Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Voordat u vliegt

Ingecheckte bagage

Profiteer van een van de ruimste bagagevrijdommen ter wereld. Uw gratis bagagevrijdom is gebaseerd op of het totale gewicht of op hoeveel stuks bagage u heeft. Dit heet het gewichts- of het stuksconcept.


Het gewichtsconcept is van toepassing op de meeste trajecten. Het stuksconcept is alleen van toepassing op vluchten van en naar Noord- en Zuid-Amerika en Afrika. Uw bagagevrijdom hangt af van uw bestemming, uw tarief en uw reisklasse.


Er zijn algemene regels en richtlijnen voor bagagevrijdom op Emirates-vluchten. Ga naar Boeking beheren om de specifieke bagageregels voor uw vlucht te bekijken, en de kosten van extra bagagevrijdom. Als Emirates Skywards Platinum-, Gold- of Silver-lid profiteert u mogelijk ook van extra bagagevrijdom op trajecten waar het gewichtsconcept van toepassing is. Alleen op Emirates-vluchten waarvoor het stuksconcept geldt, komen Emirates Skywards Platinum- en Gold-leden in Economy Class in aanmerking voor 1 extra stuk ingecheckte bagage van 23 kg per stuk en in Business en First Class 1 extra stuk bagage van 32 kg per stuk boven de limiet van het ticket.

Gewichtsconcept

Uw bagagevrijdom is gebaseerd op het totale gewicht van al uw bagage.

U kunt zoveel stuks bagage inchecken als u wilt tot en met de bagagevrijdom voor uw reisklasse. Elk individueel stuk bagage mag niet meer dan 32 kg wegen.

Het gewichtsconcept is van toepassing op alle routes, met uitzondering van reizen van en naar Noord- en Zuid-Amerika en vanuit Afrika (voor tickets die zijn uitgegeven vóór 9 augustus 2021).


Reisklasse
SpecialSaverFlexFlex Plus
Economy Class
20 kg**25 kg***30 kg35 kg

**25 kg in Economy Special voor vluchten tussen de VAE en India.

*** 30 kg in Economy Saver voor reizen die vertrekken vanuit Australië en Nieuw-Zeeland, voor tickets uitgegeven op of na 26 november 2019


ReisklasseBagagevrijdom
Premium Economy35 kg
Business Class40 kg
First Class50 kg


Afmetingen ingecheckte bagage voor gewichtsconcept

De totale afmetingen (lengte + breedte + hoogte) van een individueel stuk bagage mogen niet meer dan 300 cm zijn. Bagage die deze limiet overschrijdt, wordt niet geaccepteerd als ingecheckte bagage. Een individueel stuk bagage mag niet groter zijn dan 215 cm voor een reis vanuit de internationale luchthaven Dammam.

Stuksconcept (Noord- en Zuid-Amerika en Afrika)

U kunt een bepaald aantal stuks bagage inchecken en elk stuk bagage heeft een bagagevrijdom. De bagagevrijdom is afhankelijk van uw tarief of reisklasse.

Het stuksconcept is van toepassing voor vluchten van en naar Noord- en Zuid-Amerika en vluchten vanuit Afrika.

Voor tickets die zijn uitgegeven op of na 9 augustus 2021 geldt het stuksconcept ook voor vluchten naar Afrika.

Bagagevrijdom van en naar Noord- en Zuid-Amerika en Afrika (met uitzondering van vluchten binnen Noord- en Zuid-Amerika en tussen de V.S. en Europa):


ReisklasseBagagevrijdom
Economy Class* Eén stuk bagage tot 23 kg voor Special-tarieven
Twee stuks bagage tot maximaal 23 kg per stuk voor Saver-, Flex- en Flex Plus-tarieven
Premium EconomyTwee stuks van elk tot 23 kg
Business ClassTwee stuks van elk tot 32 kg
First ClassTwee stuks van elk tot 32 kg

* Als uw reis in Afrika begint en uw ticket is uitgegeven vóór 11 mei 2020, kunt u twee stuks bagage tot elk 23 kg inchecken in Economy Special.

Bagagevrijdom voor vluchten binnen Noord- en Zuid-Amerika en tussen de VS en Europa:

ReisklasseBagagevrijdom
Economy ClassEén stuk bagage tot 23 kg voor Special- en Saver-tarieven
Twee stuks bagage tot maximaal 23 kg per stuk voor Flex- en Flex Plus-tarieven
Premium EconomyTwee stuks van elk tot 23 kg
Business ClassTwee stuks van elk tot 32 kg
First ClassTwee stuks van elk tot 32 kg

Reizen vanuit Australië, Nieuw-Zeeland of Azië

Als uw reis vanuit Australië, Nieuw-Zeeland of Azië naar Noord- of Zuid-Amerika een sector in Europa of een stopover van langer dan 24 uur in Dubai bevat, dan is het gewichtsconcept van toepassing op het gehele vluchtschema van het ticket.

Als u naar Afrika reist met een stopover van meer dan 24 uur, dan geldt mogelijk het gewichtsconcept.

Afmetingen ingecheckte bagage voor stuksconcept

De totale afmetingen (lengte + breedte + hoogte) van elk stuk bagage mogen niet meer bedragen dan 150 cm.

Voor afzonderlijke items die groter dan 150 cm en maximaal 300 cm groot zijn, wordt een aanvullende toeslag in rekening gebracht. De maximale afmeting voor vluchten vanuit de internationale luchthaven van Dammam is 215 cm. Als een afzonderlijk item groter is dan deze afmetingen, kan het niet worden ingecheckt als bagage en moet het als lading of vracht worden vervoerd.

Bagagebeleid interline

Als uw reis in de Verenigde Staten begint en uw eerste vlucht niet wordt uitgevoerd door Emirates, dan zijn mogelijk afwijkende bagageregels van toepassing.


Interlinevluchten zijn vluchten die op hetzelfde ticket staan als uw Emirates-vluchten, maar die worden uitgevoerd door een andere luchtvaartmaatschappij en geen Emirates-vluchtnummer hebben (Emirates-vluchtnummers beginnen met 'EK'). De bagagevrijdom van deze luchtvaartmaatschappijen is anders dan die van Emirates. Bekijk de bagagevrijdom van interlinepartners voor informatie over de hoeveelheid toegestane hand- en ingecheckte bagage en de kosten.

Veelgestelde vragen ingecheckte bagage

Veelgestelde vragen

Als u nog vragen over bagage heeft, bezoek dan de pagina veelgestelde vragen Bagage of lees alle Veelgestelde vragen.