Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Zürich

Met de eeuwenoude grap over de vertaling van de naam als 'te rijk' (zu reich), is de grootste stad van Zwitserland lang getypeerd als een hoofdstad van het bankwezen, en weinig anders.

En hoewel de rijkdom van vele bewoners niet te betwisten valt - een derde van hen bestaat uit expats die een enkele vlucht naar Zürich hebben geboekt - is de diversiteit een genot om te aanschouwen.

De stad is de thuisbasis van veel Zwitserse muziek, kunst en culturele bezienswaardigheden, waaronder het Schauspielhaus, een van de meest gerespecteerde theaters in de Duitstalige wereld. Daarnaast is er het Opernhaus op Falkenstrasse 1, dat regelmatig operaproducties van wereldklasse ten tonele brengt.

Maar de stad beperkt zich niet tot elitair theater en opera. Een groot deel van het jaar wordt er een schat aan buitenactiviteiten en al fresco evenementen georganiseerd. Bezoekers en inwoners zijn vaak te vinden op het enorme Meer van Zürich of in een van de vele Badi Bars (lido's) verspreid langs de rivier de Limmat.

Het is ook een voetgangersvriendelijke stad die populair is onder hardlopers. De nabijheid van de Alpen houdt in dat u in de winter gemakkelijk een dag kunt gaan skiën, of fietsen of wandelen in de zomer.

Zürich beschikt ook over een aantal toprestaurants - in 2014 werden negen restaurants bekroond met een Michelinster. Chef-koks zoals Laurent Eperon en Antonio Colaianni zijn de drijvende kracht achter deze culinaire revolutie.

Elke zomer wordt het bloeiende nachtleven opgefleurd door muziekfestivals in de open lucht, waarvan de Street Parade de grootste is, een dansevenement dat een miljoen mensen trekt.

Gezien de overvloed aan culturele, culinaire en recreatieve mogelijkheden, is Zürich in meer dan één opzicht 'te rijk'.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd

Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.

Onze bestemmingen in Zwitserland
Zwitserland
Als diplomatiek centrum is Genève ook een magneet voor toeristen die deze zetel van macht en de schilderachtige omgeving komen verkennen.