Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar San Francisco

Neem een vlucht naar San Francisco en dompel uzelf onder in het soort stad waar u kunt kiezen uit een goedkope burrito uit een Mexicaanse snackautomaat aan de Market Street, of een voortreffelijk proefmenu aan de Spear Street (die beide gegarandeerd smakelijk zullen zijn). Dit is een plek waar de wereldberoemde Golden Gate Bridge het ene moment prachtig door de zon wordt belicht en het volgende moment in mist is gehuld.

Ongeacht het weer, de architectuur van San Francisco is altijd indrukwekkend. Naast zijn iconische brug is er ook de Coit Tower op Telegraph Hill. Deze werd gebouwd in de jaren 30 als erfenis van Lillie Hitchcock Coit, die een legaat van $ 125.000 achterliet aan de metropool "met het doel schoonheid toe te voegen aan de stad die ik altijd heb liefgehad".

Het is een prachtige en ook eclectische plek. San Francisco is een gemeenschap waar hipsters in de Tenderloin ('TL' voor de lokale bevolking) wonen, naast de kantoren van bedrijven die miljarden dollars waard zijn zoals Twitter en Uber. Airbnb, de service waarmee mensen hun appartementen verhuren, begon hier en blijft het goed doen. In feite kan het verblijf in een cool loftappartement, terwijl de bewoners buiten de stad zijn, zelfs goedkoper zijn dan een hotel, en het geeft u het gevoel een echte lokale inwoner te zijn.

Gezien de grootte van San Francisco, er wonen minder dan een miljoen mensen in het overvolle gebied van 11 bij 11 km, heeft het van oudsher een grote rol gespeeld in de cultuur van de Verenigde Staten. Als gevolg hiervan hebben veel van de dingen die u in San Francisco kunt doen zowel een historisch element als een moderne functie.

Decennia geleden was de stad het hart van de hippiebeweging van de jaren 60, die in 1967 zijn hoogtepunt bereikte in de Summer of Love. De stad inspireerde zelfs het beroemde nummer San Francisco (Be Sure To Wear Flowers In Your Hair) van Scott Mckenzie. Als u in die tijd bent geïnteresseerd, dan is de beroemde Haight-Ashbury in San Francisco een geweldige plek om te bezoeken.

Destijds was deze wijk de woonplaats van sterren zoals Janis Joplin, Jimi Hendrix, de Grateful Dead en Jefferson Airplane. Zoek naar platen bij Amoeba Music in deze buurt en snuffel in de boeken bij City Lights voor een blik in het verleden en een kans om een zeer cool souvenir te vinden.

Wat eten betreft, bestaat het gerucht dat als iedereen die in San Francisco woont op hetzelfde moment uit eten zou gaan, er voor iedereen een stoel in een restaurant te vinden zou zijn. De waarheid van deze stadslegende is discutabel maar de realiteit van de stad als een van de beste culinaire bestemmingen in de Verenigde Staten is dat niet. Op geen enkele andere plek wordt in zo'n kleine ruimte zo'n grote verscheidenheid aan mogelijkheden gepresenteerd, van goedkoop goed Mexicaans eten tot dure nieuwe Amerikaanse klassiekers.

San Francisco bevindt zich in de nabijheid van boerderijen, wat betekent dat elk restaurant uitzonderlijk verse producten gebruikt en dat zelfs de betaalbaarste gerechten gezond en voedzaam zijn. De beste restaurants in San Francisco kijken allemaal vooruit, van het baanbrekende Nopa to Range, waar het eten zo vers is dat u het gevoel krijgt dat het zojuist nog op het land stond.

Vandaag de dag mag de Summer of Love over zijn, maar dat positieve, creatieve gevoel blijft sterk aanwezig in de City by the Bay.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd
Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.

Onze bestemmingen in Verenigde Staten
Verenigde Staten
Boston is een krachtige mix van Amerikaanse geschiedenis, tradities van de arbeidersklasse en toonaangevende elegantie.
Verenigde Staten
Chicago is het soort stad waar u voor een weekend of een maand heen kunt gaan en waar u hoe dan ook betoverd zult worden.
Verenigde Staten
Ervaar de cowboycultuur, zuidelijke gastvrijheid en schitterende wolkenkrabbers in deze bruisende metropool. Laat u charmeren door Dallas-Fort Worth, een verhaal van twee steden.
Verenigde Staten
Houston is een rodeostad, kunstbestemming, centrum van ruimtevaartinnovatie en hippe eetbestemming en heeft veel te bieden aan de vele bezoekers.
Verenigde Staten
Van kunstmusea van wereldklasse tot onberispelijke onafhankelijke restaurants, klassieke Hollywood-bezienswaardigheden tot spannende outdooractiviteiten, LA heeft het allemaal.
Verenigde Staten
Neem het vliegtuig naar Miami, een levendige kuststad met iconische art-decogebouwen, prachtige stranden, tropische tuinen en heerlijk eten.
Verenigde Staten
De Big Apple is de plek waar talloze iconische monumenten, culturele hoekstenen en goddelijk eten een eclectische, onstuimige mix vormen.
Verenigde Staten
Bezoek Orlando, ongetwijfeld 's werelds leukste stad, om van enkele van de beroemdste pretparken en nog veel meer te genieten.
Verenigde Staten
Seattle, omgeven door weelderige bossen, zit vol fantastische restaurants, sportvelden en uitgaansgelegenheden die gegarandeerd een blijvende indruk achter zullen laten.
Verenigde Staten
Washington D.C. is in één woord monumentaal en neemt een belangrijke plaats in de Amerikaanse geschiedenis in met haar vele wereldberoemde monumenten.