ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Vliegtickets naar Colombo

Sinds 2009 geniet Colombo van een wederopleving en het toerisme is daarom ook enorm in opkomst. Vluchten naar Colombo brengen u naar mooie nieuwe hotels, een nachtleven op de daken, goede restaurants, koffiehuisjes en kunstgaleries, die allemaal het wel en wee herleven van deze in toenemende mate kosmopolitische stad.

Visueel gezien is deze oude haven doordrenkt van contrasten. Tussen 1505 en 1948 werd Sri Lanka onderworpen aan de koloniale overheersing en de architectonische stijlen van de Portugezen, de Nederlanders en de Britten zijn daarvan nog steeds een duidelijk bewijs. Opvallende bezienswaardigheden zijn het oude Nederlandse ziekenhuis, nu een chique restaurant en winkelgebied, evenals het prachtig gerestaureerde Nationale Museum en het Galle Face Hotel.

Het opkomende Fort gebied is de thuisbasis van tal van koloniale gebouwen die zich in verschillende fases van restauratie bevinden, terwijl de buurt Pettah een multi-etnische groothandelsmarkt heeft.

De stad heeft geen duidelijk centrum en de bezienswaardigheden, restaurants en winkels zijn verspreid over een groot gebied. Het welvarende Cinnamon Gardens district, begrensd door de grootste groene ruimte in de stad, het Viharamahadevi park, heeft chique koffiehuisjes, boetiekhotels en spa's. Het op zaken georiënteerde Kollupitiya, op 15 minuten lopen van de torens van het World Trade Center, is bezaaid met luxe hotelketens. In Mount Lavinia, de zuidelijkste buitenwijk van Colombo, vindt u het belangrijkste strand van de stad.

Hoewel Colombo geen gebrek heeft aan mooie plekken om te verblijven, kunt u een paar roepies besparen door te kiezen uit een van het groeiende aantal budgethotels en hotels in de middenklasse en door te eten in de lokale eetgelegenheden, die authentieke Srilankaanse gerechten serveren.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd

Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner cartrawler. We zijn hiermee een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.200 internationale leveranciers kunt vergelijken, en het biedt geweldige tarieven voor meer dan 30.000 locaties in meer dan 145 landen.

Vluchten van België naar Colombo

1 bestemming