ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Belangrijke mededeling

Het is nog steeds mogelijk om voor bepaalde vluchten uw stoel te kiezen. Maar vanwege de huidige omstandigheden of andere operationele redenen, moeten we mogelijk uw stoelkeuze voor vertrek of aan boord wijzigen. Als dit gebeurt en u al voor uw stoelkeuze heeft betaald, zullen wij dit bedrag aan u restitueren op basis van onze algemene voorwaarden.

Vlieg in uw favoriete stoel

U kunt voor u vliegt al kiezen waar u wilt zitten voordat u vertrekt. Zo weet u zeker dat u aan boord een fijn plekje heeft. Een stoel aan het gangpad, bij het raam of met extra beenruimte? U kunt uw favoriete plek tegelijkertijd met uw vlucht boeken of later kiezen via Boeking beheren. U kunt ook een stoel kiezen als u online incheckt of via de Emirates App.

Weet u niet waar u wilt zitten? Bekijk dan onze innovatieve 3D-stoelkaart en -stoelindelingen en u heeft uw plekje zo gevonden.

Economy Class-stoelkeuze

Er zijn een aantal verschillende soorten stoelen die u kunt kiezen in Economy Class. Kies de stoel die het beste bij u past.

  • Standaardstoel: Ontspan in een van onze standaardstoelen die zijn gemaakt voor ultiem comfort, bij het raam, in het midden of aan het gangpad.
  • Voorkeursstoel: Als u een voorkeursstoel kiest, mag u als een van de eersten van boord, want deze stoel bevindt zich voorin het vliegtuig of bij een aantal van onze A380-vliegtuigen op het bovendek.
  • Stoel in rijen van twee stoelen: Ga zitten in een rij van twee stoelen met alleen een stoel aan het raam en het gangpad. Deze vindt u achterin onze Boeing 777-vluchten en op het bovendek van een aantal van onze A380-vliegtuigen.
  • Stoel met extra beenruimte*: Geniet van meer ruimte om uw benen te strekken op onze stoelen met extra beenruimte in de rij bij de nooduitgang.
  • Premium**: Geniet van meer comfort in onze premium leren stoelen met zachte beensteunen, meer ruimte om onderuit te zakken, verstelbare hoofdsteunen en ruime eettafels.

Op onze stoelplattegronden kunt u zien welke stoelen u kunt kiezen in First Class, Business Class en Premium Economy.


*Deze stoelen worden toegewezen op basis van veiligheidsvereisten.

**Premium-stoel / Premium-stoel in rijen van twee stoelen geldt alleen als een reservering voor de stoel en is exclusief aanvullende premiumservices.

Stoelkeuze First Class, Business Class en Premium Economy

In First Class kunt u gratis uw stoel als u op een Business Class Saver-, Flex- of Flex Plus-tarief vliegt en als u in Premium Economy-klasse vliegt.


Als u gebruikmaakt van een Business Special-tarief, kunt u gratis een stoel kiezen zodra u kunt inchecken vanaf 48 uur voor uw vlucht. Skywards Platinum-leden mogen hun stoel op elk moment kiezen.

Stoelkeuzekosten

We wijzen automatisch gratis een stoel aan u toe als u specifieke behoeften heeft, bijvoorbeeld wanneer u met een baby reist of i.v.m. medische vereisten.

In Economy Class kunt u uw stoel ofwel gratis vooraf kiezen, ofwel tegen extra kosten, afhankelijk van het tarieftype of uw Emirates Skywards-lidmaatschapsniveau.

Boek vooraf om uw favoriete plekje veilig te stellen of kies gratis een normale stoel, voorkeursstoel of een stoel in een rij met twee stoelen zodra u online kunt inchecken vanaf 48 uur voor uw vlucht.


TariefsoortStandaardstoelVoorkeursstoelStoel in een rij van twee stoelenStoel met extra beenruimtePremium
Economy SpecialBetaaldBetaaldBetaaldNiet beschikbaarBetaald
Economy SaverBetaaldBetaaldBetaaldBetaaldBetaald
Economy FlexGratisBetaaldBetaaldBetaaldBetaald
Economy Flex PlusGratisGratisBetaaldBetaaldBetaald

Deze prijzen zijn een indicatie van het prijsbereik voor Economy Class-stoelkeuze. De kosten voor stoelkeuze kunnen variëren per seizoen, route en bestemming.


Type stoelToeslagen in USD
StandaardstoelTussen 15 en 40
VoorkeursstoelTussen 25 en 100
Stoel in een rij van twee stoelenTussen de 35 en 135
Stoel met extra beenruimteTussen 55 en 250
PremiumTussen 110 en 495

Kinderen (leeftijd 2-12 jaar) die meereizen met volwassenen hebben recht op 50% korting op standaard- en voorkeursstoelen.

Economy Class-stoelkeuze voor Emirates Skywards-leden

Profiteer van meer voordeel als lid van ons Emirates Skywards-programma en Skysurfers-loyaliteitsprogramma's of als Qantas Frequent Flyer.

Emirates Skywards-leden

Emirates Skywards-niveauStandaardstoelVoorkeursstoelStoel in een rij van twee stoelenStoel met extra beenruimtePremium
Platinum:GratisGratisGratisGratisGratis
Platinum (meereizende passagiers):GratisGratisGratisBetaaldGratis
Gold (en meereizende passagiers):GratisGratisBetaaldBetaaldBetaald*
Silver:GratisBetaaldBetaaldBetaaldBetaald
Silver (meereizende passagiers):BetaaldBetaaldBetaaldBetaaldBetaald
Blue:BetaaldBetaaldBetaaldBetaaldBetaald

*Gratis bij het inchecken op de luchthaven, alleen voor leden, afhankelijk van beschikbaarheid


Qantas Frequent Flyer-leden


Qantas Frequent Flyer-niveauStandaardstoelVoorkeursstoelStoel in een rij van twee stoelenStoel met extra beenruimtePremium
Chairman's Lounge-lid (en meereizende passagiers):GratisGratisGratisBetaaldBetaald
Gold, Platinum en Platinum One (en meereizende passagiers):GratisGratisBetaaldBetaaldBetaald
Silver:GratisBetaaldBetaaldBetaaldBetaald
Silver (meereizende passagiers):BetaaldBetaaldBetaaldBetaaldBetaald
Bronze (en meereizende passagiers):BetaaldBetaaldBetaaldBetaaldBetaald

*Voor groepsboekingen gelden de voordelen van stoelkeuze alleen voor het Skywards-lid.

Algemene voorwaarden

Meer informatie over de algemene voorwaarden van stoelkeuze.

Veelgestelde vragen over stoelkeuze

Veelgestelde vragen

Bezoek de pagina Reis voorbereiden - Veelgestelde vragen of lees alle Veelgestelde vragen als u nog vragen over stoelkeuze heeft.