Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Riyad

Riyad was eens een geïsoleerde lemen stad langs de handelsroutes in de woestijn, en is nu één van de rijkste steden ter wereld. Al tijdens de landing ziet u de wolkenkrabbers in Riyad, zoals de Al Faisaliah Toren, uit de stoffige woestijn oprijzen terwijl glimmende 4x4 terreinwagens over de snelwegen van de stad rijden in één van de voornaamste zakelijke bestemmingen die het koninkrijk rijk is.

De hoofdstad van Saoedi-Arabië is echter veel meer dan slechts een levendige zakelijke bestemming. Het is een schitterende oase waar Arabische tradities en westerse culturen samenkomen, en doet qua restaurants, hotels, geschiedenis en cultuur zeker niet onder voor de andere hoofdsteden in de Golf.

Riyad is centraal gelegen in het midden van het land, en is dan ook het kloppend hart van Saoedi-Arabië. Op korte rijafstand van het stadscentrum wordt u overal getrakteerd op het unieke Midden-Oosterse erfgoed, dat afkomstig is van de bedoeïenencultuur in de woestijn. Neem een kijkje op de beroemde kamelenmarkt aan de Dammam Road, net ten oosten van de stad, of ga per auto naar de 'Edge of the World’, de prachtige steile helling Turwaiq.

Als u op zoek bent naar een beetje verkoeling, ga dan richting het Lake Kharrarah Park en de Hifna-waterval aan de rand van de stad. Tijdens een periode van zware regen overstroomt het nationale park, en wordt zo omgetoverd tot een meer dat diep genoeg is om in te zwemmen. Het is ook nog eens een populaire picknickplek op warme middagen.

Sportactiviteiten zijn zeer populair in Riyad en de stad gonst gewoon op wedstrijddagen wanneer wel 70.000 fans zich begeven naar het King Fahd International Stadium. Als shoppen meer uw ding is, dan zijn er de vele winkelcentra waar met name vrouwen terechtkunnen voor de beste lokale en geïmporteerde sieraden, kleding en etenswaren.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd

Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.

Vluchten van België naar Riyad

1 bestemming

Onze bestemmingen in Saoedi-Arabië
Saoedi-Arabië
Terwijl uw vlucht naar Dammam de landing heeft ingezet, zult u de op vier na grootste stad van Saoedi-Arabië uit de woestijn zien oprijzen en schitteren met zijn internationale, olierijke allure.
Saoedi-Arabië
Jeddah kijkt uit over de Rode Zee en combineert op geraffineerde wijze moderne met oude elementen.
Saoedi-Arabië
Medina is een stad die doordrenkt is van religie. Breng een bezoekje aan Medina om de fascinerende mix van oude en nieuwe elementen te verkennen.