Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Ahmedabad

U kunt niet ontsnappen aan het mooie en complexe verleden van Ahmedabad, de hoofdstad van de Indiase noordwestelijke staat Gujarat. Deze belangrijke cricketliefhebbende metropool is een van de grootste en snelst groeiende centra van India.

Ahmedabad, dat verticaal opgesplitst is door de rivier de Sabarmati, heeft haar oude stad op de oostelijke oever, een oud doolhof vol sensationele avondmarkten, drukke restaurants en interessante musea, zoals het Calico Museum of Textiles (dat één van 's werelds mooiste collecties van handgemaakte kleding huisvest).

Ahmedabad was ooit bekend als het 'Manchester van India' vanwege haar kledingindustrie. Vandaag de dag kunt u naar Dhalgarwad gaan om een regenboog van stoffen te bekijken. Verschillende pols (wijken) zijn gespecialiseerd in verschillende ambachten, zoals Madhupura, waar u traditionele schoenen, mojari, kunt kopen.

Verdwaal in de kleine steegjes van Bhadra, dwaal door een van de 50 hindoeïstische en Jain tempels en ontdek een India met één voet in het verleden. Voor een meer recent stukje geschiedenis, kunt u de rivier volgen naar het vreedzame Sabarmati Ashram, het huis van waaruit Mahatma Gandhi de Indiase onafhankelijkheidsbeweging begon.

Terwijl de meeste inwoners van Ahmedabad ervoor kiezen vegetariër te zijn, kunt u een reeks van lekkernijen op straat proberen op de beroemde Manek Chowk markt, waar in de namiddag ook verfijnde sieraden worden verkocht. Als u hier in oktober bent, zorg er dan voor dat u aanwezig bent bij de Garba, de kleurrijke traditionele dans van Gujarat, die tijdens het Navratri (Negen Nachten) festival wordt getoond.

Als het dagelijks verkeer van de stad rond de oude poorten van de oude stad wervelt, kunt u naar het westen aan de overkant van de rivier gaan voor moderne winkelcentra, straten in koloniale stijl, internationale hotels en wolkenkrabbers. De moderne architectonische pionier Le Corbusier ontwierp een aantal gebouwen in Ahmedabad, waaronder het museum Sanskar Kendra, dat inzicht geeft in de stad. Als u eenmaal ingecheckt bent en uitgepakt heeft, kunt u de schemering doorbrengen aan het 600 jaar oude door de mens gecreëerde uitgestrekte Kankaria meer, dat omringd wordt door bezienswaardigheden in eigen bezit.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd

Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.

Vluchten van België naar Ahmedabad

1 bestemming

Onze bestemmingen in India
India
Als u graag de toekomst van India wilt ervaren, dan zou Bengaluru boven aan uw lijstje moeten staan.
India
Er is in Kolkata geen tekort aan dingen om te doen, en haar aanstekelijke creatieve geest zal zeker een blijvende indruk achterlaten.
India
Met haar warme klimaat, fascinerende cultuur en smakelijke gerechten, zou het geen verrassing moeten zijn dat Chennai een van de meest bezochte steden van India is.
India
Zodra vluchten naar Delhi geland zijn, duurt het niet lang voordat de levendige geest van de stad haar gasten charmeert.
India
Een mooie combinatie van historische smalle steegjes en stedelijke chique moderniteit is slechts één van de vele charmes van Hyderabad.
India
Terwijl Kochi doordrongen is van historische betekenis, is er ook een moderne kant, waaronder een van de beste moderne kunstscenes van India.
India
Het Mumbai van de eenentwintigste eeuw is een stad met diversiteit en opwinding, vol levendige markten, kleurrijke festivals, cricket en Bollywood-glamour.
India
Er is meer te zien in Trivandrum dan het oog doet vermoeden. Deze stad heeft persoonlijkheid en die zult u willen leren kennen.