Πληροφορίες πρόσβασηςΑπευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ

Υπεύθυνη κατανάλωση

Υπεύθυνη κατανάλωση

Η Emirates δεσμεύεται να μειώσει τον περιβαλλοντικό της αποτύπωμα μέσω της υπεύθυνης κατανάλωσης - λαμβάνοντας προσεκτικές αποφάσεις σχετικά με τα είδη που αγοράζει, τον τρόπο με τον οποίο τα προμηθεύεται, τον τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων και τον τρόπο κατανάλωσης νερού και ενέργειας.

Με την κλίμακα των δραστηριοτήτων μας παγκοσμίως, ακόμη και μια μικρή αλλαγή μπορεί να έχει μεγάλο θετικό αντίκτυπο. Επί του παρόντος, καταβάλλουμε προσπάθειες για την εισαγωγή της απαίτησης σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος στον κώδικα δεοντολογίας των προμηθευτών μας.

Η προμήθεια καθενός από τα 50.000 έως 60.000 είδη σε κάθε πτήση της Emirates γίνεται προσεκτικά για τη διασφάλιση της εγγύησης "fly better", από το φαγητό που σερβίρουμε, τα προϊόντα περιποίησης, τον εξοπλισμό ασφαλείας και τα λευκά είδη.

Δίνουμε προτεραιότητα στους προμηθευτές που εφαρμόζουν ηθικές και βιώσιμες πρακτικές, προσφέροντας παράλληλα καλή αξία και ποιότητα προϊόντων. Όπου είναι εφικτό, προτιμούμε τοπικούς προμηθευτές από την περιοχή για να διατηρήσουμε χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.

Για παράδειγμα, η 27-ετής συνεργασία μας με την Dilmah Tea (Ανοίγει σε νέο παράθυρο). Η Dilmah έχει επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα (Ανοίγει σε νέο παράθυρο) για τα προϊόντα της, τα οποία σερβίρουμε σε όλες τις κατηγορίες θέσης, σε όλες τις πτήσεις. Τα σακουλάκια του τσαγιού της είναι κατασκευασμένα από φυσικές πηγές και είναι κομποστοποιήσιμα.

Έχουμε σημειώσει πρόοδο στη μείωση της χρήσης πλαστικών μίας χρήσης στις πτήσεις μας. Έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούνται χάρτινα καλαμάκια, οι πλαστικοί αναδευτήρες αντικαταστάθηκαν με ξύλινους ενώ χάρτινες σακούλες χρησιμοποιούνται στη θέση των πλαστικών στις αγορές ειδών λιανικής. Αυτές οι τρεις πρωτοβουλίες (Ανοίγει σε νέο παράθυρο) μόνο, θα οδηγήσουν στην εκτροπή περίπου 81,7 εκατομμύρια πλαστικών ειδών μίας χρήσης από χώρους υγειονομικής ταφής κάθε χρόνο. Έχουμε επανεξετάσει πλήρως τη χρήση πλαστικών μίας χρήσης στο αεροσκάφος και όπου είναι εφικτό, σκοπεύουμε να σταματήσουμε σταδιακά τη χρήση τους ή να αντικαταστήσουμε αυτά τα είδη, εφαρμόζοντας παράλληλα κι άλλες πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των πλαστικών αποβλήτων.

Το 2017, ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε ζεστές κουβέρτες στην Οικονομική Θέση κατασκευασμένες από 28 ανακυκλωμένα μπουκάλια. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα έχουν αξιοποιηθεί 88 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια που θα κατέληγαν σε χώρους υγειονομικής ταφής μόνο από αυτήν την πρωτοβουλία. 

Διεξήχθησαν δοκιμές για τη διερεύνηση πρωτοβουλιών ανακύκλωσης εν πτήσει, ενώ το προσωπικό εδάφους και το προσωπικό θαλάμου επιβατών της Emirates υποβάλλει συνεχώς σχόλια και προτάσεις σχετικά με άλλες ιδέες για φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. Για παράδειγμα, με βάση την πρόταση ενός μέλους του προσωπικού του θαλάμου επιβατών, διαχωρίσαμε τις μεγάλες πλαστικές φιάλες που χρησιμοποιούνται εν πτήσει για ανακύκλωση στο Ντουμπάι. Η πρακτική αυτή εκτρέπει περίπου 3 τόνους ή περίπου 150.000 πλαστικές φιάλες από χώρους υγειονομικής ταφής στο Ντουμπάι κάθε μήνα.

Στις χερσαίες επιχειρήσεις έχουμε τοποθετήσει σημεία συλλογής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων χαρτιού, αλουμινίου και μπουκαλιών στις βασικές εγκαταστάσεις μας στο Ντουμπάι. Εφαρμόζουμε επίσης εκστρατείες ευαισθητοποίησης του προσωπικού σχετικά με τη χρήση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας και δοκιμάσαμε και εφαρμόσαμε λειτουργίες εξοικονόμησης νερού στις βρύσες στις εταιρικές μας εγκαταστάσεις. 

Αναζητούμε επίσης σχετικές ευκαιρίες για επαναχρησιμοποίηση ειδών. Για παράδειγμα, το 2019, συνεργαστήκαμε με φορείς από την τοπική κοινωνία στη Νότια Αφρική (Ανοίγει σε νέο παράθυρο) και τη Νιγηρία (Ανοίγει σε νέο παράθυρο) για την επαναχρησιμοποίηση παλιών διαφημιστικών πινακίδων σε σχολικές τσάντες για παιδιά.