Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie
  1. Homepage
  2. Onze bestemmingen
  3. Europa
  4. Denemarken
  5. Vliegtickets naar Kopenhagen

Vliegtickets naar Kopenhagen

Met zijn restaurants van wereldklasse, ontspannen cafés, intrigerende geschiedenis en een over het algemeen beschaafde sfeer, is Kopenhagen niet alleen uitgegroeid tot een van de beste plaatsen op de planeet om te bezoeken, maar ook een van de beste plekken om te wonen.

Maar wat maakt de vrijgevochten, milieuvriendelijke hoofdstad van Denemarken zo aanlokkelijk? De eenvoud. Zodra uw vlucht naar Kopenhagen is geland, kunt u overal heen op de fiets, wat ook bijna iedereen doet: naar de parken, kastelen, havens of stranden. Het voelt veilig, en hoewel hier bijna een miljoen mensen wonen, is het ook een zeer ontspannen stad, alsof het voortdurend van een koffiepauze geniet.

En wat voor koffie. Jazeker, de Deense stad heeft een van de beste caféculturen ter wereld. Bezoek de cafés verspreid over Nyhavn, een haven midden in de stad.

Het moderne Scandinavische design is vanuit Kopenhagen de hele wereld overgegaan - flitsende, ultrafuturistische restaurants of lounges zult u hier niet vinden. In plaats daarvan is er een duidelijke band met het organische en natuurlijke, die zowel in de voeding als in het meubilair duidelijk zichtbaar is. New Nordic Cuisine is tegenwoordig een bekende term in de wereld van de gastronomie. Daarnaast is de stad de thuisbasis van (officieel) het beste restaurant ter wereld, Noma.

Het is niet alleen de keuken van Kopenhagen waar de rest van de wereld van onder de indruk is. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Denemarken in de afgelopen jaren is het ingetogen maar ongelooflijke design. Warme stoffen, gedempte verlichting, eenvoudig maar doeltreffend meubilair - het komt allemaal samen in deze moeiteloos trendy bestemming.

En dit ethos strekt zich ook uit tot de beste hotels in Kopenhagen, met mooie accommodaties als Avenue en Scandic Front die een glimp bieden van datgene wat de smaakmakers enthousiast maakt. En omdat Kopenhagen beschikt over zowel een scala aan zakelijke hotels als klassieke oude paleizen die traditionele gastvrijheid in overvloed bieden, is er altijd wel iets dat aan de behoeften van alle reizigers ter wereld voldoet. Een reden te meer waarom Kopenhagen in de 21e eeuw is uitgegroeid tot zo'n populaire bestemming.

Verder zijn een aantal van de meest besproken tv-programma's van de afgelopen jaren - The Killing, The Bridge, Borgen - allemaal in deze stad gefilmd, en ondanks dat ze soms de donkerdere elementen van Kopenhagen weergeven, brengen ze toch een aantrekkelijk en modern gevoel over. Sterker nog, het heeft zelfs tot interesse geleid in het genre Nordic Noir, en het is mogelijk om Nordic Noir-rondleidingen door de stad te boeken naar de meest bekende filmlocaties.

Geen wonder dus dat Kopenhagen in 2014 is uitgeroepen tot de gelukkigste stad ter wereld. Ze hebben bijna alles goed voor elkaar.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd
Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.