Πληροφορίες πρόσβασηςΑπευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ

Διατήρηση της άγριας πανίδας και των βιότοπων

Προστασία της βιοποικιλότητας

Η ομορφιά και η βιοποικιλότητα του κόσμου μας αποτελεί πηγή έμπνευσης για ταξίδια και η Emirates δεσμεύεται να συμβάλλει στη διατήρηση των φυσικών βιότοπων και την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου άγριων ζώων, το οποίο οδηγεί τα απειλούμενα είδη στα πρόθυρα εξαφάνισης.

Διατήρηση των βιότοπων

Η Emirates στηρίζει ενεργά τους εύθραυστους βιότοπους από το 1999, οπότε ίδρυσε τον βιότοπο προστασίας Al Maha Desert Resort and Spa έκτασης 27 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Ντουμπάι για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας της ερήμου. Κατά τα πρώτα έτη, έγινε επανεισαγωγή 70 αραβικών ορύγων και φύτευση και 6.000 ιθαγενών δέντρων και θάμνων.

Η πρωτοβουλία αυτή έθεσε τα θεμέλια του Dubai Desert Conservation Reserve (DDCR) (Ανοίγει σε νέο παράθυρο), το οποίο δημιουργήθηκε το 2003 και διεύρυνε την προστατευόμενη χερσαία έκταση σε 225 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αντιπροσωπεύοντας περίπου το 5% της συνολικής χερσαίας περιοχής του Ντουμπάι, αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα γης που έχει διαθέσει το Ντουμπάι για ένα μεμονωμένο έργο. Η Emirates χρηματοδοτεί το DDCR και συμμετέχει στο διοικητικό του συμβούλιο.

Μετά την επιτυχία του Al Maha και του DDCR, το 2009 Emirates άνοιξε το Emirates One&Only Wolgan Valley. Ένα από πρώτα οικολογικά θέρετρα πολυτελείας στην Αυστραλία, καταλαμβάνει το 1% μιας προστατευόμενης περιοχής έκτασης 2.800 εκταρίων στην περιοχή Greater Blue Mountains World Heritage Area.

Σχεδιασμένο σύμφωνα με τις αρχές φιλικής προς το περιβάλλον δόμησης - το θέρετρο σχεδιάστηκε με στόχο την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού, με χαρακτηριστικά όπως αντλίες θερμότητας, ηλιακά πάνελ και συστήματα παθητικού εξαερισμού. Όταν εγκαινιάστηκε, το Emirates One&Only Wolgan Valley ήταν το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο με πιστοποίηση carboNZero©™, και το πρώτο θέρετρο με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα πιστοποιημένο βάσει ενός διεθνώς εγκεκριμένου προγράμματος για την καταπολέμηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η Emirates επένδυσε περισσότερα από 125 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας με σκοπό τη διατήρηση της μοναδικής βιοποικιλότητας της κοιλάδας, ενώ έχει φυτέψει περισσότερα από 175.000 ενδημικά δένδρα και θάμνους σε ολόκληρη την έκταση του θερέτρου.

Αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου άγριας πανίδας

Ως μια από τις πιο σημαντικές αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, η Emirates δεσμεύεται να κάνει τη διαφορά ενάντια στο εμπόριο άγριας πανίδας και αξιοποιεί τους πόρους της για τον σκοπό αυτό. Εφαρμόζουμε πολιτική μηδενικής ανοχής στη μεταφορά απαγορευμένων ειδών, κυνηγετικών τροπαίων ή άλλων προϊόντων που σχετίζονται με παράνομες δραστηριότητες κατά της άγριας πανίδας.

Το προσωπικό εδάφους μας εκπαιδεύεται σύμφωνα με τους Κανονισμούς μεταφοράς ζωντανών ζώων της ΙΑΤΑ και τις εσωτερικές μας πολιτικές για τη μεταφορά άγριας πανίδας. Οι εργαζόμενοι μας στην πρώτη γραμμή εκπαιδεύονται ώστε να αναγνωρίζουν και να αναφέρουν τυχόν ύποπτο φορτίο. Έχουμε δημιουργήσει ένα ειδικό κανάλι αναφοράς για να δώσουμε στο κοινό και τους συνεργάτες μας τη δυνατότητα να σταματήσουν το παράνομο εμπόριο αναφέροντας εμπιστευτικές πληροφορίες που μπορούν να προστατεύσουν τα απειλούμενα είδη.

Εκτός από τις εσωτερικές εκστρατείες ευαισθητοποίησης του προσωπικού της, η Emirates ενημερώνει επίσης τους πελάτες προβάλλοντας τακτικά συνεντεύξεις, ντοκιμαντέρ και ταινίες για τα άγρια ζώα στο σύστημα ψυχαγωγίας ice, το σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει και άρθρα στο περιοδικό Open Skies.

Από το 2015, πέντε από τα αεροσκάφη A380 της Emirates φέρουν παραστάσεις ζώων που απειλούνται από λαθροθηρία, ενώ πετούν στις έξι ηπείρους, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση για το συγκεκριμένο ζήτημα στα αεροδρόμια σε ολόκληρο τον κόσμο και στα εκατομμύρια των επιβατών που μεταφέρουμε κάθε χρόνο στο δίκτυό μας. 

Οι προσπάθειές μας για την προστασία της άγριας πανίδας που απειλείται με εξαφάνιση συνεχίζονται, ενώ γνωρίζουμε ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μεμονωμένα από μια οντότητα ή έναν κλάδο. Η προσπάθεια καταπολέμησης του παράνομου εμπορίου άγριας πανίδας απαιτεί την υποστήριξη και τις συντονισμένες προσπάθειες πολλών φορέων, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών αρχών, των αρχών επιβολής του νόμου, των τελωνείων και των συνοριακών ελέγχων, των τοπικών κοινοτήτων, των φορέων μεταφορών και υλικοτεχνικής υποδομής.