Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Brussel

Brussel heeft sinds 1992 een ware transformatie ondergaan toen het de hoofdstad werd van de Europese Unie (EU). Tijdens deze veranderingen werden oude gebouwen vervangen door modernere architectuur en bracht de EU geld in het laatje. Een vlucht naar Brussel is steeds populairder geworden en vandaag de dag is de stad een van de meest gewilde toeristische bestemmingen.

Het hart van het Brusselse leven - de café- en barcultuur - is nog steeds springlevend en één van de beste aspecten van de stad. En terwijl Brussel de thuisbasis is van tentoonstellingen en musea van wereldklasse, kan een aantal van de beste kunststukken worden gespot op de muren en gebouwen die u in het voorbijgaan passeert - vooral de muurschilderingen van Kuifje zijn een Brusselse specialiteit.

Ook het dineren in Brussel is een waar genot. Belgische gerechten leunen zwaar op rijke ingrediënten zoals room en paté, waardoor het een gastronomisch paradijs is en een plek om te genieten (en niet om calorieën te tellen). De Belgische keuken is één van de beste ter wereld en Brussel heeft zelfs meer Michelin-sterren (per hoofd van de bevolking) dan Parijs.

Hoewel de beste restaurants in Brussel meestal Belgisch zijn, zijn er een aantal goede alternatieven in de nabijheid van de Grote Markt; de thuishaven van een aantal kleine Midden-Oosterse, Turkse en Griekse restaurants waar u voor een paar euro kunt eten. Maar een papieren zak met frites (friet), rijkelijk voorzien van mayonaise, om van te genieten terwijl u de bezienswaardigheden verkent, is een simpel pleziertje dat tijdens uw bezoek dagelijks zou moeten worden herhaald.

Er is een breed aanbod aan hotels in Brussel, van goedkope en uitbundige tot ultraluxe gelegenheden. Brussel heeft ook een aantal boetiek- en designhotels, dus voor alle smaken en budgetten is er wel iets te vinden.

Steeds meer accommodaties zijn het hele jaar door geopend als gevolg van de groeiende populariteit van een stad die u lokt met zijn uitbundige nachtleven, keuken van wereldklasse en ontspannen cafécultuur. Probeer hier minstens een paar dagen door te brengen - u zult versteld staan hoeveel er valt te genieten.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd
Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.