Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Islamabad

Deze stad, gebouwd in de jaren 60, is een passend eerbetoon aan de moderne stedenbouw met een uitstekende verbinding naar de internationale luchthaven van Islamabad, waar de vluchten naar Islamabad landen.

Het werd oorspronkelijk gebouwd om Karachi te vervangen als hoofdstad van Pakistan. De stad, die aangelegd is in de vorm van een driehoek, is opgedeeld in verschillende sectoren en elke sector heeft zijn eigen parken en groene gebieden.

Het is een prachtige reisbestemming voor iedereen met interesse voor geschiedenis. U kunt het culturele en maatschappelijke erfgoed van Islamabad ontdekken in het Lok Virsa Museum, dat veel huishoudelijke voorwerpen en muziekinstrumenten heeft, of een korte reis maken om de fascinerende Griekse en boeddhistische archeologische opgravingen rond Taxila te bezoeken.

De hoofdstad heeft ook een 'dubbelstad'. Op slechts 14 km van Islamabad vindt u Rawalpindi (met de lokale bijnaam Pindi) en deze twee steden zijn in de afgelopen jaren meer samengevoegd. Daar waar Islamabad was gepland, is Rawalpindi grondwettelijk uitgegroeid van een klein dorp aan een doorgaande weg tot een stedelijk gebied.

Islamabad zelf is kosmopolitisch, met een langzamer tempo in vergelijking met Karachi. Terwijl andere steden in Pakistan vaak groot en chaotisch zijn, is Islamabad groen, ruim opgezet en eenvoudig te bereizen. De verschillende heuvels die de stad omringen zijn ideaal om te wandelen. Deze heuvels zorgen er ook voor dat de stad vier verschillende seizoenen heeft, met de moessons die plaatsvinden in de maanden juli en augustus.

Zin in een goede winkelervaring? Ga naar het commerciële blauwe gebied in de buurt van de Jinnah straat. In de buurt bevindt zich ook de Jinnah markt, vol met lokale boetiekjes en een van de hipste plekken in de stad. Als u op zoek bent naar een ouderwetse mogelijkheid om te pingelen, kunt u de zondagsmarkt in de buurt van de Rode Moskee bezoeken, waar van alles, van kruiden tot snuisterijen, wordt verkocht.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd

Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.

Vluchten van België naar Islamabad

1 bestemming

Onze bestemmingen in Pakistan
Pakistan
Uw verblijf in cricket-crazy Karachi wordt wat u er zelf van maakt; spannend, commercieel of historisch.
Pakistan
Lahore is het ongeëvenaard cultureel centrum van Pakistan en de perfecte plek om helemaal op te gaan in de geschiedenis en te genieten van een aantal fantastische Pakistaanse gerechten.
Pakistan
Islamabad mag dan de hoofdstad zijn, maar Peshawar staat bekend als een van de mooiste en meest intrigerende steden van Pakistan.
Pakistan
Ontdek Sialkot, een bruisende stad verborgen in een eclectisch landschap.