ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Belangrijke mededeling

Het is nog steeds mogelijk om voor bepaalde vluchten uw stoel te kiezen. Maar vanwege de huidige omstandigheden of andere operationele redenen, moeten we mogelijk uw stoelkeuze voor vertrek of aan boord wijzigen. Als dit gebeurt en u al voor uw stoelkeuze heeft betaald, zullen wij dit bedrag aan u restitueren op basis van onze algemene voorwaarden.

Vlieg in uw favoriete stoel

U kunt voor u vliegt al kiezen waar u wilt zitten voordat u vertrekt. Zo weet u zeker dat u aan boord een fijn plekje heeft. Een stoel aan het gangpad, bij het raam of met extra beenruimte? U kunt uw favoriete plek tegelijkertijd met uw vlucht boeken of later kiezen via Boeking beheren. U kunt ook een stoel kiezen als u online incheckt of via de Emirates App.

Weet u niet waar u wilt zitten? Bekijk dan onze innovatieve 3D-stoelkaart en -stoelindelingen en u heeft uw plekje zo gevonden.

Economy Class-stoelkeuze

Er zijn een aantal verschillende soorten stoelen die u kunt kiezen in Economy Class. Kies de stoel die het beste bij u past.


Standaardstoel: Ontspan in een van onze standaardstoelen die zijn gemaakt voor ultiem comfort, bij het raam, in het midden of aan het gangpad.


Voorkeursstoel: Als u een voorkeursstoel kiest, mag u als een van de eersten van boord, want deze stoel bevindt zich voorin het vliegtuig of bij een aantal van onze A380-vliegtuigen op het bovendek.


Stoel in rijen van twee stoelen: Ga zitten in een rij van twee stoelen met alleen een stoel aan het raam en het gangpad. Deze stoelen bevinden zich achterin onze Boeing 777-vliegtuigen en op het bovendek van een aantal van onze A380-vliegtuigen.


Stoel met extra beenruimte: De stoelen met extra beenruimte bevinden zich in de rij bij de nooduitgang*. Daar is meer ruimte om uw benen te strekken.


Lege stoelen: Voor extra privacy en extra ruimte terwijl u toch gewoon in Economy Class vliegt.**


Op onze stoelkaarten kunt u zien welke stoelen u kunt kiezen in First Class en Business Class.*Deze stoelen worden toegewezen op basis van veiligheidsvereisten.

**Alleen beschikbaar op bepaalde luchthavens bij de incheckbalie, voor vertrek van de vlucht.

Stoelkeuze First Class en Business Class

U kunt gratis uw stoel kiezen in First Class en dit geldt ook als u vliegt op een Business Class Saver-, Flex- of Flex Plus-tarief.


Als u gebruikmaakt van een Business Special-tarief, dan kunt u gratis een stoel kiezen zodra u kunt inchecken vanaf 48 uur voor uw vlucht.

Stoelkeuzekosten

We wijzen automatisch gratis een stoel aan u toe als u specifieke behoeften heeft, bijvoorbeeld wanneer u met een baby reist of i.v.m. medische vereisten.

In Economy Class kunt u uw stoel ofwel gratis vooraf kiezen, ofwel tegen extra kosten, afhankelijk van het tarieftype of uw Emirates Skywards-lidmaatschapsniveau.

Boek vooraf om uw favoriete plekje veilig te stellen of kies gratis een normale stoel, voorkeursstoel of een stoel in een rij met twee stoelen zodra u online kunt inchecken vanaf 48 uur voor uw vlucht.


TariefsoortStandaardstoelVoorkeursstoelStoel in een rij van twee stoelenStoel met extra beenruimteLege stoelen
Economy SpecialBetaaldBetaaldBetaaldNiet beschikbaarBetaald
Economy SaverBetaaldBetaaldBetaaldBetaaldBetaald
Economy FlexGratisBetaaldBetaaldBetaaldBetaald
Economy Flex PlusGratisGratisBetaaldBetaaldBetaald

Deze prijzen zijn een indicatie van het prijsbereik voor Economy Class-stoelkeuze. De kosten voor stoelkeuze kunnen variëren per seizoen, route en bestemming.


Type stoelToeslagen in USD
StandaardstoelTussen de 15 en 35
VoorkeursstoelTussen de 25 en 80
Stoel in een rij van twee stoelenTussen de 35 en 135
Stoel met extra beenruimteTussen de 55 en 205
Lege stoelen (voor elke extra stoel, tot maximaal 3)Tussen de 55 en 165

Kinderen (leeftijd 2-12 jaar) reizend met volwassenen hebben recht op 50% korting op normale en voorkeursstoelen.

Stoelkeuze voor Emirates Skywards-leden

Profiteer van meer voordeel als lid van ons Emirates Skywards-programma en Skysurfers-loyaliteitsprogramma's of als Qantas Frequent Flyer.

Emirates Skywards-leden

Emirates Skywards-niveauStandaardstoelVoorkeursstoelStoel in een rij van twee stoelenStoel met extra beenruimteLege stoelen
Platinum:GratisGratisGratisGratisBetaald
Platinum (meereizende passagiers):GratisGratisGratisBetaaldBetaald
Gold (en meereizende passagiers):GratisGratisBetaaldBetaaldBetaald
Silver:GratisBetaaldBetaaldBetaaldBetaald
Silver (meereizende passagiers):BetaaldBetaaldBetaaldBetaaldBetaald
Blue:BetaaldBetaaldBetaaldBetaaldBetaald

Qantas Frequent Flyer-leden


Qantas Frequent Flyer-niveauStandaardstoelVoorkeursstoelStoel in een rij van twee stoelenStoel met extra beenruimteLege stoelen
Chairman's Lounge-lid (en meereizende passagiers):GratisGratisGratisBetaaldBetaald
Gold, Platinum en Platinum One (en meereizende passagiers):GratisGratisBetaaldBetaaldBetaald
Silver:GratisBetaaldBetaaldBetaaldBetaald
Silver (meereizende passagiers):BetaaldBetaaldBetaaldBetaaldBetaald
Bronze (en meereizende passagiers):BetaaldBetaaldBetaaldBetaaldBetaald

*Voor groepsboekingen gelden de voordelen van stoelkeuze alleen voor het Skywards-lid.

Algemene voorwaarden

Meer informatie over de algemene voorwaarden van stoelkeuze.

Veelgestelde vragen over stoelkeuze

Veelgestelde vragen

Als u nog steeds vragen heeft over de keuze van uw stoel, ga dan naar de pagina met veelgestelde vragen van Boeken bij Emirates of bekijk alle veelgestelde vragen.