Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Jakarta

Voor de avontuurlijke reiziger die op zoek is naar een stedentrip met scherpte, is er nog nooit een betere tijd geweest om Jakarta te bezoeken.

Alle districten van de hoofdstad hebben hun eigen specifieke identiteit die afwisselend kalmeren en opwinden. Centraal Jakarta is de thuisbasis van Lapangan Merdeka of Merdeka-plein, evenals het Nationaal Museum van Indonesië en de National Gallery of Indonesia. Een aantal van de beste winkelcentra zijn hier ook te vinden, terwijl het centrum voor backpackers Jalan Jaksa veel budgethotels en betaalbare restaurants en koffiehuisjes heeft.

In het westen kunt u Old Jakarta ontdekken, ook wel bekend als Kota Tua. Hier vindt u het Jakarta History Museum en het grootste winkelcentrum van Indonesië, Orchid Garden (Mall Taman Anggrek). Er zijn koloniale gebouwen die dateren uit de tijd van de Nederlandse overheersing (Jakarta stond bekend als Batavia tijdens het Europese koloniale rijk), en dan is er nog Chinatown (of Glodok), met zijn heerlijke straateten en betoverende tempels.

Welgesteld Zuid-Jakarta is de meest welvarende wijk van de stad, met winkelcentra, hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden die alle services bieden aan mensen met een voorliefde voor het meer extravagante. Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich Kemang, een onstuimige mix van backpackers en jongere bewoners die een steeds hippere selectie van lounges vullen.

Een reis naar Jakarta is niet compleet zonder het zien van het prachtige Duizendeilanden, dat eigenlijk meer dan 100 kleine eilanden zijn, waarvan er vele onbewoond zijn. Noord-Jakarta (Jakarta Utara) staat bekend als de toegangspoort tot dit geweldige netwerk, en het is een district dat de moeite waard is om te bezoeken om van de beroemde visgerechten en stranden te genieten.

Al met al is Jakarta een van de meest levendige, spannende en kosmopolitische steden in Azië.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd

Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.

Vluchten van België naar Jakarta

1 bestemming

Onze bestemmingen in Indonesië
Indonesië
Bezoek Bali, het ultiem paradijselijke eiland, om ongerepte stranden omringd door een betoverende zee, en schitterende rijstveldterrassen afgewisseld met jungle te verkennen.