Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Vietnam

De weerbaarheid van het Vietnamese volk is zichtbaar in de wijze waarop het land zichzelf weer heeft opgebouwd en omgetoverd tot één van de populairste toeristische hotspots in Zuidoost-Azië. Geflankeerd door Cambodja en Laos, en met Thailand binnen handbereik, is Vietnam nu één van de bezienswaardigheden in het reisschema van backpackers.

Een leuke plek om te beginnen is Ho Chi Minhstad (voorheen Saigon), een bruisende stad in het zuiden. Met een bevolking van meer dan zeven miljoen mensen (en schijnbaar twee keer zoveel motoren), is het hectische tempo van het leven opzwepend, vooral voor bezoekers die hier voor de eerste keer komen. U vindt hier ook nog eens een aantal van de meest luxueuze hotels, chicste restaurants en lekkerste eetkraampjes van het land. Ho Chi Minh is ook één van de beste plaatsen om meer te weten te komen over de geschiedenis van Vietnam. Culturele bezienswaardigheden zoals het Herenigingspaleis en het War Remnants Museum zijn hier gevestigd.

Hanoi in het noorden is een (enigszins) rustigere stad, en de hoofdstad van Vietnam. Het is een fascinerende mix van invloeden uit China en Frankrijk en dat ziet u overal in terug, van de architectuur tot de restaurants. Er zijn tal van bezienswaardigheden te zien, waaronder de beroemde 11e-eeuwse Tempel van de Literatuur en de labyrintische straatjes van de oude wijk.

Maar misschien is de voornaamste reden om richting het noorden van Vietnam te gaan wel de Ha Longbaai. Deze Unesco Werelderfgoedlocatie is verbluffend mooi - een verzameling van meer dan 3.000 kalksteenkarsten die uit de serene lagune steken, afgewisseld met eilanden waar u enkele van de mooiste en meest serene stranden van het land zult vinden. U kunt kiezen uit tal van excursies, maar de beste zijn degene waarbij u kunt overnachten op een boot op het water - een onvergetelijke ervaring.

Onze bestemmingen in Vietnam
Hanoi, de bruisende hoofdstad van Vietnam, is een trekpleister vanwege meer redenen dan dat er in deze kleine ruimte passen.
Proef het eten op straat, ontdek de fascinerende geschiedenis en laat u meesleuren in de drukte, het lawaai en het leven van Ho Chi Minhstad.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken