Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Birmingham

Creativiteit en inventiviteit zitten in het DNA van Birmingham. Op het hoogtepunt van de industriële revolutie stond de Engelse stad bekend als de 'workshop of the world' en registreerde drie keer zoveel patenten als andere steden. Een vlucht naar Birmingham betekent dat u een bezoek gaat brengen aan de stad die de wereld de moderne stoommachine gaf, chocolade van Cadbury, tennis op gras, HP-saus, de Mini, Dunlop-banden, de eerste professionele voetbalcompetitie, Brylcreem, en nog veel meer.

Vandaag de dag vindt Brum, zoals het liefkozend wordt genoemd, zichzelf, als een van de jongste steden van Europa, continu opnieuw uit. De stad kent vele culturele bezienswaardigheden, van historische plekken als Aston Hall, het Jacobijnse huis dat op de monumentenlijst staat en 'Grade I' heeft, tot Villa Park, de thuishaven van voetbalclub Aston Villa. Verder vindt u er de akoestiek van wereldklasse van de Symphony Hall en het Birmingham Royal Ballet in het Hippodrome Theatre.

Het is een stad in ontwikkeling. Dit kunt u zien aan de vele groenvoorzieningen en opgeknapte kanalen die u naar de indrukwekkende Library of Birmingham en de modernistische architectuur van het gebouw van Selfridges leiden, in het legendarische winkelcentrum Bullring. Brum is een van de topbestemmingen om te winkelen in het Verenigd Koninkrijk en beschikt over een eclectische variëteit aan winkels, van het gerenommeerde Jewellery Quarter tot de exclusieve shopping mall The Mailbox.

U zult wel wat geld willen overhouden om in Birmingham te eten en te drinken, en voor de veelzijdige restaurants die een afspiegeling zijn van de kosmopolitische bevolking van de stad. U vindt er alles, van restaurants met Michelinsterren tot een levendige streetfoodcultuur. Voeg daar een bruisend netwerk van onafhankelijke cafés aan toe en het mag duidelijk zijn dat Birmingham een culinaire macht is waarmee rekening moet worden gehouden.

Alle eclectische wijken van Brum zijn het bezoeken waard. In het postindustriële Digbeth vindt u een bruisende creatieve gemeenschap, het trendy Mosely voelt meer indie aan, en King's Heath is een echte buitenwijk. En de grootste aantrekkingskracht van Birmingham gaat uit van de goedgehumeurde, nuchtere 'Brummies'.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd

Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.

Onze bestemmingen in Verenigd Koninkrijk
Verenigd Koninkrijk
Een vlucht naar Edinburgh brengt u naar een stad met historische legendes, mythische wezens en oude kastelen.
Verenigd Koninkrijk
In Schotland weten ze wat genieten is, en in Glasgow kunnen ze dit als de beste.
Verenigd Koninkrijk
Buckingham Palace, Big Ben, de London Underground - het is geen wonder dat Londen een van de meest geliefde reisbestemmingen ter wereld is.
Verenigd Koninkrijk
Bezoek Manchester om een stad te ervaren die nooit teleurstelt, van geschiedenis die de wereld veranderde tot toonaangevende muziek.
Verenigd Koninkrijk
Newcastle upon Tyne is een van de meest energieke steden van het Verenigd Koninkrijk, met zijn elegante architectuur en dynamische nachtleven.