Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Athene

Er zijn maar weinig plaatsen die de historische en culturele bezienswaardigheden van Athene kunnen evenaren. Dat komt door de rijke geschiedenis - het is de oudste hoofdstad van Europa, het was de thuisbasis van vele befaamde filosofen en toneelschrijvers uit de laatste drie millennia, en het is één van de oudste steden ter wereld. Bovendien zijn de oude monumenten overal ter wereld bekend, zoals het Parthenon op de heuvel Akropolis. Een vlucht naar Athene is als een reis terug in de tijd.

Maar Athene heeft veel meer te bieden dan zijn fascinerende geschiedenis, bijvoorbeeld de moderne stad. Sinds de stad gastheer was van de Olympische Spelen in 2004 hebben toenemende investeringen in de infrastructuur van Athene in combinatie met de vernieuwing van verborgen juweeltjes, de Griekse hoofdstad aantrekkelijker gemaakt dan ooit.

Er is een ruime keuze als het gaat om wat u kunt doen, wat te eten en waar te verblijven; er is van alles, van traditionele vijfsterrenhotels die wereldleiders ontvangen tot hippe en funky hostels.

Het eten is een bijzonder hoogtepunt - u vindt kleine tavernes comfortabel gelegen naast eetgelegenheden met meerdere Michelinsterren die voortdurend de grenzen van de Griekse keuken opzoeken. En u vindt nog meer lekkernijen van hoge kwaliteit in de chique boetieks van Attica of de wijk Ermou.

En hoewel deze stad doordrenkt is van geschiedenis, vraagt de jeugdige, speelse kant van de stad ook om aandacht. De historische locaties zijn een must om te bezoeken - ze worden niet zonder reden vereerd - maar het is goed om tijd vrij te maken en rond te dwalen in een vernieuwd gebied als Gazi.

Er zijn andere hippe gebieden ontstaan met een levendige keuze aan lounges, restaurants en uitgaansgelegenheden, dus uitgaan tot in de vroege uurtjes met de lokale bevolking is zowel eenvoudig als leuk. Geniet van een kopje koffie en keftedes, en zie hoe de wereld aan u voorbijgaat, of bekijk de stad in zijn geheel vanaf het uitkijkpunt op de berg Lycabettus.

En als u vol indrukken bent van de bezienswaardigheden in de stad, ga dan naar een van de prachtige stranden zoals Legrena of Votsalakia.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd

Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.