ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Bagageafleverservice

Geniet bij aankomst in Dubai van een zorgeloos vervolg van uw reis en laat uw bagage bij u thuis afleveren, waar u ook verblijft in de VAE. 


U kunt deze handige bagageafleverservice boeken in de aankomsthal in Emirates Terminal 3 bij een medewerker van het Emirates-team.


De kosten hiervoor bedragen:

AflevergebiedAantal stuks bagageTarief
Dubai, Ajman en SharjahMaximaal vier stuks bagageAED 200
Abu Dhabi, Al Ain, Fujairah, Ras Al Khaimah en Umm Al QuwainMaximaal vier stuks bagageAED 250

Als u meer dan vier stuks bagage wilt laten afleveren, kost elk extra stuk bagage AED 10.


De algemene voorwaarden die hierop van toepassing zijn, vindt u hier.

Vroeg inchecken op de luchthaven van Dubai

Als u gebruikmaakt van een Emirates-vlucht die vertrekt uit Dubai*, kunt u gebruikmaken van onze opties voor vroeg inchecken en bagage afleveren bij Terminal 3 van de luchthaven van Dubai.

Check in voor uw vlucht en lever uw bagage al 24 tot 6 uur voor de vertrektijd van uw vlucht af, bij de gebruikelijke incheckbalies op de luchthaven. Nadat alle passagiers zijn ingecheckt, kunt u direct de immigratie en douane doorlopen, tussen 12 uur en 40 minuten voor vertrek.

*Uitzonderingen: Alle vluchten naar de V.S. en Canada; vluchten voor de Hadj en Oemrah; minderjarigen zonder begeleiding (UM) en jonge passagiers (YP); passagiers op de wachtlijst of met een personeelsticket; passagiers met medische behoeften of behoefte aan extra assistentie.

Services om uw reis nóg comfortabeler te maken

 • Kruierservice

  Maak gebruik van onze kruiers in de aankomst- en vertrekhal. Ze kunnen uw bagage naar de incheckbalies brengen, of deze ophalen bij de bagageband en afleveren bij uw vervolgvervoer.

  U vindt onze kruiers bij de ingang van de vertrekhal in Emirates Terminal 3 en na de paspoortcontrole in de aankomsthal.

  AED 30 voor een gewone trolley
  AED 70 voor een plateauwagen
 • Bagage sealen

  Om uw bagage te beschermen tijdens de reis, kunnen we de items omwikkelen met sterk transparant plastic.

  U vindt de sealmachines vlak voor de incheckbalies in de vertrekhal in Emirates Terminal 3.

  De kosten hiervoor bedragen AED 30 per stuk bagage.
 • Bagageopslag

  Als uw aansluitende vlucht nog even op zich laat wachten, kunt u uw bagage veilig opbergen bij ons op de luchthaven. Zo kunt u hands-free de stad verkennen. Bagageopslag is ideaal wanneer u lang voor uw vlucht moet uitchecken uit uw hotel, of als u een korte tussenstop maakt in Dubai.


  U vindt de bagageopslag in de aankomsthal in Emirates Terminal 3.


  De kosten voor de opslag van uw bagage ( max. 12 uur) bedragen:

  Type bagageKosten
  Standaardbagage (maximaal 53 x 61 x 28 cm)AED 25
  Groot stuk bagage (groter dan 53 x 61 x 28 cm)AED 30
  Waardevolle spullenAED 30
 • Afwijkende bagage

  Als u vliegt met bagage die een afwijkende vorm heeft, moet u mogelijk een paar extra stappen doorlopen om in te checken.

  Sommige bagage past nu eenmaal niet goed op de bagageband. Voorbeelden hiervan zijn ronde, onregelmatig gevormde pakketten; tassen met losse riemen of met handvatten die niet kunnen worden verwijderd of vastgezet; of tassen die geen platte kant hebben.

  Als uw bagage er zo uitziet, moet u de items opnieuw verpakken in een kartonnen doos. Deze kunt u krijgen bij het sealpunt vlak voor de incheckbalies. En bij de Duty Free-winkels kunt u ook nog reistassen kopen. Natuurlijk kunt u grotere items ook altijd via onze Emirates Skycargo-services versturen.

  Als u meer informatie wilt over afwijkende bagage-items, zoals sportuitrusting of mobiliteitshulpmiddelen, klik dan hier.