ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte
Nieuwsflash

Reisvereisten voor Dubai: COVID-19 PCR-test is verplicht

Laatste update: 17 September 2020, 14:41 Dubai (GMT+4)

Als u een inwoner bent van Dubai of een toerist die naar Dubai wil reizen, moet u de overheidsrichtlijnen volgen. Bekijk het proces op onze pagina reisvereisten voor Dubai.

 

Nieuwsflash

Wereldwijde reisvereisten

Laatste update: 17 September 2020, 14:40 Dubai (GMT+4)

De reisvereisten voor bestemmingen veranderen regelmatig. Bekijk reisvereisten per bestemming voor de meest recente informatie voordat u reist. Passagiers moeten alle benodigde reisdocumenten voor hun bestemming bij zich hebben als ze naar de luchthaven komen.

 

Nieuwsflash

Speciale tarieven voor COVID-19 PCR-tests voor passagiers van Emirates

Laatste update: 15 September 2020, 10:54 Dubai (GMT+4)

Passagiers van Emirates kunnen voor het speciale tarief van AED 150 een COVID-19 PCR-test laten uitvoeren bij American Hospital Dubai Media City Clinic, American Hospital Al Barsha Clinic en American Hospital Al Khawanij Clinic (vanaf eind september).  Voor AED 250 kunnen minimaal twee passagiers zich ook thuis of op kantoor laten testen. De testresultaten zijn binnen 48 uur beschikbaar.

Om de COVID-19 PCR-test voor dit tarief uit te kunnen laten voeren, moeten passagiers een geldig ticket/geldige instapkaart (vertrek binnen een maand na de testdatum) en een identiteitsbewijs laten zien.

Passagiers moeten de test laten uitvoeren binnen de periode die door de autoriteiten van de plaats van hun bestemming is voorgeschreven en Emirates is niet verantwoordelijk wanneer de testresultaten niet voor vertrek beschikbaar zijn.

Bekijk alles wat u moet weten over reizen tijdens de coronapandemie in onze COVID-19-informatiehub.

Opschorting vlucht

Op dit moment hebben we geen updates.

Wees u bewust van COVID-19-gerelateerde phishing-e-mails en oplichting:

Laatste update: 27 May 2020, 16:45 Dubai (GMT+4)

We zijn gewezen op recente aanvallen met phishing-e-mails met als onderwerp “Your flight is cancelled: collect your refund”. Deze e-mails zijn niet afkomstig van Emirates.

Wees alstublieft voorzichtig en bescherm uw persoonlijke informatie door niet op zulke e-mails te antwoorden en niet op links in zulke e-mails te klikken. De gemakkelijkste manier om een nep-e-mailbericht te herkennen is door naar het e-mailadres van de afzender te kijken. Alle officiële e-mails van Emirates worden verstuurd vanaf een van de volgende twee e-mailadressen: emirates@e.emirates.email of do-not-reply@emirates.email

Nieuwe bagageregels - bagagecontrole en 'smart bags'

Laatste update: 23 January 2018, 10:14 Dubai (GMT+4)

Vernieuwde controle ingecheckte bagage

Voor uw veiligheid is de General Department of Airport Security verplicht alle ingecheckte bagage te controleren. Daarom is het mogelijk dat bepaalde bagage tijdens het controleproces kan worden geopend voor verdere inspectie. 

Dubai International Airport, de luchthavenpolitie van Dubai en Emirates hebben ingestemd met een nieuw bagagecontroleproces waarbij klanten niet langer aanwezig hoeven te zijn tijdens de open-tas-inspectie, zodat kan worden voorkomen dat u uw vlucht mist en uw bagage wordt vertraagd. In plaats daarvan zal de luchthavenpolitie van Dubai de tassen openen en inspecteren in de aanwezigheid van een vertegenwoordiger van Emirates.

In het geval deze controle vereist is, wordt uw bagage geopend en de inhoud alleen gecontroleerd op verboden artikelen. Indien artikelen worden aangetroffen die vanwege veiligheids- en beveiligingsproblemen zijn verboden, worden deze in beslag genomen. 

Na afronding van het controleproces wordt de inhoud geretourneerd naar uw bagage en krijgt u een brief van Dubai International Airport met uitleg over de reden voor het openen van uw bagage. In bepaalde situaties kan de klant worden gevraagd om persoonlijk aanwezig te zijn bij de tascontrole. Kijk voor meer informatie op de website van Dubai International Airport. 

Beperkingen 'smart baggage'

In navolging van IATA-regulering zijn de beperkingen voor ingecheckte of handbagage voor alle Emirates-vluchten als volgt:

Voor handbagage:

  • 'Smart bags' mogen worden vervoerd in de cabine als de batterij verwijderbaar is en deze voldoen aan de toegestane afmetingen en het gewicht voor handbagage.
  • De batterij hoeft niet te worden verwijderd, zolang de smart bag volledig is uitgeschakeld.
  • Indien de batterij niet kan worden verwijderd, kan de 'smart bag' niet worden meegenomen op een Emirates-vlucht.

Voor ingecheckte bagage:

  • 'Smart bags' zijn toegestaan als ingecheckte bagage indien de batterij wordt verwijderd en meegenomen naar de cabine.

Operationele veranderingen

Op dit moment hebben we geen updates.