Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Sialkot

In de rechterbovenhoek van Pakistan ligt Sialkot, de hoofdstad van de provincie Punjab. Deze trotse, oude stad, ooit de meest oostelijke buitenpost van het imperium van Alexander de Grote, heeft veel wonderen.

Doordat Sialkot deel heeft uitgemaakt van het Griekse, Mogol, Afghaanse en Britse Rijk, is de geschiedenis van deze stad fascinerend. Om Sialkot in al haar bruisende glorie te zien, gaat u naar het centrum, Chowk Allama Iqbal, vanwege de pleinen, restaurants en bazaars.

Sialkot is altijd een centrum van nijverheid geweest. Al duizenden jaren heeft de stad vele dingen vervaardigd, van stenen die door heel Azië werden getransporteerd, de papierfabricage in de 16e eeuw tot aan de hedendaagse moderne fabrieken, die van alles produceren, van voetballen voor de FIFA tot chirurgische instrumenten.

Hoewel deze stad voornamelijk gericht is op het bedrijfsleven en de handel, is er nog genoeg te zien. De meest beroemde bezienswaardigheid, de Clock Tower, steekt hoog uit boven Sadar Bazar, een netwerk van kleine straatjes waar van alles onder de zon verkocht wordt en waar de stad samenkomt voor de handel en de gezelligheid.

U kunt in Sialkot kiezen uit een compleet aanbod aan accommodaties, en er zijn tal van nieuw gebouwde hotels gunstig gelegen in het centrum van de stad. Terwijl het wegennet en de infrastructuur modern zijn, is het openbaar vervoer erg beperkt en u kunt beter een auto, auto-riksja of taxi huren.

Om even te ontsnappen aan de drukte, gaat de lokale bevolking naar Marala Headworks, ongeveer 40 minuten ten noorden van de stad. Dit hydro-engineering project is uitgegroeid tot een populair wildreservaat, watergebied en picknickplaats.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd
Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.

Vluchten van België naar Sialkot

1 bestemming

Onze bestemmingen in Pakistan
Pakistan
Het door groene heuvels omringde Islamabad, met haar intrigerende geschiedenis, adembenemende briljante gerechten en een breed assortiment aan opties, zal zeker indruk op u maken.
Pakistan
Uw verblijf in cricket-crazy Karachi wordt wat u er zelf van maakt; spannend, commercieel of historisch.
Pakistan
Lahore is het ongeëvenaard cultureel centrum van Pakistan en de perfecte plek om helemaal op te gaan in de geschiedenis en te genieten van een aantal fantastische Pakistaanse gerechten.
Pakistan
Islamabad mag dan de hoofdstad zijn, maar Peshawar staat bekend als een van de mooiste en meest intrigerende steden van Pakistan.