Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie
  1. Homepage
  2. Onze bestemmingen
  3. Het Midden Oosten
  4. Vliegtickets naar Saoedi-Arabië

Vliegtickets naar Saoedi-Arabië

Het merendeel van het toerisme in het Koninkrijk richt zich op een pelgrimtocht naar Mekka, met elk jaar meer dan 10 miljoen reizigers die een bezoek brengen aan de heilige stad van de Islam. Maar de grootste exporteur van olie ter wereld en één van de rijkste landen op aarde probeert dat feit te veranderen en reizigers over te halen langer te blijven. De meeste bezoekers hebben een visum nodig voor vluchten naar Saoedi-Arabië, maar deze eis geldt niet voor inwoners van bepaalde landen, zoals Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Oman en Qatar.

De natuurlijke schoonheid van de lege stranden aan de Rode Zee, zoals Haql, Al-Shuaibah, Beesh, Yanbu en Farasan, zandduinen tot in het oneindige en rijke koraalriffen trekken bezoekers naar het land. Daarnaast zijn er meer dan 200 openbare en privémusea door het hele land, waarvan het National Museum in de hoofdstad Riyad één van de mooiste is.

Het Asirgebergte in het zuidwesten is één van de meest afgelegen gebieden op aarde. Breng een bezoek aan Madain Saleh, waar 131 tombes in de grond begraven liggen, het voormalige handelscentrum Al-Faw en het Najran Fort.

De hotels in Saoedi-Arabië variëren van vijfsterrenluxe tot eenvoudige, schone accommodaties. Het Al Ahsa InterContinental en het Four Seasons Hotel Riyadh zijn twee van de beste, en het eigenzinnige Al-Barraq Hotel is een optie voor de excentrieke reiziger.

Onze bestemmingen in Saoedi-Arabië
Terwijl uw vlucht naar Dammam de landing heeft ingezet, zult u de op vier na grootste stad van Saoedi-Arabië uit de woestijn zien oprijzen en schitteren met zijn internationale, olierijke allure.
Jeddah kijkt uit over de Rode Zee en combineert op geraffineerde wijze moderne met oude elementen.
Medina is een stad die doordrenkt is van religie. Breng een bezoekje aan Medina om de fascinerende mix van oude en nieuwe elementen te verkennen.
Breng een bezoekje aan Riyad, het kloppend hart van Saoedi-Arabië, om een schitterende oase vol met restaurants, hotels en geschiedenis te ontdekken.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken