ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

OVER ONS

Management team

Bijna al onze managers die aan het roer staan van de Emirates Group zijn al sinds het begin aan de organisatie verbonden. Hun unieke visie heeft geleid tot de snelst groeiende luchtvaartmaatschappij ter wereld en de grootste leverancier van luchthaven- en reisdiensten in het Midden-Oosten.
portret van Zijne Hoogheid Sjeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum

Zijne Hoogheid Sjeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum

Voorzitter en Algemeen Directeur, Emirates Airline & Group

HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum begon zijn carrière in de luchtvaart in 1985, toen hij werd aangewezen als president van de burgerluchtvaart voor Dubai. In hetzelfde jaar werd hij voorzitter van het net opgerichte Emirates en begon de lancering van de luchtvaartmaatschappij met twee geleaste vliegtuigen naar twee bestemmingen vanuit Dubai. Tegenwoordig geeft hij leiding aan de Emirates Group, inclusief dnata.

Emirates is een bekroonde wereldwijde luchtvaartmaatschappij met een netwerk van meer dan 150 bestemmingen in zes continenten. De luchtvaartmaatschappij heeft de grootste vloot Boeing 777's en Airbus A380's ter wereld, met een totaal van 270 vliegtuigen. Emirates is onder zijn leiderschap al 30 jaar winstgevend geweest, een zeldzaamheid in deze industrie.

dnata is een van grootste dienstenleveranciers voor in de lucht, actief in 127 luchthavens. Het biedt afhandeling op de grond, vrachtvervoer, reizen en vluchtcatering in 85 landen in zes continenten. dnata is een vertrouwd partner van 300 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Sheikh Ahmed heeft een grote bijdrage geleverd aan de wereldwijde status van Dubai als een toonaangevend zakelijk, toeristisch, handels- en vervoerscentrum, waarvan luchtvaart een bijdrage van 28% van het GDP levert. Hij heeft verschillende leidinggevende functies in de overheid, en heeft een belangrijke rol gehad bij het formuleren van beleid en strategieën die de visie, economie, gemeenschappen en cultuur van Dubai hebben versterkt. Hij werkt met verschillende liefdadigheidsorganisaties en heeft verschillende prestigieuze nationale en internationale prijzen gewonnen.

Sjeik Ahmed heeft een bachelordiploma van de University of Denver, Colorado, VS. De Royal Aeronautical Society heeft zijn prestaties in de luchtvaart bekroond met een broederschap bij de 1994 Farnborough Air Show, VK. In mei 2013 kreeg hij een eredoctoraat als Doctor of Science van de City University London - Cass Business School.

portret van Emirates Airline President Sir Tim Clark

Sir Tim Clark

President, Emirates Airline

Sir Tim begon in 1985 als Hoofd Airline Planning en was een van de grondleggers van de luchtvaartmaatschappij. Hij werd President in 2003. Hij is cruciaal geweest in de transformatie van Emirates tot de gigant die we nu zijn geworden.

Voordat hij bij Emirates terechtkwam, had Sir Tim een reputatie opgebouwd als getalenteerd routeplanner bij Gulf Air, die hem weg had gekaapt bij Caledonian Airways. Tot 2008 was hij ook Managing Director van Sri Lankan Airlines.

Sir Tim is afgestudeerd in de Economie bij de London University in het Verenigd Koninkrijk, en heeft een fellowship van de Royal Aeronautical Society. Hij heeft ook een eredoctoraat van de University of Middlesex en een eregraad van de Newcastle Business School van Northumbria University, beide in het Verenigd Koninkrijk.

portret van Emirates Chief Operating Officer Adel Ahmad Al Redha

Adel Ahmad Al Redha

Chief Operating Officer, Emirates Airline

Sinds zijn komst naar Emirates in 1988 heeft de heer Al Redha op verschillende manieren een belangrijke rol gespeeld in het algemeen bestuur. In de loop van zijn carrière heeft hij steeds meer verantwoordelijkheden verworven binnen ons groeiende bedrijf. Hij heeft in al die jaren ervaring opgedaan in alle aspecten van operationele activiteiten en logistiek, waaronder de technische afdeling, vluchtoperaties, dienstverlening, luchthavendiensten, netwerkwerkzaamheden en het verwerven van vliegtuigen.

De heer Al Redha bekleedt sinds 2013 zijn huidige functie. In zijn verschillende functies binnen het bedrijf was hij cruciaal voor de introductie van opleidingsprogramma's voor piloten en de technische afdeling, en voor luchtvervoersmanagement voor inwoners van de VAE die een carrière in de luchthavenindustrie ambiëren. Hij heeft bovendien een belangrijke rol gespeeld in het uitbreiden van de technische en onderhoudsafdeling, onder meer door te zorgen voor een ultramoderne faciliteit voor motoronderhoud, en door het opzetten van de Emirates Flight Training Academy.

Hij vervult een sleutelrol bij het definiëren van vliegtuigspecificaties, het interieur van onze cabines en entertainment aan boord. Daarnaast heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de transformatie van digitale processen door het hele bedrijf. Onlangs heeft hij bijgedragen aan de introductie van de papierloze cockpit, het gebruik van biometrische apparatuur en het geautomatiseerd vervoer van passagiers op de luchthaven.

De heer Al Redha, lid van de Royal Aeronautical Society, heeft een Bachelor of Science in Engineering Technology/Aircraft Maintenance van de University of Northrop in de VS, en een Master in Air Transport van de Cranfield University in het Verenigd Koninkrijk.

portret van Adnan Kazim

Adnan Kazim

Chief Commercial Officer, Emirates Airline

Adnan Kazim heeft de leiding over de commerciële werkzaamheden van Emirates in het volledige netwerk van bijna 160 bestemmingen in 86 landen, waaronder grote afdelingen in Dubai, zoals e-Commerce, Retail & Contact-centra, het Emirates Skywards loyaliteitsprogramma en Emirates SkyCargo.

Hij staat ook aan het hoofd van de teams voor strategische planning en winstoptimalisatie, die essentieel zijn voor de luchtvaartmaatschappij, en zijn teams spelen een cruciale rol die het commerciële succes van de luchtvaartmaatschappij ondersteunt.

Adnan begon zijn carrière bij Emirates in 1992. Zijn loopbaantraject steeg al snel, en hij leidde met succes de commerciële gebieden van de luchtvaartmaatschappij die hem toegewezen werden in senior management-posities, waaronder Senior Vice President Gulf, M.E. & Iran en Senior Vice President Africa.

Door zijn uitgebreide ervaring kon hij de overstap maken naar een leidinggevende rol om vorm te geven aan de groeistrategie van de luchtvaartmaatschappij in de afdelingen van vlootplanning, marktuitbreiding en overheidsrelaties. Zijn meest recente positie was die van Divisional Senior Vice President, Strategic Planning, Revenue Optimisation & Aeropolitical Affairs.

Adnan is afgestudeerd aan de Al Ain University, VAE.

Adnan zit in het bestuur van de Emirates Airline Foundation, die ernaar streeft om de levensstandaard en de waardigheid te verbeteren van kinderen die wereldwijd in extreme armoede leven.

portret van Ali Mubarak Al Soori

Ali Mubarak Al Soori

Uitvoerend Vice-President - Chairman's Office, Facilities/Projects Management en P&L

Ali Mubarak Al Soori werd in 1986 onderdeel van ons bedrijf. Hij is verantwoordelijk voor de verwervingsactiviteiten binnen de Emirates Group en heeft een leidende rol genomen in de bouw van verschillende faciliteiten en gebouwen wereldwijd.

Hij heeft leiding gegeven aan vele projecten binnen ons vastgoedportfolio van meerdere miljarden dollars, waaronder het Emirates Headquarters-gebouw, het dnata Travel Centre en het Emirates Engineering Centre. Binnen de hotelsector was de heer Al Soori verantwoordelijk voor het JW Marriott Marquis Hotel, Dubai Marriott Harbour Hotels & Suites, Al Maha, A Luxury Collection Desert Resort and Spa, het Le Meridien Al Aqah Beach Resort and Spa, en het 7he Sevens sportcomplex in Dubai. Daarnaast hield hij zich bezig met belangrijke projecten in de rest van wereld, waaronder het Emirates One & Only Wolgan Valley Resort & Spa in de Blue Mountains in Australië.

Hij is verantwoordelijk voor het beheren van het rendement van hotels, commerciële activa en accommodaties.

portret van Michael Doersam

Michael Doersam

Chief Financial Officer, Emirates Group

Michael Doersam is Chief Financial Officer, verantwoordelijk voor het beheer van Finance Strategy, Financial Reporting, Treasury, Management Accounting, Global Financial Services en Insurance bij de Emirates Group.

Hij stapte in 2006 over naar Emirates als Vice President voor Outstation Finance en Risk Management, waar hij verantwoordelijk was voor de financiële activiteiten van de luchtvaartmaatschappij in 80 landen en het kredietrisicobeheer van de Group. In 2008 werd hij bevorderd tot Senior Vice President Group Finance en in 2021 werd hij benoemd in zijn huidige functie.

Michael begon zijn carrière bij Lufthansa AG, waar hij verschillende managementfuncties bekleedde in Finance, Internal Audit, Cost Management, Corporate Controlling en Risk Management. Hij stapte later over naar een functie als hoofd voor financiële activiteiten voor Star Alliance. Vervolgens stapte hij over naar Thomas Cook AG als Director Corporate Controlling en daarna naar Berlin-Chemie AG als Head of Controlling.

Michael heeft een diploma in bedrijfsadministratie bij de privéuniversiteit van de Duitse Federale Bank, een diploma in internationaal management van de INSEAD Business School en een certificaat voor geavanceerde studies van de universiteit van St. Gallen.

Hij is actief betrokken bij de luchtvaartindustrie als voorzitter van de Airline Financial Advisory Council van de International Air Transport Association (IATA) en is gastdocent bij de universiteit van St. Gallen.