Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Voordat u gaat vliegen

Toegankelijk reizen

Plan een soepele, veilige en comfortabele reis met onze reishulp en medische services.

Als u hulp nodig heeft tijdens uw reis, zorgen wij ervoor dat uw hele reis veilig en comfortabel verloopt. Laat ons weten wat voor soort hulp u nodig heeft, op de luchthaven en tijdens uw vlucht. U kunt het ons laten weten wanneer u boekt, of minimaal 48 uur voordat uw reis begint. Bekijk hier onze lokale telefoonnummers. U kunt ook uw reisbureau vragen alles te regelen.

Hulp voor passagiers met een gehoorstoornis

Een boeking indienen

Als u een gehoorstoornis heeft en hulp nodig heeft voor uw reis, breng ons dan op de hoogte als u boekt of neem een paar dagen voor uw vlucht contact met ons op.

Als u vanuit de V.S. of Canada vliegt, kunt u contact met ons opnemen via ons teksttelefoonnummer 1-888-3201576.

Op de luchthaven

We kunnen op alle luchthavens een meet & assist-service van de incheckbalie tot de gate regelen en van het vliegtuig naar uw vervoersmiddel.

U vindt schermen met vluchtinformatie op de luchthaven en bij de vertrekgate. U kunt onze gratis Emirates App downloaden voor live reisupdates tijdens uw reis. Deze bestaan uit inchecktijden, instapaankondigingen, uw bagagebandnummer bij aankomst in Dubai en eventuele wijzigingen in uw vlucht, zoals vertragingen of annuleringen.

Als u ons dit vraagt bij het inchecken, kunnen wij u vertellen of uw vlucht is vertraagd of de vertrekgate is veranderd. U kunt ook altijd onze teamleden om meer informatie vragen.

Aan boord

 • Al onze veiligheidsvideo's zijn in het Engels en Arabisch ondertiteld. En op bepaalde routes hebben we veiligheidsvideo's met ondertitels in andere talen.
 • We kunnen u ook persoonlijk veiligheidsinstructies geven tijdens uw vlucht. De bemanning zal u benaderen als u al contact met ons heeft opgenomen. Anders kunt u het altijd vragen. Ze leggen de veiligheidsprocedures en locaties van uitgangen uit, en hoe wij u het best kunnen helpen.
 • Een lid van onze bemanning zal u laten weten als er een aankondiging wordt gedaan aan boord.
 • Om veiligheidsredenen kunnen we u geen stoel bij de uitgang aanbieden.

Entertainment aan boord

Een groot deel van onze films en televisieseries heeft ondertitels voor spraak en geluid. U kunt onze hoofdtelefoons gebruiken met standaard gehoorapparaten die in de T-positie zijn geschakeld. Als u uw afspeellijst wilt plannen, kunt u hier de films en televisieseries met ondertiteling van deze maand bekijken.

Hulp voor passagiers met een visuele beperking

Een boeking indienen

Als u begeleiding op de luchthaven en hulp aan boord nodig heeft, breng ons daar dan van op de hoogte als u boekt of neem een paar dagen voor uw vlucht contact met ons op.

Op de luchthaven

We kunnen op alle luchthavens een meet & assist-service van de incheckbalie tot de gate regelen of van het vliegtuig naar uw vervoersmiddel.

Op de luchthaven wordt altijd informatie over het instappen omgeroepen en u kunt altijd een van onze teamleden om informatie vragen.

Aan boord

 • We kunnen u ook persoonlijk veiligheidsinstructies geven tijdens uw vlucht. De bemanning zal u benaderen als u al contact met ons heeft opgenomen. Anders kunt u het altijd vragen. Ze leggen de veiligheidsprocedures en locaties van uitgangen uit, en hoe wij u het best kunnen helpen.
 • Onze bemanning zal de menuopties aan u voorlezen en u uitleg geven over de plaatsing van de spullen die voor u liggen.
 • Om veiligheidsredenen kunnen we u geen stoel bij de uitgang aanbieden.

Entertainment aan boord

Een groot deel van onze films en televisieseries zijn voorzien van een audiobeschrijving waarbij wordt uitgelegd wat er in de scène gebeurt. U kunt hier de films en televisieseries met audiobeschrijving van deze maand bekijken.

Reizen met een geleidehond

Uw geleidehond of hulphond mag gratis met u meereizen en op bepaalde routes in de cabine meereizen. U moet ons hier minimaal 48 uur voor uw vlucht van op de hoogte brengen, zodat we kunnen zorgen dat alles goed wordt geregeld. Verder op deze pagina vindt u meer informatie over vliegen met een geleidehond.

Hulp bij mobiliteit

Een boeking indienen

Wij helpen u met alle plezier als u hulp nodig heeft om uzelf door de luchthaven of in de cabine van het vliegtuig te verplaatsen. We kunnen op elke luchthaven een rolstoel regelen en we kunnen u helpen als u met uw eigen rolstoel of loophulpmiddelen reist. Breng ons hiervan op de hoogte als u boekt of neem 48 uur voor uw vlucht contact met ons op.

Op de luchthaven

We kunnen u helpen van de bagageafgifte bij de terminalingang tot uw vlucht en bij aankomst vanaf uw vlucht naar het ophaalpunt.

Reizen met uw rolstoel of loophulpmiddel

U mag medische apparatuur en maximaal twee loophulpmiddelen meenemen naar de cabine, zoals uw eigen inklapbare handbewogen rolstoel. Deze tellen niet mee voor uw totale bagagevrijdom voor de cabine.

We moeten voor uw vlucht eerst controleren of uw rolstoel of loophulpmiddelen veilig in de cabine kunnen worden meegenomen en dat we genoeg ruimte hebben. Anders zult u ze moeten inchecken.

Uw rolstoel of loophulpmiddel inchecken

U kunt uw rolstoel of loophulpmiddel inchecken, afhankelijk van het formaat en gewicht. Het moet goed zijn ingepakt, zodat het veilig mee kan in het ruim van het vliegtuig.

Er staat een rolstoel voor u klaar als u landt. U kunt vervolgens uw eigen rolstoel of loophulpmiddel bij de bagageband ophalen.

Elektrische rolstoelen en loophulpmiddelen

Er gelden extra veiligheidsregels voor het meenemen van bepaalde accu's. We willen vóór uw vlucht het type accu, het formaat van de rolstoel en het gewicht weten. We adviseren u ook om drie uur voor uw vlucht op de luchthaven aanwezig te zijn, zodat we wat extra tijd hebben om te zorgen dat uw loophulpmiddel veilig en binnen de regels wordt vervoerd.

Stokken, krukken en wandelstokken

U mag een stok, krukken of een wandelstok mee aan boord nemen en wij zorgen dat het veilig wordt opgeborgen.

Voorrang bij het instappen

U kunt vragen om als eerste aan boord van het vliegtuig te gaan, als u meer tijd wilt om uw plek te vinden.

Hulp en toegankelijkheid voor uw vlucht

Hulp bij mobiliteit

Onze bemanning kan alles wat u nodig heeft voor u uit de bagagevakken halen en er is een rolstoel in het vliegtuig aanwezig om u te helpen als u zich moet verplaatsen.

Toegankelijke stoelen

We geven u een toegankelijke stoel in het gangpad. Onze stoelen hebben beweegbare leuningen die het eenvoudiger maken om in de rolstoel te gaan zitten als u die nodig heeft. Om veiligheidsredenen kunnen we u geen stoel bij de uitgang aanbieden.

Reizen met een verzorger

Onze bemanning kan u helpen als u zich door het vliegtuig moet verplaatsen, maar kan u niet tillen. Als u extra hulp nodig heeft bij het bereiken van uw rolstoel of bij toiletbezoek, of als u persoonlijke verzorging, hulp bij het eten of bij het toedienen van medicatie nodig heeft, moet er een verzorger met u meereizen. Verder op deze pagina vindt u meer informatie over vliegen met een verzorger.

Hulp voor passagiers met een verstandelijke of ontwikkelingsbeperking

Neem contact met ons op om te bespreken hoe wij u kunnen helpen.

We kunnen op de luchthaven ook helpen door uitleg te geven over bordjes die de weg wijzen en u te vertellen hoe u bij de immigratie, beveiliging en gate komt, en we kunnen u de weg wijzen naar faciliteiten zoals stille ruimtes en lounges. U kunt ook vragen of u als een van de eersten aan boord van het vliegtuig mag, zodat u de tijd heeft om uw plek te vinden.

Als u niet in staat bent om veiligheidsinstructies te begrijpen of volgen, moet u om veiligheidsredenen met iemand meereizen.

Autistisch-vriendelijke reisgids

Deze Autistisch-vriendelijke reisgids helpt u bij het plannen van uw reis door de luchthaven Dubai International. U vindt informatie over de verschillende stappen en hoe het personeel u kan helpen.

Hulp met zuurstof

Therapeutische zuurstof

We kunnen gratis therapeutische zuurstof aan boord aanbieden. U moet minimaal 48 uur voor uw vlucht ons medische formulier invullen om ons te laten weten welke doorstromingssnelheid u nodig heeft in liter per minuut.

Reizen met uw draagbare zuurstofconcentratiesysteem (POC)

U kunt uw eigen POC meenemen als die is goedgekeurd en toegestaan voor gebruik aan boord. U hoeft ons medische formulier niet in te vullen.

De goedgekeurde modellen zijn:

 • Airsep Focus
 • AirSep Free Style
 • Airsep Free Style 5
 • Airsep Lifestyle
 • Delphi RS-00400
 • DeVilbiss Healthcare iGo
 • Inogen One
 • Inogen One G2
 • Inogen One G3
 • Inogen One G4
 • Inova Labs LifeChoice
 • Inova Labs Lifechoice Activox
 • International Biophysics LifeChoice
 • Invacare Solo2
 • Invacare XPO2
 • Oxlife Independence
 • Oxus RS-00400
 • Oxywell Oxygen System (model 4000)
 • Precision Medical EasyPulse
 • Respironics EverGo
 • Respironics SimplyGO
 • S8 AutoSetSpirit
 • SeQuel Eclipse
 • eQuinox Oxygen System (model 4000)
 • SeQuel SAROS
 • VBOX Trooper

Voordat u op reis gaat met uw POC

Zorg dat u genoeg accu's bij u heeft voor de volledige reis (houd rekening met overstaptijden en onverwachte vertragingen), omdat u de POC niet kunt aansluiten op de stroombron in uw stoel.

U mag aanvullende POC's in het ruim meenemen, zolang:

 • De POC leeg is en niet onder druk staat
 • De batterij is verwijderd en apart is ingepakt
 • De POC verzonken accupolen heeft en apart ingepakte accupolen geen metalen objecten en andere accupolen kunnen raken

Verklaring van een arts voor reizen met een POC

U moet een ondertekende doktersverklaring bij u hebben als u incheckt voor uw reis, zodat u voldoet aan de regelgeving van de General Civil Aviation Authority (GCAA) van de V.A.E.

U kunt hier een voorbeeld van een doktersverklaring voor het gebruik van een POC downloaden.

De brief moet verklaren:

 • Dat u de fysieke en mentale capaciteit heeft om de auditieve en visuele waarschuwingen van het apparaat te zien, horen en begrijpen en zonder hulp de juiste actie te ondernemen
 • Of zuurstof wel of niet medisch noodzakelijk is voor de volledige vlucht of een bepaalde tijdsduur
 • Wat de maximale doorstromingssnelheid voor zuurstof is ten opzichte van de cabinedruk onder normale gebruiksomstandigheden

Vliegen met PAP- of CPAP-apparatuur en beademingsapparaten

U heeft geen medisch formulier nodig om te reizen met Positive Airway Pressure (PAP)- of Continuous Positive Airway Pressure (CPAP)-apparatuur aan boord, tenzij u extra hulp nodig heeft. Uw apparaat telt niet mee voor uw totale bagagelimiet.

 • De apparatuur moet het goedgekeurde formaat hebben en aan de gewichtslimieten voldoen, zodat het kan worden gebruikt zonder de toegang te blokkeren en veilig kan worden opgeborgen in de cabine.
 • Zorg dat u genoeg accu's heeft voor de volledige reis (houd rekening met overstaptijden en onverwachte vertragingen). U kunt uw PAP- of CPAP-apparaat wel aansluiten op de stroombron in uw stoel.
 • U kunt het apparaat altijd gebruiken, behalve bij het taxiën, opstijgen en landen.
 • Om veiligheidsredenen mag u niet op een stoel bij de uitgang zitten.

PAP- en CPAP-accu's meenemen

 • U moet twee volledig opgeladen en goed ingepakte reserveaccu's meenemen in de cabine. U kunt uw apparaat aansluiten op de stroombron in uw stoel, maar we kunnen niet garanderen dat dat de hele vlucht mogelijk is.
 • Accu's moeten zijn beschermd tegen kortsluiting, zoals verzonken accupolen, of worden ingepakt om te voorkomen dat de accu's andere metalen objecten of de accupolen van andere accu's raken.
 • Als u een CPAP-/PAP-apparaat mee aan boord neemt, maar u niet van plan bent om hem tijdens de vlucht te gebruiken, moet u de accu's eruit halen en deze apart inpakken.

Vliegen met een verzorger of medische begeleiding

Onze bemanning kan u helpen om spullen uit de bagagevakken te halen of als u zich door de cabine moet verplaatsen. Maar we kunnen u niet optillen, persoonlijke verzorging bieden of geneesmiddelen toedienen.

U moet een ticket voor een verzorger of medische begeleider boeken als u extra hulp nodig heeft.

Voor uw eigen comfort en veiligheid moet u ook vliegen met een verzorger als u:

 • Veiligheidsinstructies niet kan begrijpen of er niet op kan reageren
 • Niet in staat bent om zelf het vliegtuig te verlaten in het geval van een evacuatie
 • Ernstige gehoor- of zichtbeperkingen heeft en niet in staat bent om met de bemanning te communiceren
 • Moet reizen op een stretcher of met een incubator, of medische verzorging nodig heeft tijdens de vlucht

Uw verzorger moet, voor uw veiligheid, aan het volgende voldoen:

 • Fysiek en mentaal in staat zijn en bereid zijn om u te helpen bij een noodevacuatie uit het vliegtuig.
 • In een stoel naast u zitten in dezelfde reisklasse.
 • 16 jaar of ouder zijn.

Als u extra medische hulp nodig heeft of vliegt met een medische aandoening, vul dan minimaal 48 uur voor uw vlucht ons medische formulier in.

Vliegen met een geleidehond of hulphond

Uw geleidehond of psychiatrische hulphond (PSA) mag gratis met u meevliegen. Afhankelijk van de route mag de hond met u reizen in de cabine of moet hij als vracht meereizen in een speciaal gedeelte in het ruim van het vliegtuig. Als u reist met een hulphond, moet u extra bagagekosten betalen.

Vliegen met een hulphond in de cabine

Hulphonden en geleidehonden mogen in de cabine meevliegen op rechtstreekse vluchten vanuit de Europese Unie (EU) naar Dubai en tussen Dubai en de V.S. en Canada. Ze mogen ook in de cabine reizen op routes tussen EU-landen en de V.S. en op routes tussen Australië en Nieuw-Zeeland. Uw hond moet comfortabel kunnen reizen zonder de gangpaden en nooduitgangen te blokkeren om mee te mogen met de vlucht. Om veiligheidsredenen kunnen we u geen stoel bij de uitgang aanbieden.

Vliegen met een hulphond als vracht

De regelgeving van de V.A.E. dicteert dat hulphonden op alle andere routes naar Dubai als vracht moeten worden vervoerd. Dit is ook gratis. Ons uitstekende dierenwelzijnsteam van Emirates Skycargo zorgt dat uw geleidehond of hulphond veilig en comfortabel kan reizen.

Een boeking indienen

Breng ons minimaal 48 uur voor uw vlucht op de hoogte als u van plan bent om met uw hulphond te vliegen. U moet zorgen dat uw hulphond of geleidehond alle noodzakelijke gezondheidscontroles en vergunningen heeft voordat u reist. Dit kan iets meer tijd kosten. Neem contact met ons op en we leggen u met alle plezier uit hoe alles werkt.

Reizen naar en vanuit de V.S.

Als u reist met een hulpdier op een Emirates-vlucht naar of vanuit de V.S., moet u een U.S. Department of Transportation Service Animal Air Transportation Form invullen voordat u op reis gaat, om de gezondheid, training en het gedrag van het dier te bevestigen. Als uw vlucht langer is dan 8 uur, moet u daarnaast ook een U.S. Department of Transportation Service Animal Relief Attestation Form invullen, om te bevestigen dat de hond niet zijn behoefte zal doen in het vliegtuig of dit op een hygiënische wijze kan doen. Dien de formulieren hier in bij ons team Speciale verzorging zodra u ze hebt gedownload en ingevuld, zodat wij ze kunnen controleren. Wij nemen contact met u op ter bevestiging voordat u op reis gaat.

Vertegenwoordigers voor de afhandeling van klachten

Vertegenwoordigers voor de afhandeling van klachten (Complaint resolution officials - CRO) kunnen u helpen als u vragen, problemen of zorgen heeft over toegankelijkheidsservices en regels voor beperkingen voor uw reis naar of vanuit de V.S.

We hebben CRO's op elke luchthaven bij door ons uitgevoerde routes die beginnen of eindigen op een Amerikaanse luchthaven. Onze CRO's zijn tijdens kantooruren persoonlijk of telefonisch bereikbaar.

Als u vragen of klachten heeft over onze services, vraag dan of u met een CRO kunt praten. Als uw klacht niet naar tevredenheid wordt opgelost door een CRO, dan kunt u de klacht via de volgende contactmogelijkheden doorsturen naar het Amerikaanse Ministerie van Transport (opent een externe website in een nieuw tabblad).

Aviation Consumer Protection Division Disability Hotline (gratis)

Als onze CRO uw zorgen niet naar uw tevredenheid kan afhandelen:

+1-800-778-4838 (spraak) (alleen V.S.)

+1-800-455-9880 (TTY) (alleen V.S.)

Aviation Consumer Protection Division

Als u een probleem heeft met onze service:

202-366-2220 (stem)

202-366-0511 (TTY)

Schrijf naar:
Air Consumer Protection Division, C-75
Amerikaanse Ministerie van Transport,
1200 New Jersey Avenue, SE.,
West Building, Room W96-432,
Washington, DC 20590

De Final Rule on Non-Discrimination on the Basis of Disability in Air Travel van het Amerikaanse Ministerie van Transport is van toepassing op vluchten van en naar de Verenigde Staten.

U kunt een exemplaar van deze verordening in een toegankelijk formaat vinden op de website van het Amerikaanse Ministerie van Transport (opent een externe website in een nieuw tabblad). U kunt ook een exemplaar van deze verordening aanvragen via de hierboven vermelde contactgegevens.

Bill of Rights van Amerikaanse luchtvaartpassagiers met een beperking

De Bill of Rights van luchtvaartpassagiers met een beperking (opent pagina in hetzelfde tabblad) beschrijft de fundamentele rechten van luchtreizigers met een beperking onder de Air Carrier Access Act en de bijbehorende uitvoeringsverordening, 14 Code of Federal Regulations (CFR) Deel 382.

Deze services zijn niet beschikbaar voor codeshare vluchten die niet worden uitgevoerd door Emirates. Neem voor meer informatie contact op met de luchtvaartmaatschappij die uw vlucht uitvoert.