Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Khartoem

Vluchten naar Khartoem, de hoofdstad van de republiek Soedan, brengen u naar de plek waar de Witte Nijl en de Blauwe Nijl samenkomen, in Noordoost-Afrika. Khartoem is een bruisende en moderne stad, het kloppende commerciële hart van dit reusachtige islamitische Afrikaanse land.

En als u de twee machtige rivieren in actie wilt zien – ja, ze hebben twee verschillende kleuren – moet u naar de White Nile Bridge gaan. Hier ziet u hoe de langste rivier ter wereld haar bijna 7000 km lange reis voortzet, en u kunt dit zelf beleven tijdens een cruise bij zonsondergang bij de Marin Water Sports Club. (En als een van de zonnigste steden ter wereld, met meer dan 3700 uur zon per jaar, bent u verzekerd van voldoende tijd om te zonnebaden.)

Om de lokale cultuur mee te maken, loopt u in de late vrijdagmiddag door de door bomenrijen omgeven straten van het centrum naar de Hamed El-Nilmoskee om een spannende opvoering te zien van de wervelende derwisjen.

Als u liever op traditionele wijze wilt winkelen, moet u ten zuiden van de Great Mosque (Masjid Al-Kabir) zijn waar u de beroemdste soek van de stad aantreft, Souq Al-Arabi, die diverse blokken beslaat. Koop souvenirs in de soek die gewijd is aan goud, of – als u op zoek bent naar wat meer internationale mode – ga naar de Al Waha Mall of Afra Mall van Khartoem in Arkaweet, waar u westerse kledingwinkels en cafés aantreft.

Khartoem heeft een handvol internationale hotels zoals het Corinthia en het Al Salam Rotana, maar er zijn ook verschillende lokale accommodaties die in ieder budget passen. De stad is eenvoudig per taxi of auto-riksja te doorkruisen en er is een openbare busdienst die bijna 24 uur per dag beschikbaar is.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd

Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner cartrawler. We zijn hiermee een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.200 internationale leveranciers kunt vergelijken, en het biedt geweldige tarieven voor meer dan 30.000 locaties in meer dan 145 landen.

Vluchten van België naar Khartoem

1 bestemming