Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Melbourne

Vraag iemand om zijn/haar favoriete stad in Australië te noemen, en de kans is groot dat ze zullen kiezen uit de twee grootste steden: Sydney en Melbourne. Er is een vriendelijke rivaliteit tussen de twee, en terwijl Sydney waarschijnlijk de grootste is, heeft de hoofdstad van de staat Victoria vakantiegangers veel te bieden.

Om te beginnen heeft het een van de meest opwindende kunst- en cultuurscenes in Australië. In veel opzichten is het ook de culturele hoofdstad van het land, met instellingen zoals de National Gallery of Victoria, de Melbourne Symphony Orchestra en sportieve evenementen zoals de Australian Open. En dat is zonder het team van de Australian Football League (AFL), Melbourne FC, te vermelden. De fans zijn waarschijnlijk de meest gepassioneerde waar u ooit mee zult juichen, dus zorg ervoor dat u de kans heeft een wedstrijd bij te wonen.

Melbourne is de thuisbasis van een drukke kunstscene op straat, een levendige gemeenschap van filmmakers (en filmliefhebbers), plus een sterke economie die het geld laat rollen en de restaurants en uitgaansgelegenheden vele gelukkige vaste klanten bezorgt. De chef-koks van de stad experimenteren voortdurend. De ligging van Melbourne tussen oost en west, de oude en de nieuwe wereld geeft hen de flexibiliteit gerechten te creëren die u elders niet zult vinden. Dineren in Melbourne kan zo eenvoudig of zo complex zijn als u wilt, en dat is allemaal onderdeel van het plezier. Of u nu bereid bent alles te proberen of het liever bij het bekende houdt, er zijn zo'n vijf restaurants voor u.

Er is ook een bloeiende cafécultuur en de stad is de thuisbasis van enkele van de beste koffiehuisjes. Vraag de lokale bevolking om advies en ze zullen zeker een uitgesproken mening hebben over een goede plek om 's ochtends een kopje koffie te drinken. In de namiddag kunt u naar de kust gaan. Melbourne heeft een aantal schitterende stranden, van het ruige Bushrangers Bay tot het gezinsvriendelijke Mothers Beach.

De hotelopties in Melbourne zijn net zo eindeloos als de uitzichten over de Australische outback. De binnenstad is onlangs opgeknapt vanwege de hotels die zich in de centrale zakenwijk, die ook een bevolkingsexplosie ervaart, hebben gevestigd. Als u op zoek bent naar iets heel anders, bekijk dan het kampeerterrein Neds Gully eens voor een echte outback-ervaring.

Alles bij elkaar genomen heeft de stad genoeg luxe hotels, prachtige bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes om de meest enthousiaste bezoekers te vermaken. En het zijn niet alleen toeristen die Melbourne geweldig vinden en het zou zomaar eens kunnen gebeuren dat een kort verblijf verandert in iets voor een veel langere tijd. Het wordt regelmatig genoemd als een van de meest leefbare steden ter wereld en het is dus geen wonder dat meer dan vier miljoen mensen het hun thuis noemen.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd
Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.

Vluchten van België naar Melbourne

1 bestemming

Onze bestemmingen in Australië
Australië
De ongerepte stranden en relaxte sfeer in Adelaide, een stad die steevast wordt genoemd als een van de meest leefbare steden van Australië, zullen u niet teleurstellen.
Australië
'Booming Brisbane', zoals het vaak wordt genoemd, is een van de hipste bestemmingen van Australië, dankzij haar bloeiende cafécultuur, kunst en nachtleven.
Australië
Er zijn zoveel dingen om te doen in Perth, u kunt bijvoorbeeld naar een van de 19 stranden van de stad gaan of een heerlijk kopje koffie drinken.
Australië
Sydney biedt verschillende prachtige plekken om van te genieten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Harbour Bridge, het iconische Opera House of de groene Royal Botanic Garden.