Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

MILIEU

Duurzame activiteiten

Op de grond

Het overgrote deel van onze koolstofuitstoot komt voort uit ons verbruik van vliegtuigbrandstof, dus bieden onze vliegtuigkeuze en onze werkwijzen ons de beste mogelijkheid om onze impact op het milieu te verlagen. En omdat vliegtuigbrandstof een van onze grootste kostenposten betreft, is efficiënt gebruik van brandstof essentieel voor elk onderdeel van het bedrijf. U vindt volledige informatie over efficiënt brandstofverbruik, uitstoot en geluidsprestaties in The Emirates Group-milieurapporten.

Vliegtuig

Het beleid van Emirates om te investeren in de meest moderne, milieuvriendelijkste technologieën, heeft ertoe geleid dat we over een van de jongste vliegtuigvloten in de industrie beschikken. Het gebruik van moderne grote vliegtuigen biedt vele voordelen voor het milieu, zoals minder geluidsoverlast en lagere uitstoot. Al onze vliegtuigen voldoen volledig aan de Chapter 4-geluidsstandaarden van de International Civil Aviation Organisation (ICAO) (exclusief een klein aantal geleasede vrachtvliegtuigen) en toepasselijke uitstootstandaarden van de ICAO. Onze A380-toestellen behoren tot de stilste ter wereld en voldoen aan de strengste normen van de meest veeleisende luchthavens ter wereld.

Emirates Engineering zorgt ervoor dat onze vliegtuigen te allen tijde optimaal blijven presteren. En onze reinigingsprocedures voor de motoren zorgen ervoor dat interne motorcomponenten schoon blijven, zodat deze efficiënt gebruik blijven maken van brandstof en de levensduur van de motor wordt verlengd. Wij maken onze vliegtuigen ook regelmatig schoon met een waterbesparende 'droogwas'-procedure, waarbij met doeken een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel wordt aangebracht.

Deze procedure bespaart tijdens elke wasbeurt duizenden liters water, en een schone buitenkant verlaagt brandstofverbruik en uitstoot omdat het vliegtuig lichter en aerodynamischer wordt. U kunt de volledige gegevens van al onze vliegtuigen bekijken voor meer informatie.

Werkzaamheden

Het besparen van brandstof tijdens een vlucht begint bij de planning op de grond. We hebben geïnvesteerd in een van de beste beschikbare vluchtplanningssystemen, zodat we vluchten zorgvuldig kunnen plannen en routes kunnen optimaliseren op basis van de dagelijkse weersomstandigheden, luchtruimbeperkingen en de specifieke vliegtuigen die aan elke sector zijn toegewezen. Zodra wij in de lucht zijn, past ons cockpitpersoneel mogelijkheden toe voor het besparen van brandstof en verlagen van de uitstoot waar dit praktisch mogelijk is en wordt daarbij ondersteund door de luchtverkeersleiding.

Voorbeelden zijn doorlopend stijgen en dalen, en vluchtroutes aanpassen tijdens lange vluchten waarbij rekening wordt gehouden met veranderende windrichtingen. Tijdens het landen maken onze piloten gebruik van idle reverse thrust (in plaats van full reverse thrust) en schakelen tijdens het taxiën één motor uit, indien dit veilig en praktisch kan worden gedaan. Wij geven prioriteit aan het gebruik van netspanning en vooraf geconditioneerde lucht waar deze beschikbaar is, zodat de aanvullende voeding - een kleine turbine aan de achterkant van het vliegtuig - kan worden uitgeschakeld. Al deze maatregelen helpen bij de besparing van brandstof, de verlaging van de uitstoot en vermindering van lawaai.

Emirates ondersteunt wereldwijde initiatieven voor het verbeteren van de efficiëntie van luchtverkeerbeheer en meer flexibiliteit voor vluchtroutes. Onze vluchtactiviteitsspecialisten werken internationaal samen met luchtverkeersleidingsorganisaties om met gebruikmaking van de laatste technologieën efficiëntere routes en operationele procedures te ontwikkelen.

Aan boord

Aan boord zijn wij nog steeds bezig met het minimaliseren van onze impact op het milieu.

Onze dekens in Economy Class voor lange vluchten zijn gemaakt van 100% gerecyclede plastic flessen. Elke deken is gemaakt van 28 flessen die zijn afgebroken, gesponnen tot draad en geweven tot zachte, warme en duurzame dekens. Het gebruik van deze dekens voorkomt dat de plastic flessen op een afvaldump terechtkomen, en zorgt voor besparing van energie en uitstoot tijdens het productieproces, in vergelijking met het gebruik van nieuw plastic materiaal.

Het verminderen van onnodig gewicht zorgt ervoor dat wij brandstof kunnen besparen. We maken bijvoorbeeld gebruik van lichtgewicht vrachtcontainers en optimaliseren de hoeveelheid drinkbaar water dat we voor elke vlucht mee aan boord nemen op basis van het geplande aantal passagiers en de vliegafstand.

Biobrandstof

Emirates besteedt elk jaar miljarden Amerikaanse dollars aan brandstof, dus uiteraard volgen wij de ontwikkeling van biobrandstoftechnologie met grote interesse. Wij kijken uit naar de ontwikkeling van biobrandstoffen die technisch veilig, voordelig en werkelijk duurzaam zijn, met een rendabele toeleveringsketen van grondstoffen tot het vliegtuig.

Recycling en hergebruik

We serveren dagelijks miljoenen maaltijden op onze vluchten, en als u zich afvraagt wat er na elke vlucht met het bestek, de borden en ander keukengerei gebeurt; het wordt gerecycled en hergebruikt.

We hebben geïnvesteerd in een grootschalig recyclingprogramma(opent een pdf in een nieuw tabblad) om ons afval te reduceren en onze plastic artikelen een nieuw leven te geven. In plaats van alles naar de vuilstort te brengen, worden onze maaltijdbakken, snackschalen en kommen in Economy Class en Premium Economy gewassen, vermalen en verwerkt tot nieuwe bruikbare producten.

Onze productiefaciliteit bevindt zich hier in de V.A.E., waardoor onze ecologische voetafdruk van transport en productie nog kleiner wordt. In onze faciliteit voeren we ook duurzame praktijken uit, waaronder zonne-energie, efficiënt watergebruik en minimale afvalproductie.

Een A380 wassen zonder water

In de lucht

Het overgrote deel van onze koolstofuitstoot komt voort uit ons verbruik van vliegtuigbrandstof, dus bieden onze vliegtuigkeuze en onze werkwijzen ons de beste mogelijkheid om onze impact op het milieu te verlagen. En omdat vliegtuigbrandstof een van onze grootste kostenposten betreft, is efficiënt gebruik van brandstof essentieel voor elk onderdeel van het bedrijf. U vindt volledige informatie over efficiënt brandstofverbruik, uitstoot en geluidsprestaties in The Emirates Group-milieurapporten.

Stroom

De alom aanwezige zonneschijn in Dubai zorgt ervoor dat ons hypermoderne motoronderhoudscentrum van stroom kan worden voorzien, omdat we hier een reeks fotovoltaïsche zonnepanelen van één megawatt hebben geïnstalleerd. De 2990 panelen vormen een dak boven de parkeerplaats, en de verwachting is dat deze meer dan 1800 megawatt-uur aan stroom produceren en 800 ton koolstofdioxide per jaar besparen. We hebben ook LED-lampen in al onze faciliteiten geïnstalleerd, zodat we grote hoeveelheden stroom besparen, waarbij de LED-lampen in de Emirates SkyCargo-terminal in Dubai World Central (DWC) meer dan 970 MWh aan stroom per jaar besparen.

Emirates Engineering heeft deze lampen in de hangars geïnstalleerd, evenals de magazijnen waar deze door bewegingssensoren worden geactiveerd. Dit team gebruikt eveneens LED-lampen voor het onderhoud van de cabine van het vliegtuig - waar deze het extra voordeel hebben dat ze veel koeler zijn dan de lampen die ze hebben vervangen. Deze gecombineerde initiatieven zorgen voor een besparing van meer dan 2850 MWh aan stroom per jaar. Ten slotte heeft ons vernieuwde kantoor in Londen ledverlichting en verbeterde airconditioning met een efficiënter gebruik van de ruimte, wat heeft geresulteerd in een verlaging van het stroomverbruik van 60 procent.

Verlagen, hergebruiken, recyclen

Onze business units zoeken continu naar manieren om het verbruik van hulpmiddelen te verlagen, spullen opnieuw te gebruiken en materiaal te recyclen als het einde van de levensduur is bereikt: alles wat belangrijk is voor een circulaire economie.

De IT-afdeling is een 'Denk na voordat u print'-campagne gestart, waardoor het printvolume in slechts 8 maanden tijd met 33 procent is verlaagd, waardoor miljoenen vellen papier en meer dan 2 miljoen kWh aan elektriciteit wordt bespaard.

Zelfs afgeserveerde vliegtuigfittingen kunnen opnieuw worden gebruikt. De afdeling Vlucht training faciliteiten maakt gebruik van een groot aantal items van Emirates Engineering wanneer het interieur van vliegtuigen wordt vernieuwd. Voor één project werd een aantal stoelen verkregen van een Airbus A340-500 die met pensioen werd gestuurd en deze werden aangepast voor twee noodevacuatie cabine simulators en twee cabine service training simulators. Het project heeft de levensduur van de stoelen met ongeveer 5 tot 7 jaar verlengd, en het bedrijf de kosten van 50 nieuwe stoelen bespaard.

Emirates Flight Catering is een van de grootste luchtvaart catering bedrijven ter wereld, en maakt gebruik van een recyclingprogramma dat past binnen de schaal van de werkzaamheden van dit bedrijfsonderdeel. Het programma zorgt ervoor dat een groot aantal materialen niet op de stort terechtkomt, zoals papier en karton, aluminiumfolie en blik, en plastic flessen en containers, waarvan een groot deel bij onze vliegtuigen wordt verzameld na aankomst in Dubai.

Emirates Flight Catering ondersteunt ook de ophaalacties voor aluminium blikjes door de Emirates Environmental Group - waarvan duizenden kilo's blikjes elk jaar worden gedoneerd die tijdens onze vluchten zijn verzameld.

Grondvervoer

Onze voertuigvlootbeheerders zijn gefocust op het minimaliseren van de milieuvoetafdruk van onze werkzaamheden op de weg. De afdeling Transport Services volgt een tweeledige aanpak: efficiënt beheer van de groei, en doorlopende verbetering van huidige werkzaamheden.

Ze hebben voertuigen met een beter brandstofverbruik geïntroduceerd, de planning van trips geoptimaliseerd om het aantal gebruikte routes en het aantal lege vervoerstrips te verlagen, en chauffeurs getraind in veilige en efficiënte rijgewoontes, inclusief het vermijden van het onnodig laten draaien van de motor. Hun inspanningen werden bekroond met verschillende prijzen voor duurzaam vervoer in Dubai.

Duurzame producten aan boord
Met bepaalde producten waar u aan boord van kunt genieten, leveren we een bijdrage aan een groenere toekomst. Lees de verhalen achter onze duurzame producten aan boord.
Meer informatie