Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Lyon

Er was een tijd dat vluchten naar Lyon alleen werden geboekt door de kenners; dit was een van de best bewaarde geheimen van Frankrijk - over het hoofd gezien door de massa die Parijs, het zuiden van Frankrijk en de Alpen bezocht. De inwoners van Lyon hielden de stad - met zijn geweldige gerechten, fantastische cultuur, heerlijke klimaat en de uitzonderlijke geschiedenis - helemaal voor zichzelf. Een korte wandeling door de oude binnenstad, een Werelderfgoedsite van UNESCO, bevestigt waarom: Lyon is schilderachtig, bruisend en boeiend zonder al te toeristisch te zijn. Lyon is zowel een stad om in te wonen als te bezoeken.

Een van de grootste trekpleisters van deze mooie Franse stad is het culinaire centrum, dat volgens sommigen het beste is in Frankrijk - en dat wil iets zeggen. Befaamde chef-koks en restaurants met Michelin sterren lijken op elke straathoek in Lyon te zitten, en u kunt heel gemakkelijk het overgrote deel van uw vakantiebudget besteden aan maaltijden in restaurants. En voor degenen die iets meer bescheiden, maar net zo lekker willen eten, heeft de stad tal van bouchons (tavernes), waar u 's avonds kunt zien hoe de lokale bevolking er niet voor terugdeinst een duit in het zakje te doen bij het koken en de bediening.

Buiten de restaurants, cafés en lounges in Lyon, zijn er veel bezienswaardigheden om te bezoeken. De musea en festivals van de stad weerspiegelen de status als een plaats met echte cultuur en innovatie - dit is immers de plaats waar de cinema het levenslicht zag (het Musée Lumière is een onmisbare bezienswaardigheid voor alle bioscoopbezoekers). In Lyon vindt u ook de grootste collectie impressionistische kunst buiten Parijs, in het Musée des Beaux Arts.

Zelfs het voetbalteam, Olympique Lyonnais, verhuisde naar een spectaculair nieuw stadion na het winnen van zijn allereerste landstitel in 2002. Als het eenmaal in de lift zit, is deze plek niet meer te stoppen.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd
Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.

Onze bestemmingen in Frankrijk
Frankrijk
Nice dankt haar reputatie grotendeels aan de weersomstandigheden, en de lange, hete zomers en milde winters maken het een perfecte bestemming.
Frankrijk
Ontdek Parijs, een van 's werelds meest geliefde steden, en geniet van architectonische wonderen, culinair eten en ongeëvenaarde kunstschatten.