Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Overzicht

Emirates streeft ernaar deze website toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek, ongeacht de technologie of fysieke capaciteit. We werken daarom voortdurend aan het verbeteren van de algehele bruikbaarheid van onze website en doen dit conform de WCAG 2.0 AA-richtlijnen.

Als u vragen of suggesties hebt over het gebruik van deze website, neem dan contact met ons op.

Het is u misschien al opgevallen dat we onlangs een aantal delen van onze website hebben aangepast met nieuwe ontwerpelementen en functies om uw webervaring nog aangenamer en eenvoudiger te maken. In de komende maanden gaan we ook veranderingen aanbrengen op andere onderdelen van de website. Het is mogelijk dat u gedurende de periode dat we werken aan deze updates tegen een aantal tegenstrijdigheden zult aanlopen bij het gebruik van de website. We zullen er alles aan doen om dit tot zo spoedig mogelijk te verhelpen en u uiteindelijk een nog betere website-ervaring te kunnen bieden.

Toegankelijkheidsfuncties op emirates.com

Er zijn op onze website veel toegankelijkheidsfuncties ingebouwd om u te helpen bij het navigeren. Hieronder volgt een uitgebreide lijst. We raden u aan deze door te lezen. We lichten niet alleen een aantal handige functies toe die zijn ingebouwd om u te helpen bij het navigeren door enkele van de meer complexe widgets, zoals de kalenderfunctie, maar ook de huidige knelpunten. We hebben met verschillende organisaties, waaronder de American Foundation for the Blind en het Royal National Institute for Blind, samengewerkt om de toegankelijkheid van onze website te testen en de website-ervaring voor u te verbeteren. Zoals eerder vermeld, is onze website gebouwd conform de WCAG 2.0 AA-richtlijnen en werkt deze goed met NVDA en in FireFox. We raden u aan de nieuwste versie van deze schermlezer en webbrowser te gebruiken. Dit is het nog maar het begin. We zullen hier verder mee doorgaan om in de nabije toekomst een nog betere ondersteuning voor andere schermlezers te kunnen bieden.

Functies

Ga door naar de inhoud: We hebben aan de bovenkant van de pagina een link naar de inhoud toegevoegd, nog voor ons logo, om u te helpen bij het navigeren op de pagina.

Afbeeldingen: We hebben beschrijvende alt-tags toegepast op alle afbeeldingen (en afbeeldingen van tekst) die informatie weergeven, en deze leeg gelaten voor alle decoratieve afbeeldingen. Op enkele plekken hebben we verborgen tekst rondom inhoud toegevoegd om geen gebruik te hoeven maken van alt-tags. We zijn van mening dat wij door toevoeging van deze informatie gebruikers van schermlezers een betere ervaring kunnen bieden dan met de alt-tags het geval is. We hebben dit besloten na overleg met onze toegankelijkheidspartners.

Formulieren: Alle formulieren zijn toegankelijk via het toetsenbord en voorzien van programmatische labels, zodat u kunt begrijpen wat er van u wordt gevraagd. Op verschillende plekken in onze boekingsmodule maken we gebruik van aangepaste formuliervelden, en hebben we onze uiterste best gedaan om een standaardinteractie te kunnen handhaven.

Tabellen: Gezien het feit dat we een groot aantal tabellen op de website gebruiken, hebben tabellen die gebruikt worden voor presentatiedoeleinden nu een presentatierol gekregen, zodat de schermlezer geen kolom- en rij-informatie hoeft te lezen. Alle gegevenstabellen zijn voorzien van passende kopteksten. Alle complexe tabellen zijn voorzien van samenvattingen.

Kopjes: We hebben kopjes toegepast op de website om inhoud op de juiste manier op te splitsen.

Links: We hebben beschrijvende linknamen toegevoegd zodat u weet wat deze doen en deze ook buiten de context dezelfde betekenis hebben. We hebben verborgen tekst toegepast om u te laten weten wanneer een link een nieuw venster/tabblad opent.

ARIA-attributen We hebben dit heel beperkt toegepast en gebruiken eigenlijk alleen role="main" rond de hoofdinhoud van de pagina. We hebben het attribuut role=”complimentary” ook gebruikt om de inhoud op te splitsen.

Het gebruik van ARIA-attributen: omdat we een dynamische website hebben, hebben we verschillende ARIA-rollen, eigenschappen en statussen gebruikt om uw ervaring te verbeteren en u van de nodige informatie te voorzien om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen. We raden u aan een nieuwe browserversie met een nieuwe schermlezer te gebruiken om optimaal gebruik te kunnen maken van van deze functies.

Het gebruik van Javascript: Dit wordt toegepast op onze hele website en is ook gebruikt om een aantal toegankelijkheidsfuncties te manipuleren om u een betere ervaring te kunnen bieden. We raden u aan Javascript in te schakelen voor een betere webervaring.

Functies voor gebruikers van toetsenborden

Kalender: Eenmaal in de kalender kunt u met de pijltjestoetsen hierin omhoog, omlaag, naar links of rechts bewegen.

Rooster met flexibele datums: Als u zoekt naar een vlucht met flexibele datums zult u dit rooster te zien krijgen. Eenmaal in dit rooster, kunt u met de pijltjestoetsen naar de verschillende datums bewegen. Zo kunt u de datums selecteren die qua tijden/tarieven het beste aansluiten bij uw wensen.

Algemene voorwaarden: Voor gebruikers van toetsenborden is er een extra instructie die op het scherm wordt weergegeven.

Bekende problemen

ARIA application role: We zijn ons bewust van de problematiek omtrent het gebruik van role="application" en dat bij het gebruik van de ALT+TAB-functie niet alleen de gewenste link maar ook de vorige link wordt uitgelezen. Dit schijnt te gebeuren op twee plekken:

  1. In Boeking beheren, is er een speciale tooltip voor opties (bijv. extra bagage) die zijn uitgeschakeld. Deze tooltip is aangemerkt als role="application" om hem toegankelijk te maken voor toetsenborden.
  2. Op inhoudspagina's die een aangepaste kalender hebben, is de kalender aangemerkt als role="application" om hem toegankelijk te maken voor toetsenborden. Het volgende element in de tabbladvolgorde is een link 'mobiel ingeschakeld', maar leest eerst de vorige tooltip (bijv. 'vluchtnummerhulp').

Er is een ticket binnen de NVDA-gemeenschap(link opent een externe website) aangemaakt om dit probleem op te lossen.

Status selectievak: NVDA kondigt de initiële statuswijziging (aan-/uitgevinkt) niet aan in de boekingswidget die verschijnt wanneer u op de homepagina naar beneden navigeert. Bij latere wijzigingen (aan- en uitvinken) doet NVDA wel melding van de status.

Formulierenmodus: Bij het maken van een boeking in de vluchtwidget, wordt bij het verwijderen van een luchthaven met behulp van de verwijderoptie de focus opnieuw verplaatst naar het formulierveld, en gaat NVDA niet automatisch over naar de formulierenmodus. Daarom zal er ook geen informatie worden ingevoerd als u onmiddellijk begint te typen. Als u de formulierenmodus handmatig opent, zult u geen problemen ondervinden.