θα ικανοποιεί τις ανάγκες τους. Ένας ακόμη λόγος λοιπόν που η Κοπεγχάγη έχει γίνει τόσο δημοφιλής προορισμός τον 21ο αιώνα.

Επιπλέον, ορισμένες από τις πιο πολυσυζητημένες τηλεοπτικές σειρές των πρόσφατων ετών – The Killing, The Bridge, Borgen – γυρίστηκαν στην πόλη και παρά το γεγονός ότι πολλές φορές προβάλλονταν κάποιες πιο σκοτεινές πλευρές της Κοπεγχάγης, η γοητεία και ο σύγχρονος χαρακτήρας της πόλης δεν επισκιάστηκαν καθόλου. Αντιθέτως, χάρη σε αυτές τις σειρές δημιουργήθηκε έντονο ενδιαφέρον για το σκανδιναβικό φιλμ νουάρ και σήμερα οργανώνονται ξεναγήσεις στις πιο σημαντικές τοποθεσίες των γυρισμάτων.

Δικαίως λοιπόν η Κοπεγχάγη ανακηρύχθηκε το 2014 η πιο χαρούμενη πόλη στον κόσμο. Η πόλη είναι τέλεια από σχεδόν όλες τις απόψεις.

Σχεδιάστε το ταξίδι σας

Ημερομηνία παραλαβής - Ώρα
Ημερομηνία παράδοσης - Ώρα

Ξεκινήστε την κράτησή σας στη διεύθυνση emirates.com για να κερδίσετε Μίλια Skywards μέσω της συνεργαζόμενης εταιρείας CarTrawler, με την οποία συνεργαστήκαμε για να συγκρίνουμε πάνω από 1.700 διεθνείς προμηθευτές και να προσφέρουμε εξαιρετικές τιμές σε πάνω από 50.000 τοποθεσίες σε περισσότερες από 145 χώρες.