Πληροφορίες πρόσβασηςΑπευθείας μετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΑΣ

Ο μύθος των επιχορηγήσεων

Ως πρωταγωνιστές του κλάδου των διεθνών αερομεταφορών, είμαστε ανοικτοί σε έναν αποτελεσματικό και εμπεριστατωμένο διάλογο σχετικά με το ζήτημα των κρατικών επιδοτήσεων των αεροπορικών εταιρειών.

Αναγνωρίζουμε ότι υπό τις παρούσες εξαιρετικές συνθήκες, πολλές αεροπορικές εταιρείες θα χρειαστεί να λάβουν διάφορα προσωρινά μέτρα κρατικής στήριξης, για να επιβιώσουν. Ωστόσο, παραμένουμε σταθερά αντίθετοι τόσο στις κρατικές επιχορηγήσεις που έχουν ως στόχο τη διάσωση μη αποδοτικών αεροπορικών εταιρειών όσο και σε άλλες μορφές επιδοτήσεων των αεροπορικών εταιρειών, που στρεβλώνουν τεχνητά τις αγορές.

Παρά την χρηματοοικονομική μας διαφάνεια, ορισμένοι ανταγωνιστές μας από τον χώρο των αερομεταφορών υποστηρίζουν ότι επωφελούμαστε από μειωμένα τέλη καυσίμων και μειωμένους φόρους αεροδρομίων, καθώς και ότι λαμβάνουμε χρηματοοικονομική ενίσχυση.

Για παράδειγμα, η Delta Air Lines, η United Airlines και η American Airlines είχαν προβεί σε τέτοιου είδους ισχυρισμούς το 2015, τους οποίους, ωστόσο, διαψεύσαμε τότε δημοσιεύοντας το παρόν έγγραφο 388 σελίδων. Μπορείτε να διαβάσετε το έγγραφο αυτό μαζί με σχετικό υλικό, εδώ: