Απευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενοΠληροφορίες πρόσβασης

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ

Διατήρηση της άγριας πανίδας και των βιότοπων

Διατήρηση οικότοπων
Για περισσότερα από 20 χρόνια, η Emirates συμβάλλει στην υποστήριξη ενός βιώσιμου οικοσυστήματος στο Dubai Desert Conservation Reserve (DDCR), το οποίο δημιουργήθηκε για την αποκατάσταση και την προστασία της γηγενούς πανίδας και χλωρίδας. Με έκταση 225 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αποτελεί το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο του Ντουμπάι και καταλαμβάνει το 5% της συνολικής έκτασης του εμιράτου. Η Emirates χρηματοδοτεί το DDCR και συμμετέχει στο διοικητικό του συμβούλιο.
Emirates One&Only Wolgan Valley

Στην Αυστραλία, συνεισφέρουμε στη διατήρηση της μοναδικής βιοποικιλότητας στο Wolgan Valley, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Greater Blue Mountains που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από όταν εγκαινιάσαμε το Emirates One&Only Wolgan Valley το 2009. Ένα από πρώτα οικολογικά θέρετρα πολυτελείας στην Αυστραλία, καταλαμβάνει το 1% μιας προστατευόμενης περιοχής έκτασης 2.800 εκταρίων. Η Emirates έχει επενδύσει πάνω από 125 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας σε αυτό το έργο και έκτοτε έχει φυτέψει πάνω από 175.000 γηγενή δέντρα και θάμνους σε όλη την περιοχή.

Προστασία της άγριας πανίδας
Η Emirates εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής στη μεταφορά απαγορευμένων ειδών, κυνηγετικών τροπαίων ή άλλων προϊόντων που σχετίζονται με παράνομες δραστηριότητες κατά της άγριας πανίδας. Με την πάροδο του χρόνου, επιδεικνύουμε συνεχώς την ισχυρή μας δέσμευση ως προς την υποστήριξη των πρωτοκόλλων CITES (Σύμβαση για το διεθνές εμπόριο των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών της άγριας πανίδας και χλωρίδας) σε συνεργασία με φορείς όπως το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος των ΗΑΕ.

Η δέσμευση της Emirates για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου άγριων ειδών.

Σύμφωνα με την δέσμευση της Emirates για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου άγριων ειδών, λάβαμε την πιστοποίηση IEnvA κατά της παράνομης εμπορίας άγριων ειδών. (Illegal Wildlife Trade, IWT) το 2023. Η πιστοποίηση έχει εγκριθεί από τη United for Wildlife.

Η Emirates συνεισφέρει ενεργά στην ομάδα εργασίας United for Wildlife Transport Taskforce και αποτελεί μέρος της Διευθύνουσας Επιτροπής της United for Wildlife για το Παράρτημα της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, το οποίο εγκαινιάστηκε στις αρχές του 2022. Οι συνάδελφοι επίγειας εξυπηρέτησης στη dnata εκπαιδεύονται σύμφωνα με τους Κανονισμούς μεταφοράς ζωντανών ζώων της ΙΑΤΑ και τις εσωτερικές πολιτικές της Emirates για τη μεταφορά άγριας πανίδας. Οι εργαζόμενοι μας στην πρώτη γραμμή εκπαιδεύονται ώστε να αναγνωρίζουν και να αναφέρουν τυχόν ύποπτο φορτίο. Έχουμε δημιουργήσει ένα ειδικό κανάλι αναφοράς για να δώσουμε στο κοινό και τους συνεργάτες μας τη δυνατότητα να σταματήσουν το παράνομο εμπόριο αναφέροντας εμπιστευτικές πληροφορίες που μπορούν να προστατεύσουν τα απειλούμενα είδη.