Πληροφορίες πρόσβασηςΑπευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ

Μείωση των εκπομπών

Αποδοτικές λειτουργίες

Αποδοτικές λειτουργίες

Η χρήση σύγχρονων και ενεργειακά αποδοτικών αεροσκαφών ήταν ανέκαθεν στο επίκεντρο του επιχειρηματικού μοντέλου της Emirates από την ίδρυση της εταιρείας. Διαθέτουμε έναν από τους πιο σύγχρονους αεροπορικούς στόλους αεροσκαφών ευρείας ατράκτου στους αιθέρες με μέση ηλικία τα 6,5 έτη. Αυτή η συνεχής επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί τη μεγαλύτερη δέσμευση της Emirates - όχι μόνο για την άνεση των επιβατών αλλά και για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Η Emirates διαθέτει ένα πλήρες πρόγραμμα αποδοτικής χρήσης καυσίμων που εξετάζει διαρκώς και εφαρμόζει μεθόδους μείωσης της περιττής χρήσης καυσίμων και των εκπομπών, όπου αυτό είναι εφικτό.

Ορισμένες από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του προγράμματος περιλαμβάνουν τις εξής:

  • Η επιχείριση "flex tracks" ή ευέλικτα δρομολόγια - στο πλαίσιο της οποίας συνεργαζόμαστε με τους παρόχους υπηρεσιών αεροπλοΐας για να δημιουργήσουμε το πιο αποδοτικό σχέδιο πτήσης για κάθε πτήση, εκμεταλλευόμενοι τους φυσικούς ούριους ανέμους, αποφεύγοντας παράλληλα τους μετωπικούς ανέμους και τα καιρικά φαινόμενα. Αυτές οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει από το 2003, ενώ συνεργαζόμαστε επίσης με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) για την καθιέρωση αυτού του είδους συστημάτων ευέλικτων διαδρομών ανά τον κόσμο, ως συνήθη λειτουργική διαδικασία.
  • Συνεργασία με παρόχους διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας για την ανάπτυξη πρωτοκόλλων που βελτιώνουν την επιχειρησιακή απόδοση. Για παράδειγμα, μείωση του αριθμού των πτήσεων που τίθενται σε κατάσταση αναμονής, αύξηση της διαθεσιμότητας του εναέριου χώρου ελεύθερης δρομολόγησης και σχεδιασμός πιο αποτελεσματικών δρομολογίων.
  • Παρουσιάζουμε ένα ισχυρό σύστημα παρακολούθησης των καυσίμων και προηγμένες αναλύσεις δεδομένων, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της προαιρετικής μεταφοράς καυσίμων από τα πληρώματα και τους επιμελητές πτήσεων.
  • Εισαγωγή πρακτικών αποδοτικής χρήσης καυσίμων ενώ το αεροσκάφος βρίσκεται στο έδαφος, όπως η χρήση μονάδων ηλεκτρικής ισχύος εδάφους αντί της βοηθητικής μονάδας ηλεκτρικής ισχύος (APU) του αεροσκάφους και η απενεργοποίηση ενός ή δύο κινητήρων κατά την τροχοδρόμηση μετά την προσγείωση.
  • Εφαρμογή της αδρανούς ανάστροφης ώσης κατά την προσγείωση, αντί της χρήσης των κινητήρων σε αντίστροφη ώση.
  • Βελτίωση της απόδοσης φόρτωσης ώστε να επιτυγχάνεται η ιδανική γραμμή προσαρμογής, με αποτέλεσμα την πρυμναία θέση του Κέντρου βάρους (CG) και λιγότερη χρήση καυσίμου.
  • Διαχείριση του βάρους των αεροσκαφών – Η Emirates ελέγχει συνεχώς τα προϊόντα της εν πτήσει και το περιβάλλον του θαλάμου για να μειώσει το βάρος του αεροσκάφους (και ως εκ τούτου τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται) χωρίς να υποβαθμίζει την εμπειρία του πελάτη. Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν τη χρήση αναλυτικών στοιχείων και μηχανικής εκμάθησης (ML) και της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στο εγγύς μέλλον για την καλύτερη πρόβλεψη της μεταφοράς πόσιμου νερού σε κάθε πτήση.
  • Η μετάβαση του πληρώματός μας στον θάλαμο διακυβέρνησης εξ ολοκλήρου στη χρήση ηλεκτρονικής τσάντας πτήσης που εξοικονομεί βάρος σε σχέση με τις παραδοσιακές τσάντες πτήσης και βοηθά τους πιλότους μας να εκτελούν εργασίες διαχείρισης πτήσεων πιο εύκολα και αποτελεσματικά με λιγότερο χαρτί.
  • Η καλή συντήρηση των αεροσκαφών μας συμβάλλει επίσης στην αποδοτική εκτέλεση των πτητικών λειτουργιών. Η Emirates χρησιμοποιεί μια καινοτόμο τεχνική πλυσίματος αφρού για τον καθαρισμό των κινητήρων των αεροσκαφών η οποία μας βοηθά να εξοικονομήσουμε περίπου 200 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως στον στόλο μας. Εφαρμόζουμε επίσης μια τεχνική στεγνού πλυσίματος(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) για τον καθαρισμό των αεροσκαφών μας. Αυτή η μέθοδος όχι μόνο εξοικονομεί 11 εκατομμύρια λίτρα νερού ετησίως, αλλά και διατηρεί το αεροσκάφος καθαρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Περιορίζει την κατανάλωση καυσίμου του αεροσκάφους λόγω της λιγότερης συσσώρευσης ακαθαρσιών, ενώ μειώνει τον αριθμό των πλύσεων του αεροσκάφους σε περίπου τρεις φορές τον χρόνο. Η Emirates έχει επίσης επενδύσει σε συστήματα ηλιακής ενέργειας για να παράγει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια σε δύο από τις μεγάλες εγκαταστάσεις της αεροπορικής εταιρείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - στο Κέντρο Συντήρησης Μηχανών της Emirates και το τμήμα Emirates Flight Catering (Ανοίγει σε νέο παράθυρο). Αυτές οι δύο εγκαταστάσεις αναμένεται να αποφέρουν εξοικονόμηση έως και 3,8 εκατομμυρίων χιλιόγραμμων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.