Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Wenen

Historisch gezien heeft Wenen vele rollen gespeeld. Het was ooit de zetel van het Oostenrijks-Hongaarse Keizerrijk. De stad was de thuisbasis van Freud, Trotski, Tito, Hitler en Stalin (die allemaal op hetzelfde moment in de stad leefden, en zich niet bewust waren van elkaars bestaan en de rol die ze zouden spelen in het vormgeven van de eeuw). Later, tijdens de Koude Oorlog, was het een speeltuin voor de spionnen van beide kanten van het IJzeren Gordijn. Tegenwoordig is het de thuisbasis van het grootste aantal ambassadeurs, diplomaten en politieke gezanten ter wereld. U kunt met ze meereizen op vluchten naar Wenen.

De stad straalt een unieke ouderwets keizerlijke charme uit - de goudomrande paleizen en operahuizen staan model voor Europa's excessen die voorafgingen aan de Eerste Wereldoorlog. Nu geven ze de stad een sprookjesachtige sfeer - vooral met Kerstmis wanneer de feestlichtjes branden en de markten in volle gang zijn.

Dit wil echter niet zeggen dat een bezoek aan Wenen beperkt is tot de winter. In de zomer is het er prachtig - een seizoen dat al fresco dineren, drinken en feesten met zich meebrengt. Tussen mei en juni zijn er tal van buitenfestivals, die uitmonden in het jaarlijkse driedaagse Donauinselfest - Europa's grootste gratis feest in de open lucht.

De charme van Wenen beperkt zich niet alleen tot de rijke geschiedenis. Tegenwoordig is de Oostenrijkse hoofdstad een levendig, kosmopolitisch centrum. Het is een stad van schitterende dure boetieks, Michelin sterren restaurants en cultuur. Het is ook een toplocatie voor moderne hedendaagse kunst, pop-up restaurants, elektronische muziek en drukke achterbuurtlounges. Al met al is het een stad met prachtige contrasten en tegenstellingen, en een fascinerende plek om te bezoeken.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd
Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.