ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Vliegtickets naar Sri Lanka

Sri Lanka is in opkomst; toeristen trekken massaal naar de parel van de Indische Oceaan, dankzij het duizelingwekkende aantal bezienswaardigheden dat dit kleine eiland te bieden heeft.

Bezoekers vliegen doorgaans op Colombo, een bruisende stad waar tuk-tuks concurreren met bussen waaruit luide Indiase popmuziek klinkt, en waar designhotels, kunstgalerijen en chique boetieks uit de grond worden gestampt. Het Nederlandse ziekenhuis (Old Colombo Dutch Hospital), dat door de overheid is gerenoveerd ligt aan een plein dat omringd is met chique, nieuwe cafés en restaurants. Dit staat in schril contrast met het gammele forenzentraject dat langs de kust loopt, op slechts meters van de zee. En dit contrast is nou net wat Colombo zo aantrekkelijk maakt.

Het heerlijke eten is één van de geneugten van het land. De gerechten hier zijn een onstuimige combinatie van delicate smaken die variëren van kokosnoot tot curry, geserveerd met porties rijst. Zelfs de meest eenvoudige restaurants maken hun met zorg bereide sauzen en sambals zelf, met als resultaat één van de smaakvolste keukens ter wereld.

Ontdek de kust van Sri Lanka door een bezoek te brengen aan een aantal van de mooiste stranden, zoals die in Kalpitiya, waar grote ontwikkelingsprojecten staan gepland. Arugam Bay is helemaal geknipt voor surfers. En Unawatuna is toeristisch, maar superleuk. In de buurt van Mirissa kunt u ook walvissen spotten.

In het prachtige plaatsje Galle, met zijn enorme fort, vindt u smalle straatjes, restaurants en charmante cafés. Het is een paradijs voor iedereen die geïnteresseerd is in de koloniale architectuur. U vindt hier enkele van de beste hotels van het land, die gehuisvest zijn in oude koopmanshuizen. Maar als u liever aan de hitte wilt ontsnappen, ga dan richting het heuvelland. Hier bedekken theeplantages de glooiende heuvels en hebt u prachtige uitzichten, overal waar u maar kijkt.

Onze bestemmingen in Sri Lanka
Er is veel om dol op te zijn in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken