Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Hanoi

De geschiedenis van Hanoi wordt duidelijk door haar gevarieerde esthetische charme, met oude straten die vernoemd zijn naar ambachtslieden, architectonisch opwindende overheidsgebouwen en met bomen omzoomde boulevards die een erfenis uit de Franse tijd zijn. Koffiehuisjes, die hele sterke Vietnamese ijskoude koffie en thee verkopen, zijn overvloedig aanwezig. En het eten, van de kraampjes op straat die pikante noedelsoep in kommen verkopen tot toprestaurants die heerlijke loempia's serveren, is één van de beste opties in heel Azië.

Begin uw reis naar Hanoi met één van de mooiste bezienswaardigheden, de Literatuurtempel. Deze studie- en bezinningsplaats, gewijd aan Confucius, is duizend jaar oud, en een wandeling door de paviljoens en tuinen is een herinnering aan hoe onderwijs in Vietnam in hoge mate wordt gewaardeerd.

Als u een vroege vogel bent, kunt u net na zonsopgang naar het Hoan Kiem meer gaan, waar u de lokale bevolking tai chi zult zien beoefenen. Als u liever wat langer uitslaapt, kunt u later op de dag een wandeling rond het meer (een populaire plek om te wandelen) maken, en proberen om één van de legendarische schildpadden, waarvan gezegd wordt dat ze in het water leven, te zien.

Het Mausoleum van Ho Chi Minh is eerder boeiend dan morbide: het lichaam van de beroemdste leider van Vietnam ligt in een graf, waar de bezoekers, begeleid door bewakers, langs kunnen lopen. Vervolg uw bezoek met een wandeling door de bloeiende oude wijk van de stad, waar elke kleine straat is vernoemd naar een ander soort ambacht. De laagbouw is verouderd, en u zult er van alles vinden, van vlaggen tot en met de hand gedraaide houten voorwerpen en traditionele geneeswijzen.

Omdat Vietnam zijn weg blijft zoeken in de 21e eeuw, wordt Hanoi met de dag kosmopolitischer, met steeds meer internationale restaurants en hotels die zich in de stad vestigen. Dat kan alleen maar een goede zaak zijn voor reizigers naar Hanoi, die zowel in budgetvriendelijke hostels als in het populaire Sofitel kunnen verblijven. En als we het over eten hebben, is er iets (heerlijks) voor elk budget te verkrijgen.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd

Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.

Vluchten van België naar Hanoi

1 bestemming

Onze bestemmingen in Vietnam
Vietnam
Proef het eten op straat, ontdek de fascinerende geschiedenis en laat u meesleuren in de drukte, het lawaai en het leven van Ho Chi Minhstad.